Facebook Pixel Ήταν τιμωρημένο το Αιγάλεω!
| 2014-01-09 15:43:00

Ήταν τιμωρημένο το Αιγάλεω!

Ήταν τιμωρημένο το Αιγάλεω!

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Goal, το Αιγάλεω είχε τιμωρηθεί ωστόσο η ΕΠΟ δεν το ανακοίνωσε για να μπορέσουν οι κυανόλευκοι να αγωνιστούν με κόσμο στο "Σταύρος Μαυροθαλασσίτης" κόντρα στην ΑΕΚ και να επωφεληθούν από τα έσοδα!

Η εφημερίδα μάλιστα τονίζει ότι η Ένωση δεν θα κινδύνευε αυτή τη στιγμή με τιμωρία και δεν θα είχε περάσει όσα πέρασε την περασμένη Κυριακή, καθώς κανονικά το ματς έπρεπε να διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών.

Αναλυτικά το δημοσίευμα της εφημερίδας "Goal":

Το πρώτο "χτύπημα"

Η αρχή έγινε την 5η αγωνιστική (20/10/2013). Στο 14' της αναμέτρησης με την Τριγλία στη Ραφήνα, οι γηπεδούχοι έχασαν μοναδική ευκαιρία να πετύχουν το γκολ, όταν ο Σκαφίδας από ελεγχόμενη θέση οφσάιντ βρέθηκε απέναντι στον Κουρεπίνη, όμως, το πλασέ του έφυγε άουτ.

Η συγκεκριμένη φάση προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις των οπαδών του Αιγάλεω προς τον πρώτο επόπτη με αποτέλεσμα να διακοπεί το παιχνίδι για λίγα λεπτά. Ο λόγος; Ένα μπουκάλι απ' αυτά πέτυχε τον Αχαιό βοηθό Τσιρίνη στο κεφάλι. Ο διαιτητής Μακρυπόδης από τον ίδιο σύνδεσμο έγραψε στο φύλλο αγώνα για το συμβάν και η πρώτη τιμωρία βρισκόταν προ των πυλών.

Η τιμωρία της ΕΠΟ έναν μήνα μετά

Στις 23 Νοεμβρίου, η ΕΠΟ ανακοινώνει την ποινή. Κηρύσσει πειθαρχικά ελεγκτέους το εγκαλούμενο σωματείο Αιγάλεω και τον Μαρινάκο Π., επιβάλλει στο σωματείο χρηματική ποινή επτακοσίων πενήντα (750) ευρώ και ποινή διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές για μία (1) αγωνιστική και στον Μαρινάκο Π. χρηματική ποινή τριακοσίων (300) ευρώ και ποινή απαγόρευσης εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους για δύο (2) μήνες. Έτσι το Αιγάλεω εκτίει την ποινή του στο ματς με την Κηφισιά (ήττα 1-3) την 1η Δεκεμβρίου.

Το δεύτερο "ντου"

Μία εβδομάδα αργότερα, το σκηνικό επαναλαμβάνεται στο «Σταύρος Μαυροαλασσίτης», αλλά με διαφορετικά «θύματα». Μετά τη λήξη του αγώνα με τον Ερμή Ζωνιανών (8/12/2013), οπαδοί της γηπεδούχου ομάδας κινήθηκαν απειλητικά εναντίον των παικτών της κρητικής ομάδας. Με βρισιές, μπουκάλια και αντικείμενα επιτέθηκαν στην αποστολή του Ερμή Ζωνιανών. Αιτία; Οι οπαδοί του Αιγάλεω υποστήριξαν ότι κάποιοι παίκτες του Ερμή έβρισαν την εξέδρα.

Τα γεγονότα σημειώθηκαν στο φύλλο αγώνα από τον διαιτητή της αναμέτρησης. Ο ρέφερι Λάμπρου από την Εύβοια έγραψε συγκεκριμένα: «Στο 90′ απέβαλα με δεύτερη κίτρινη κάρτα τον ποδοσφαιριστή της ομάδας ΑΙΓΑΛΕΩ κύριο ΧΡΗΣΤΟΥ ΣΩΤΗΡΗ Α.Φ (18), διότι χτύπησε εκτός φάσεως αντίπαλο ποδοσφαιριστή με το κεφάλι στο θώρακα. Μετά τη λήξη του παιχνιδιού με ενημέρωσε ο Β" Βοηθός (Παντελάκης) που βρισκόταν στη φυσούνα, ότι οπαδοί της γηπεδούχου ομάδας που υποστήριζαν το ΑΙΓΑΛΕΩ πέταξαν πλαστικά αντικείμενα (μπουκάλια με νερό) στους παίκτες της φιλοξενούμενης ομάδας, καθώς αυτοί κατευθυνόντουσαν στα αποδυτήρια. Επίσης εισήλθαν εντός αγωνιστικού χώρου δύο οπαδοί της γηπεδούχου ομάδας, οι οποίοι κινήθηκαν απειλητικά προς το μέρος της φιλοξενούμενης ομάδας, αλλά με την παρέμβαση της αστυνομίας και των παραγόντων και των ποδοσφαιριστών τους έβγαλαν εκτός αγωνιστικού χώρου».

Το συγκρότημα των δυτικών προαστίων λοιπόν ήταν υπότροπο μετά τα όσα έπραξαν οι οπαδοί του στο ματς με την Τριγλία Ραφήνας. Οπότε η όποια ποινή θα ήταν ακόμα βαρύτερη σε σχέση με την πρώτη φορά.

Η τιμωρία πάρθηκε αλλά δεν ανακοινώθηκε

Η απόφαση της ΕΠΟ, όμως, για τα όσα διαδραματίστηκαν στο παιχνίδι με την Ερμή ακόμα δεν έχει βγει. Η καλύτερα, ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί. Γιατί είναι προφανές, πως αν η πειθαρχική επιτροπή επέβαλε -όπως όφειλε- τιμωρία κεκλεισμένων των θυρών, το ματς Αιγάλεω-ΑΕΚ (5/1/2014) θα διεξαγόταν χωρίς κόσμο.

Αυτόματα, η οικονομικά διαλυμένη διοίκηση του Αιγάλεω θα έχανε ένα σημαντικό ποσό από τις πωλήσεις των εισιτηρίων. Πράγμα που δεν ήθελαν στο «Σίτι». Όπερ και τελικά εγένετο.

Κλείνει το "Στ. Μαυροθαλασσίτης"

Τι περιμένει λοιπόν, το Αιγάλεω την επομένη των επεισοδίων της αναμέτρησης με την ΑΕΚ; Κατ' αρχήν το «Σίτι» μετράει μία αγωνιστική (την εξέτισε) για τα επεισόδια με την Τριγλία. Κατά δεύτερον και σύμφωνα με πληροφορίες, η απόφαση-ποινή της ΕΠΟ (έχει παρθεί από την προηγούμενη εβδομάδα) για το ματς με τα Ζωνιανά πρόκειται να είναι της τάξεως των 5 αγωνιστικών, αφού ο σύλλογος είναι υπότροπος.

Τρίτο και σπουδαιότερο. Η ομάδα χαρακτηρίζεται ως υπότροπη για δεύτερη φορά, οπότε η ποινή για τη «ζούγκλα» της περασμένης Κυριακής, είτε θα διπλασιαστεί, είτε θα τριπλασιαστεί.

Με λίγα λόγια; Το «Σταύρος Μαυροθαλασσίτης» θα...δει κόσμο ξανά από Σεπτέμβρη. Αυτό, αφού οι «κυανόλευκοι» έχουν ακόμα 9 ματς στην έδρα τους μέχρι το φινάλε του πρωταθλήματος.

Όσον αφορά την αφαίρεση βαθμών, αυτή δύσκολα θα αποφευχθεί. Σύμφωνα με το φύλλο αγώνα, από το «Σίτι» θα αφαιρεθούν 3 βαθμοί και όπως είναι λογικό, το έργο της παραμονής θα γίνει ακόμα πιο δύσκολο.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags