Facebook Pixel Ες αύριον τα σπουδαία
| 2011-04-11 18:10:00

Ες αύριον τα σπουδαία

Ες αύριον τα σπουδαία

Ο Χρήστος Κοντός σχολιάζει τα του αυριανού κρίσιμου ΔΣ της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Επειδή είναι γνωστό ότι με τα λόγια χτίζεις ανώγεια και κατώγεια, θα πρέπει να περιμένουμε λίγες ώρες ακόμα μέχρι να δούμε, αν θα δούμε τελικά, πώς θα κάτσει η μπίλια στον πολυμετοχικό Παναθηναϊκό. Στα λόγια όλα εύκολα είναι. Με τα τόσα ΘΑ βάλει ο ένας και τόσα ΘΑ βάλει ο άλλος, μαζί με τους τρεις Πιζάρο εύκολα ΘΑ είχαμε και έναν Μέσι δώρο.

Τα μεγάλα τα ζόρια είναι στην πράξη. Όταν τα ΘΑ πάψουν να είναι μόνο ΘΑ και το χέρι θα πρέπει να μπει στην τσέπη. Εκεί θα φανεί ποιος έχει διάθεση να πληρώσει τον λογαριασμό και ποιος το παίζει τζάμπα μάγκας. Μέχρι τότε, ο καθένας μας μπορεί να λέει το μακρύ και το κοντό του. Τζάμπα είναι τα λόγια και για μας, άσχετα αν καμιά φορά έρχεται η ώρα που τα καταπίνεις αμάσητα, δίχως σταγόνα σάλιο.

Το πρόβλημα δεν είναι μόνο τα λόγια. Είναι και ότι οι λογαριασμοί μοιάζουν με τις δίαιτες. Όταν έρχεται η ώρα να πληρωθούν, συνήθως ακούς «από Δευτέρα». Τα έχουμε δει αυτά. Λίγο πριν σκάσει η λυπητερή, ο ένας σηκώνεται από το τραπέζι να πάει για κατούρημα, ο άλλος βγαίνει έξω για να κάνει ένα επείγον τηλεφώνημα. Κι αυτοί που μένουν, κοιτάζουν ο ένας τον άλλο να δουν πώς θα μοιράσουν τη ζημιά, αν βέβαια δεν έχουν αποφασίσει να την κάνουν από την πίσω πόρτα.

Ες αύριον τα σπουδαία, λοιπόν. Όπου αν το «αύριο» είναι κυριολεκτικό, Τρίτη βράδυ θα ξέρουμε τα σπουδαία. Αλλά η φράση αυτή συνήθως δεν είναι κυριολεκτική. Και λέγεται για να δείξει την απροθυμία κάποιων να ξεκαθαρίσουν εδώ και τώρα τους λογαριασμούς τους. Σ' αυτές τις περιπτώσεις, το «αύριο» είναι πολύ γενικό και πολύ αόριστο. Κάπου, κάπως, κάποτε θα την βρούμε την άκρη. Μέχρι τότε, ποιος ζει, ποιος πεθαίνει, δηλαδή.

Θα ισχύει αυτό και στον Παναθηναϊκό; Πιθανώς ναι, πιθανώς όχι. Δεν είμαι τόσο βιαστικός ώστε να προκαταλάβω τις εξελίξεις. Το σωστό και λογικό είναι μια ψυχή που είναι να βγει, να βγει και να ησυχάσουμε. Αλλά πόσα πράγματα στον πολυμετοχικό Παναθηναϊκό έχουν γίνει σωστά και λογικά για να περιμένουμε τα ανάλογα και τώρα;

Μ' αυτά που ακούμε δεξιά κι αριστερά από κύκλους, παραλληλόγραμμα και τετράγωνα, διόλου απίθανο, λοιπόν, το αύριο να γίνει μεθαύριο. Και τα σπουδαία, όχι και τόσο σπουδαία, με τη θετική έννοια τουλάχιστον. Γιατί μπορεί να αποδειχθούν σπουδαία από την αρνητική κι αυτό σίγουρα δεν πρόκειται να αρέσει σε κανέναν.

Στο περασμένο ΔΣ, μόλις πήγε η κουβέντα στο «ψητό» όλοι έκαναν την πάπια. Όπως είχε πει παλαιότερα ο γίγας Θανάσης, ο ένας μέτοχος περίμενε να δει πόσα θα βάλει ο άλλος. Με ρεφενέ, όμως, ομάδα της προκοπής δε γίνεται. Ούτε και βγάζοντας δίσκο στην εξέδρα.

Απαιτείται πλάνο και από πλάνα άλλο τίποτα. Για όλα τα γούστα και για όλες τις τσέπες έχει ετοιμάσει η διοικούσα επιτροπή. Θέμα απόφασης είναι μόνο. Κι αυτή (η απόφαση) δεν έχει να κάνει μόνο με το ποιο πλάνο είναι μπάνικο στο μάτι, αλλά και ποιο αντέχουν οι μέτοχοι να πληρώσουν. Όσοι απ' αυτούς δεχτούν να πληρώσουν γιατί θα υπάρξουν κάμποσοι που την ώρα του λογαριασμού, θα πάνε μια βόλτα για κατούρημα.

Υπομονή λίγο ακόμα. Ας μην είμαστε βιαστικοί και επιρρεπείς σε πρόχειρα σενάρια που πολλές φορές πηγάζουν από αυθαίρετες «ερμηνείες» και κούφιες «πληροφορίες». Ο πολυμετοχικός Παναθηναϊκός είναι ένα μεγάλο καράβι γεμάτο εκπλήξεις. Όλα να τα περιμένεις απ' αυτό. Μέχρι και το να τρακάρει με παγόβουνο κι αντί να βουλιάξει αύτανδρο σαν τον Τιτανικό, να. χαιρετήσει το παγόβουνο.

Πηγή: leoforos.gr
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags