Facebook Pixel Ο κορυφαίος της χρονιάς!
| 2013-12-10 19:35:00

Ο κορυφαίος της χρονιάς!

Ο κορυφαίος της χρονιάς!

Μέσι, Κριστιάνο Ρονάλντο ή Ριμπερί. Ποιος δεν μπαίνει καν σε σύγκριση, ποιος είναι ο κορυφαίος αθλητής και ποιος ο παικταράς που... συμφέρει; Ο Νίκος Αναδιώτης σχολιάζει την «Χρυσή Μπάλα».

Χαίρεται! Ότι περνάει ο καιρός κ χρόνος σύντομα, όλοι μας το γνωρίζουμε κ το ζούμε. Ο ρυθμός είναι πάντα ο ίδιος και σταθερός, όμως κάποιες φορές η δικιά μας καθημερινότητα, τον κάνει να τρέχει γρηγορότερα. Έτσι με αυτά και μ αυτά, σε δυο βδομάδες θα γιορτάζουμε τα Χριστούγεννα και σε τρεις θα αφήνουμε πίσω το 2013. Και επειδή μεγάλος ντόρος γίνεται για τις υποψηφιότητες της «Χρυσής Μπάλας» και για το ποιος τελικά θα πάρει σπίτι του το πολυτιμότερο τρόπαιο σε προσωπικό επίπεδο για τη χρόνια που πέρασε στον κόσμο του ποδοσφαίρου, θα ήθελα και εγώ να τοποθετηθώ, όσο μπορώ πιο αντικειμενικά.

Ξεκινώντας, δε θα κρύψω πως προσωπικά πιστεύω ότι ο καλύτερος ποδοσφαιριστής σε όλη την ιστορία είναι ο Lionel Messi. Μπορεί πρώτος να ήταν ο Πελέ, καλύτερος του προηγούμενου αιώνα ο Μαραντονα (μεγαλύτερη προσωπικότητα από τον Πελέ), τεράστια προσωπικότητα ο Ζιντάν, φαινόμενο πραγματικό ο Ronaldo (πρώτος σκόρερ στην ιστορία των Μουντιάλ), ο μεγαλύτερος βιρτουόζος ever o Ροναλτινιο, αλλά τη διάρκεια, τα ρεκόρ, το θέαμα, τους τίτλους ομαδικούς και προσωπικούς, στην ηλικία που τα έχει καταφέρει ο Messi, δεν τους έχει κανείς!

Θα μπορούσε να σταματήσει αύριο και πάλι να συγκαταλέγεται στους καλύτερους της ιστορίας, με την διάφορα ότι αύριο δε σταματάει, αλλά από το 2014 μπαίνει στην πιο παραγωγική και ώριμη ηλικία για έναν ποδοσφαιριστή. Άρα έχουμε πολλά ακόμα να δούμε από αυτόν τον κοντό μάγο της μπάλας. Για να πάρει κάποιος άλλος τη «Χρυσή Μπάλα» όσο ο Messi φοράει ποδοσφαιρική φανέλα, θα πρέπει να βγάλει τουλάχιστον μισή σαιζόν τραυματίας ο Αργεντίνος. Όπως συμβαίνει φέτος δηλαδή, παρόλο που και τραυματίας, πάλι στην τριάδα μπαίνει. Και μην ξεχνάμε πως έχει πάρει τέσσερις σερί «Μπάλες», κάτι που δεν έχει κάνει κανείς ποτέ και αμφιβάλλω αν θα ζούμε για να το ξαναζήσουμε. Και φυσικά είμαι σίγουρος, ότι μέχρι το τέλος της καριέρας του θα την ξαναπάρει...

Οπότε φέτος, δίκαια πρέπει να κονταροχτυπηθούν ο Κριστιάνο με τον Ριμπερι, με τον καθένα να ελπίζει για τους δικούς του λόγους. Ο πρώτος πάει για την δεύτερη της καριέρας του και πρέπει να του αναγνωρίσουμε ότι είναι ίσως ο κορυφαίος αθλητής που έχει παίξει ποτέ ποδόσφαιρο. Τι εννοώ με αυτό; Ότι ο Κριστιάνο Ροναλντο έχει τα αθλητικά προσόντα να παίξει οποιαδήποτε θέση του υποδείξει ο προπονητής του, ακόμα κ αυτή του τερματοφύλακα. Σίγουρα και αυτό θα το έκανε με επιτυχία! Απλά ο άνθρωπος επέλεξε να παίζει επιθετικός γιατί του αρέσει ο δόξα, τα όμορφα κορίτσια και τα πολλά λεφτά. Άλλωστε ο ακριβοπληρωμένος επιθετικός, παίρνει πάντα περισσότερα από έναν τερματοφύλακα ή έναν αμυντικό.

Όπως και να έχει, σίγουρα είναι απόλυτα επαγγελματίας, αλλά αυτό το θεωρώ δεδομένο στο επίπεδο του. Βέβαια, δεν είναι δεδομένο για άλλους κορυφαίους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι δεν είναι σίγουρο πως θα είχαν την ικανότητα και την δυνατότητα να ξεχωρίσουν σε άλλο άθλημα. Ο Κριστιάνο δείχνει ότι θα μπορούσε!!! Όμως ένα Copa Del Rey φαντάζει πολύ φτωχό για να σε αναδείξει κορυφαίο ποδοσφαιριστή της χρονιάς.

Από την άλλη, ο άσχημος Γάλλος κάνει τα πάντα με την καλύτερη Μπάγερν όλων των εποχών και συμφέρει! Πασάρει, σκοράρει, μαρκάρει, ηγείται, προσφέρει θέαμα, σηκώνει ό,τι κούπα βρεθεί μπροστά του και δίκαια διεκδικεί μια χρυσή Μπαλιτσα! Είναι τρομερός, είναι παικταράς κ είναι ο μόνος που μπορεί να μπει σφήνα ανάμεσα στην κόντρα Messi ή Κριστιανο. Αυτή η κόντρα όμως στην πραγματική ζωή δεν υφίσταται, γιατί ο Messi είναι άδικο να κοντράρει κάποιον και το... άδικο είναι για τον «κάποιο»! Η σωστή κόντρα είναι Κριστιάνο ή Ριμπερι; Ο υπερηχητικός αθλητής Ροναλντο ή ο άκρως ποδοσφαιρικός κ αποτελεσματικός Γάλλος;

Στις 13 του Γενάρη η απορία μας θα έχει λυθεί !!!
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags