Facebook Pixel «Παιδί που ζει για το ποδόσφαιρο ο Ζόριτς»
| 2014-02-13 19:19:00

«Παιδί που ζει για το ποδόσφαιρο ο Ζόριτς»

«Παιδί που ζει για το ποδόσφαιρο ο Ζόριτς»

Μαυροβούνιος δημοσιογράφος... ακτινογραφεί το νέο απόκτημα της ΑΕΚ, ως ποδοσφαιριστή, αλλά και ως άνθρωπο.

Με τα καλύτερα λόγια μίλησε για το ταλέντο, αλλά και τον χαρακτήρα του Ντάρκο Ζόριτς, ο αθλητικός συντάκτης από το Μαυροβούνιο Ντανίλο Βούκοτιτς. Ο δημοσιογράφος της εφημερίδας «Arena» μίλησε στο ΦΩΣ και τον Γιάννη Μαραζιώτη για το νέο μεταγραφικό απόκτημα της ΑΕΚ και όσα θα θέλαμε να γνωρίζουμε για εκείνον...

"Επιχειρήσαμε χθες να μάθουμε κάποια περισσότερα στοιχεία για τον Ντάρκο Ζόριτς, τον -άγνωστο στο ελληνικό κοινό- 21χρονο επιθετικό που απέκτησε η ΑΕΚ από το Μαυροβούνιο. Και επικοινωνήσαμε με την αθλητική εφημερίδα της πατρίδας του «Arena», ζητώντας κάποιον συνάδελφο που να ασχολείται με το ρεπορτάζ της ομάδας του Ζόριτς (της Τσέλικ), έτσι ώστε να μας παρουσιάσει στοιχεία για τον νεαρό, τα οποία δεν έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά. Στις ερωτήσεις μας λοιπόν, απάντησε ο δημοσιογράφος, Ντανίλο Βούκοτιτς, που γνωρίζει καλά τον ποδοσφαιριστή και έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον οι απαντήσεις και οι τοποθετήσεις του σχετικά με το νέο μεταγραφικό απόκτημα του «Δικεφάλου».

Αρχικά, λοιπόν, του ζητήσαμε να μας πει ποια είναι η γενικότερη άποψη που επικρατεί για τον 21χρονο στην πατρίδα του. Και μας επεσήμανε: «Ο Ντάρκο πήρε το βραβείο του καλύτερου παίκτη του πρωταθλήματος για το 2013. Εκτός από τις συμμετοχές του στο κλαμπ με το οποίο αγωνίζεται, είχε πάρα πολύ καλές παρουσίες και στην Κ-21 της εθνικής Μαυροβουνίου. Ήταν πολύ καλός στα προκριματικά του Πανευρωπαϊκού, διακρίθηκε πραγματικά».

Τον ρωτήσαμε στη συνέχεια αν δικαίως τον συγκρίνουν με τον σπουδαίο συμπατριώτη του, Ντέγιαν Σαβίσεβιτς ή πρόκειται για υπερβολικές εκτιμήσεις, έστω τη δεδομένη στιγμή και μας τόνισε: «Η γενικότερη εντύπωση στην χώρα είναι πως είναι εξαιρετικά προικισμένος και γι' αυτό τον συγκρίνουν με τον Σαβίσεβιτς. Μάλιστα, όλοι μας περιμέναμε πως θα υπέγραφε συμβόλαιο συνεργασίας με ιταλικό ή γερμανικό κλαμπ ή με τον Ερυθρό Αστέρα. Δεν περιμέναμε πως θα κατέληγε τελικά στο ελληνικό πρωτάθλημα και την ΑΕΚ».

Στη συνέχεια μπήκαμε σε περισσότερο ιδιαίτερες ερωτήσεις, όπως για τον χαρακτήρα του νεαρού. Και μας είπε ο συνάδελφος από το Μαυροβούνιο: «Είναι καλό παιδί. Δεν πρωταγωνίστησε ποτέ σε κάποιο άσχημο συμβάν στην ομάδα του, με συμπαίκτη του ή με προπονητή. Δεν έχει γίνει κάτι το ιδιαίτερο. Γενικότερα δεν έχει την φήμη του «ταραξία», αλλά του ήρεμου παιδιού, με καλό χαρακτήρα».

Επίσης τον ρωτήσαμε αν υπέστη κάποιον τραυματισμό πιο σοβαρό από τους συνηθισμένους στην ως τώρα καριέρα του και μας επισημάνθηκε: «Όχι. Δεν έχει κάποιον πιο σοβαρό τραυματισμό». Για την οικογενειακή του κατάσταση, μας τονίστηκε πως «προέρχεται από οικογένεια της μέσης τάξης» και καταλήγοντας υποστήριξε πως η ΑΕΚ πρέπει να αισθάνεται πως έκανε μια καλή επιλογή με τον Ντάρκο Ζόριτς: «Νομίζω πως θα δικαιώσει τους ανθρώπους της ΑΕΚ. Έχει ταλέντο και χαρακτηρίζεται για την συγκέντρωση που παρουσιάζει στο ποδόσφαιρο και τις υποχρεώσεις του στην ομάδα. Αναμφίβολα δείχνει πως είναι ένα παιδί που ζει για το ποδόσφαιρο»".

Πηγή: aek365.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags