Facebook Pixel Έσχατη, αλλά αναγκαία λύση…
| 2011-04-13 00:05:00

Έσχατη, αλλά αναγκαία λύση…

Έσχατη, αλλά αναγκαία λύση…

Ο Νίκος Τζουάνης σχολιάζει μέσα από το blog του τα όσα έγιναν στο ΔΣ του Παναθηναϊκού, την δύσκολη κατάσταση που βιώνει πλέον ο σύλλογος και την απόφαση για πωλήσεις πρωτοκλασάτων παικτών.  
 

Δυσοίωνα είναι τα μηνύματα αναφορικά με το μέλλον του Παναθηναϊκού -ζοφερό το χαρακτήρισε ο Θανάσης Γιαννακόπουλος- μετά το κρίσιμο Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑΕ και τα γκρίζα σύννεφα συνεχίζουν να σκεπάζουν το "πράσινο στρατόπεδο"...

Το ποσό των 15 εκ. ευρώ, το οποίο συμφωνήθηκε από τα μέλη του Δ.Σ. για την αναμενόμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, δύσκολα θα καλυφθεί και αν επαληθευθούν οι προβλέψεις του Αδαμάντιου Πολέμη πως το ποσό της αύξησης θα είναι το μισό ( 7-8 εκ. ευρώ), τότε οι "πράσινοι" θα έχουν να αντιμετωπίσουν ένα πραγματικά δύσκολο οικονομικό γρίφο.

Οι πωλήσεις πρωτοκλασάτων ποδοσφαιριστών, οι αποδεσμεύσεις και οι αναπροσαρμογές συμβολαίων είναι στον...ορίζοντα και φαντάζουν ως η έσχατη, αλλά αναγκαία λύση.

Το πλέον αισιόδοξο -και εξαιρετικά δύσκολο να υλοποιηθεί- σενάριο θα ήταν να υπάρξει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 15 εκ. ευρώ και το "τριφύλλι" να συμμετάσχει στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Η οικονομική ζημιά θα ήταν μικρή σε αυτή την περίπτωση και με «σφικτή» οικονομική πολιτική, οι "πράσινοι" θα ξεπερνούσαν- έστω και προσωρινά- αυτή την φουρτούνα.

Το δεύτερο, απαισιόδοξο και πιο ρεαλιστικό σενάριο θα γίνει πραγματικότητα, αν δεν καλυφθεί από τους ισχυρούς άνδρες του "τριφυλλιού", το ποσό των 15 εκ. ευρώ στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Σύμφωνα με αυτά τα δεδομένα -ακόμα και αν η ομάδα καταφέρει να κατακτήσει την κερδοφόρα πρόκριση για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ- οι περικοπές εξόδων και οι πωλήσεις ποδοσφαιριστών μοιάζουν με μονόδρομος.

Παράλληλα η μεταγραφική πολιτική που θα χρειαστεί να ακολουθήσουν οι "πράσινοι" τα επόμενα χρόνια θα γίνει με αρκετά χαμηλότερο μπάτζετ, αφού σε αυτή την -πιο πιθανή- περίπτωση η λύση του εξορθολογισμού των οικονομικών δεδομένων θα είναι πλέον επιτακτική ανάγκη.

Με λίγα λόγια, η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη για τον Παναθηναϊκό, το κύριο και σημαντικό πρόβλημα παραμένει το οικονομικό κομμάτι και αναζητείται οριστική και κυρίως βιώσιμη λύση, η οποία θα διασφαλίσει το μέλλον του συλλόγου...

Πηγή:Novasports.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags