Facebook Pixel «ΑΕΚ, δεν μαζευτήκαμε απ΄τα καφενεία!»
| 2013-12-30 17:57:00

«ΑΕΚ, δεν μαζευτήκαμε απ΄τα καφενεία!»

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
«ΑΕΚ, δεν μαζευτήκαμε απ΄τα καφενεία!»

Ο Sportdog «ανακρίνει» τρεις εκ των πρωταγωνιστών του Αγροτικού Αστέρα, ο οποίος πέταξε εκτός Κυπέλλου Γ' Εθνικής την ΑΕΚ! Ποιές οδηγίες τους έδωσε ο προπονητής.

Ο Αγροτικός Αστέρας υποχρέωσε την Κυριακή την ΑΕΚ στην πρώτη της ήττα στην κατηγορία, αφήνοντας τους “κιτρινόμαυρους” εκτός Κυπέλλου Γ'Εθνικής. Πρόκειται για μία ιστορική νίκη και πρόκριση των “σταχυοφόρων”, οι οποίοι όπως τόνισε και ο προπονητής τους, Παναγιώτης Διλμπέρης, πρώτος στόχος είναι η επιστροφή στις επαγγελματικές κατηγορίες.

Πώς έφτασε η ομάδα του Ευόσμου Θεσσαλονίκης σε σε αυτή την επιτυχία; Ο Sportdog ανέκρινε τρεις εκ των πρωταγωνιστών του Αγροτικού Αστέρα προκειμένου να μάθουμε τα συστατικά της... συνταγής αυτού του κατορθώματος. Ο λόγος για τον Περικλή Βελλίνη που έκανε άνω κάτω την κιτρινόμαυρη άμυνα, τον Παντελή Κρυστάλλη που άνοιξε το σκορ με πολύ ψύχραιμο τρόπο και τον Γιώργο Λαζαρίδη που πέρασε ακόμα και τον Καραγκιολίδη και εκτέλεσε την Ένωση διαμορφώνοντας το 2-0.

Πώς προετοιμάστηκε ο Αστέρας για το ματς του Καυτατζογλείου; «Δεν κάναμε ιδιαίτερη προετοιμασία. Προπονηθήκαμε όπως σε όλα τα ματς, είδαμε τα dvd μας, κάναμε την ανάλυσή μας και πήγαμε να παίξουμε. Η μόνη διαφορά με άλλες προετοιμασίες ήταν ότι την ΑΕΚ τη γνωρίζαμε, την έχουμε δει ποιά είναι, ποιους παίκτες έχει, πώς παίζει. Είχαμε παραστάσεις με απλά λόγια. Από εκεί και πέρα στο χορτάρι παίζουν 11 με 11 και ο καθένας βγάζει τα καλύτερα στοιχεία που διαθέτει», απάντησε αρχικά ο 31χρονος Κρυστάλλης, ο οποίος είναι από τους εμπειρότερους παίκτες του συλλόγου της Θεσσαλονίκης, διαθέτοντας παραστάσεις από Β'Εθνική, ενώ στην καριέρα του έχει αγωνιστεί σε Μέγα Αλέξανδρο Ηράκλειας, Προσοτσάνη, Εθνικό Σιδηροκάστρου, Πανηλειακό, Εθνικό Γαζώρου, Αιγινιακό. Και συνέχισε: «Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας είχαμε δύο σκέψεις: η μία ήταν να προσαρμοστούμε στο παιχνίδι της Ένωση και η άλλη να ακολουθήσουμε τη δική μας τακτική, αυτή που εφαρμόζουμε σε όλο το πρωτάθλημα. Αποφασίσαμε ότι με τον δικό μας τρόπο θα αποδώσουμε καλύτερα και στο τέλος φάνηκε ότι είχαμε δίκιο».

Με ποια ψυχολογία πήγαν οι “σταχυοφόροι” στο ματς με την ΑΕΚ. «Εμείς πιστέψαμε στον εαυτό μας και στις δυνάμεις μας. Περιορίσαμε τα λάθη και φτάσαμε στο σημείο να νικήσουμε αυτόν τον τεράστιο αντίπαλο», λέει ο 20χρονος Περικλής Βελλίνης, με τον οποίο δεινοπάθησαν τα ακραία μπακ του Δικεφάλου.

Ποιές ήταν οι συμβουλές του προπονητή, Παναγιώτη Διλμπέρη στους ποδοσφαιριστές του στο ημίχρονο και πριν ξεκινήσει η παράταση;

«Ο κόουτς το πίστευε πιο πολύ απ' όλους. Όλη την εβδομάδα το έλεγε και μας το επανέλαβε στο ημίχρονο!», αναφέρει ο Περικλής δίνοντας τον λόγο στον Γιώργο Λαζαρίδη. «Οι οδηγίες ήταν να μην αφήνουμε την ΑΕΚ να έχει πολύ ώρα την μπάλα, να την κρατάμε εμείς αναλαμβάνοντας την κατοχή και να κάνουμε υπομονή. Είπαμε δεν θα κλειστούμε και θα πιέσουμε!», ανέφερε ο 21χρονος μεσοεπιθετικός, ο οποίος παίζει στην ομάδα του Ευόσμου ως δανεικός από την Skoda Ξάνθη.

«Μπήκαμε καλά στο πρώτο μέρος. Από εκεί και πέρα έπρεπε όμως να σκοράρουμε. Στο δεύτερο μέρος και την παράταση η ΑΕΚ είχε πάρει τα ηνία και πιεστήκαμε. Είχαμε πρόβλημα από αριστερά με τον Πλατέλλα, αλλά τελικά καταφέραμε να περιορίσουμε όλα τα ατού τους. Χρειαζόταν καθαρό μυαλό και ο στόχος ήταν να κρατήσουμε την Ένωση μακριά απ'την εστία μας. Από εκεί και πέρα ήταν ευτυχία που σκοράραμε ακριβώς στο πρώτο λεπτό του 2ου μέρους της παράτασης. Μας έδωσε πλεονέκτημα γιατί η κούραση ήταν εμφανής στα πρόσωπά μας. Η ψυχολογία παίζει ρόλο. Από αουτσάιντερ γίναμε φαβορί, δυναμώσαμε και βάλαμε και βάλαμε δεύτερο γκολ», συμπληρώνει ο Κρυστάλλης.

Αμφότερα τα τέρματα του Αστέρα ήταν πολύ όμορφες εκτελέσεις. Πως έζησαν την στιγμή οι δύο σκόρερς και τί είχαν στο μυαλό τους; «Το δύσκολο για ένα σέντερ φορ είναι να βρεθεί σε αυτό το σημείο. Πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος και ήρεμος. Είδα την κίνηση του συμπαίκτη μου, ο Λαζαρίδης έβγαλε σωστή μπαλιά στο δεύτερο δοκάρι και εγώ έπιασα απευθείας το σουτ. Αν η μπάλα πάρει πορεία προς την εστίας, τότε υπάρχουν πολλές πιθανότητες να γίνει η ευκαιρία γκολ», είπε ο σκόρερ του πρώτου τέρματος.

Όσο για το δεύτερο, ο άνθρωπος που (προηγουμένως είχε βγάλει την ασίστ στον Κρυστάλλη και) πέτυχε φοβερό γκολ, περνώντας άμυνα και τερματοφύλακα είπε: «ήθελα να μπω και να κάνω σέντρα, αλλά μου βγήκε αλλιώς η φάση και έβαλα με τον τρόπο που είδατε το γκολ. Δεν έχω σκοράρει ξανά με παρόμοιο τρόπο και άκουσα πολύ καλά σχόλια μετά το παιχνίδι».

Ποιo είναι όμως το συστατικό της επιτυχίας του Αγροτικού Αστέρα; «Έχουμε εκπληκτικά αποδυτήρια. Όλοι στην ομάδα, ποδοσφαιριστές, προπονητικό τιμ, διοίκηση είμαστε δεμένοι σαν μία οικογένεια», λέει ο Λαζαρίδης.

Ο πρώτος στόχος των “σταχυοφόρων” είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος και η άνοδος στη Football League, όπως τόνισε και ο προπονητής Παναγιώτης Διλμπέρης. Στην ΑΕΚ όμως φέρουν βαρέως αυτή την αποτυχία. «Το κύπελλο των ερασιτεχνών, κόντρα σε λέσχες και χωριά δεν είναι σημαντικός θεσμός. Αλλά το να χάσεις απ'τον Αγροτικό Αστέρα και την ευκαιρία να το κατακτήσεις, θεωρώ ότι είναι ακόμα χειρότερο. Γι'αυτό και υπάρχει τόσο αρνητικό κλίμα στην Ένωση», εξηγεί ο Παντελής.

Μετά την πανωλεθρία του Καυτατζογλείου ακούστηκαν πολλά σχόλια περί αδιαφορίας των ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ. Πώς τους είδε ο 31χρονος επιθετικός; «Δεν παρατήρησα κάποια αδιαφορία ή σημάδια υπεροψίας. Το παιχνίδι τους προσπαθούσαν να κάνουν και εμείς δεν τους αφήσαμε. Θεωρώ ότι στο ματς οι παίκτες της δεν έπιασαν κάποια στάνταρ. Πιστεύω όμως ότι αν παίζαμε στον Εύοσμο, όπου το γήπεδο είναι κλουβί, θα ήταν ακόμα πιο εύκολα τα πράγματα για μας».

Πως σχολιάζει ο πολύπειρος παίκτης όσα λέγονται για το “κιτρινόμαυρο” ρόστερ; «Ένας ποδοσφαιριστής είτε παίζει στη Γέθνική είτε στη Super League πρέπει να προσαρμόζεται στα δεδομένα της κατηγορίας. Η ΑΕΚ θεωρεί ότι με όποιον παίζει, οι αντίπαλοι μαζεύονται από τα καφενεία και έρχονται να την αντιμετωπίσουν. Πιστέψτε με, δεν είναι μεγάλες οι διαφορές μεταξύ των ομάδων. Συν τοις άλλοις, το όνομα του αντιπάλου σε ανεβάζει και σε βοηθά να τον κερδίσεις», αναφέρει ο Παντελής Κρυστάλλης, ο οποίος έχει φάει αυτές τις κατηγορίες με το κουτάλι.

Τελικά τί έγινε στο Καυτατζόγλειο; Οι παίκτες της ΑΕΚ υποτίμησαν τον αντίπαλό τους, ή βρέθηκαν σε κακή μέρα; Απ'την εικόνα που παρουσίασε η Ένωση φάνηκε ότι ο Αγροτικός Αστέρας ήταν πιο δουλεμένος και απλά... ανώτερος. 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags