Facebook Pixel "Είμαστε Παναθηναϊκός... Μην το ξεχάσει κανείς"
| 2013-12-24 01:30:00

"Είμαστε Παναθηναϊκός... Μην το ξεχάσει κανείς"

"Είμαστε Παναθηναϊκός... Μην το ξεχάσει κανείς"

Ο Κώστας Γκόντζος θυμίζει πως ο Παναθηναϊκός δεν είναι... Ζιελόνα και γράφει για τον νόμο του ΟΑΚΑ, το πάθος του Ματσιούλις και την φανέλα που παίζει μεγάλο ρόλο!
 

Η ανακοίνωση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός που απεύθυνε έκκληση στον κόσμο του Παναθηναϊκού να δημιουργήσουν ατμόσφαιρα ανάλογη της ιστορία της ομάδας τελείωνε με την φράση "Εμείς είμαστε Παναθηναϊκός... Ας μην το ξεχάσει κανείς".

Μπορεί να γράφτηκε για άλλο λόγο αλλά ταιριάζει γάντι στην περίπτωση καθώς οι πράσινοι επέβαλλαν για μια ακόμα φορά τον νόμο του ΟΑΚΑ και υπενθύμισαν σε όσους τους είχαν ξεγραμμένους … ότι είναι Παναθηναϊκός και με απίστευτο πάθος πήραν την πρόκριση στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας.

Η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη πραγματοποίησε εξαιρετικό παιχνίδι που μάλλον είναι και το καλύτερο φετινό της ως τώρα την στιγμή που έπρεπε. Σε ένα παιχνίδι που πιθανότατα έκρινε τίτλο (υπάρχει και ο τελικός για να μην ξεχνιόμαστε) έδειξε γιατί …είναι ο παντοκράτορας του ελληνικού μπάσκετ.

Παρά το γεγονός ότι έπαιξε χωρίς τον Ούκιτς, ότι είχε τόσους τραυματισμούς και δεν έχει παίξει καλά έως τώρα νίκησε δίκαια τον Ολυμπιακό 67-59 και προκρίθηκε μέσα σε ξέφρενους πανηγυρισμούς οπαδών και παικτών του, στο καμίνι του ΟΑΚΑ, στον τελικό του 39ου τελικού του κυπέλλου Ελλάδας.

Ο Παναθηναϊκός την μεγάλη ώρα... την ώρα της αλήθειας, την ώρα που κρίνονταν ένας τίτλος φώναξε παρών! Με τους προερχόμενους από τραυματισμό Μασιούλις και Παππά να παίζουν και να τα δίνουν όλα παρά την αποχή από αγώνες και προπονήσεις. Με απίστευτο πάθος ο Λιθουανός ήταν συγκινητικός και αρκεί να δει κανείς τον τρόπο που πανηγύρισε σο τέλος για να καταλάβει.

Αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά ότι κάθε ντέρμπι των δύο ομάδων δεν κρίνεται από την φόρμα του ενός ή του άλλου. Ο Ολυμπιακός είχε το μομέντουμ και την ψυχολογία. Οι πράσινοι έδειχναν ότι έχουν κακή ψυχολογία, προβλήματα, απουσίες. Αλλά ο Παναθηναϊκός δεν είναι Ζιελόνα φίλοι μου για να γυρίσει το παιχνίδι για μια ακόμα φορά ο Ολυμπιακός και μάλιστα μέσα στο κάστρο του ΟΑΚΑ.

Ο Παναθηναϊκός επέβαλλε σε όλο το παιχνίδι τον ρυθμό του έπαιξε εκπληκτική άμυνα με όλους τους πράσινους να καταθέτουν ψυχή στο παρκέ μέσα στο καμίνι του ΟΑΚΑ, αποδιοργανώνοντας τον αντίπαλο του κρατώντας τον σε χαμηλό σκορ για μια ακόμα φορά. Θωράκισε την ρακέτα του κα αφού ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να βρει λύσεις με το περιφερειακό σουτ η πλάστιγγα έγειρε προς την ομάδα του Πεδουλάκη. Χαρακτηριστική και η κυριαρχία του τριφυλλιού στα ριμπάουντ όπου είχε συντριπτική υπεροχή με 42-27 ανανεώνοντας πολλές επιθέσεις, σε κρίσιμο διάστημα του αγώνα και ειδικά στο τελευταίο κομμάτι του. Αυτή την φορά δεν την πάτησε όπως στο ΣΕΦ στην επίθεση και έτσι δίκαια επικράτησε.

Τώρα πλέον ο μεγάλος νικητής του ελληνικού "έλ κλάσικο" στο μπάσκετ είναι το μεγάλο φαβορί για να κατακτήσει το 15ο κύπελλο της ιστορίας του έχοντας πετάξει έξω από τον θεσμό τον μεγάλο του αντίπαλο. Παράλληλα σταμάτησε και το αήττητο σερί του Ολυμπιακού στο 23-0, σε ένα παιχνίδι που όπως είπαμε έκρινε κατά πάσα πιθανότητα έναν τίτλο.

Μεγάλος πρωταγωνιστής του παιχνιδιού ήταν ο Μπράμος, ο οποίος πέτυχε το κρίσιμο τρίποντο (59-53 στο 37') και έγειρε οριστικά το μομέντουμ υπέρ της ομάδας του.

Θα αφήσω τις ειδικές αναλύσεις στου ειδικούς και θα κλείσω το άρθρο επαναλαμβάνοντας το …"Εμείς είμαστε Παναθηναϊκός... Ας μην το ξεχάσει κανείς"…παίζει ρόλο το ρημάδι το μέταλλο όπως και η φανέλα και η ιστορία.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags