Facebook Pixel Βόμβες Αλέφαντου: Μέσα Μασάντο, έξω Φουστέρ!
Ποδόσφαιρο
| 2014-02-23 10:15:00

Βόμβες Αλέφαντου: Μέσα Μασάντο, έξω Φουστέρ!

Βόμβες Αλέφαντου: Μέσα Μασάντο, έξω Φουστέρ!

"Έμπα μέσα και κάνε το παιχνίδι της ζωής σου"! Ο Αλέφαντος βάζει βασικό Μασάντο κόντρα στη Μάντσεστερ σε 11άδα με εκπλήξεις και χωρίς Φουστέρ! Μάθε μπαλίτσα...

Ο Ολυμπιακός έκανε πολύ καλό παιχνίδι στην Κρήτη. Ο Μίτσελ έστησε καλά την ομάδα, παρά τις αλλαγές που άφησε παίκτες στην Αθήνα. Μου άρεσαν οι δύο γρήγοροι σέντερ μπακ πίσω, ο Μανωλάς και ο Αβραάμ. Γρήγοροι και οι μπακ, ο Χολέμπας με τον Σαλίνο.

Όλη η δουλειά όμως ήταν οι βλακείες που έκανε ο ΟΦΗ. Έβαλε μπροστά δύο παίκτες, ποιος είσαι και δεν σέβεσαι, αυτά τα έκανε κι ο Στέφενς και άρπαξε 4άρα στο Καραϊσκάκη που θα έπρεπε να είναι 6άρα. Ένας Στέφενς που πρέπει να του βγάλει εισιτήρια ο ΠΑΟΚ να φύγει, και τα εισιτήρια να τα πληρώσει ο ίδιος ο Στέφενς! Είσαι ΟΦΗ και βάζεις μπροστά με τον Ολυμπιακό τον Παπάζογλου και τον Σίσιτς; Στο κέντρο του γηπέδου με τι μένεις; Ο Ντουντού δεν μπορούσε να …περπατήσει! Τον γλεντάγανε τον ΟΦΗ στο κέντρο.

Είχε στήσει ο Ολυμπιακός στο κέντρο δόκανο με 4 παίκτες. Σάμαρη, Μασάντο που βρέθηκε σε καλή μέρα, Ιμπαγάσα και Φουστέρ. Ο ΟΦΗ όμως είχε βάλει αμυντικό χαφ τον Ντουντού που δεν μπορούσε να πάρει τα πόδια του. Αυτά που σας λέω εγώ είναι από μελέτη στον αγώνα. Δεν υπήρχε Ντουντού με τον Ολυμπιακό. Γλένταγε ο Ολυμπιακός τον ΟΦΗ. Και ευτυχώς για τον Ολυμπιακό που νωρίς ένιωσε ενοχλήσεις ο Σαβιόλα και βγήκε αλλαγή για να μπει ο Σέποβιτς. Δεν υπάρχει για εμένα ποδοσφαιριστής Σαβιόλα που να αξίζει να παίζει στον Ολυμπιακό, μόνο το όνομα του έχει μείνει. Από την αρχή της σεζόν τα λέω και είδατε ότι κατέληξε παγκίτης.

Μεγάλη η διαφορά του Ολυμπιακού από τις άλλες ελληνικές ομάδες, είναι ευκαιρία να το πάρει αήττητος φέτος το πρωτάθλημα, και αυτό το έλεγα από τις πρώτες αγωνιστικές βλέποντας τα χάλια των άλλων.

Ο Σέποβιτς βαρύς αλλά από τον Σαβιόλα φτουράει περισσότερο μέσα στην περιοχή. Είναι ψηλό παιδί και το γκολ το έχει. Δουλειά θέλει στην έκρηξή του οπωσδήποτε. Νέος είναι, πρέπει να δουλέψει. Έκανε χατ τρικ αλλά δεν μου λέει και πολλά, από τα 3 γκολ τα 2 γκολ ήταν πανεύκολα, μπροστά στην εστία.

Είχε και σε καλή μέρα τον Κάμπελ ο Ολυμπιακός. Ο ΟΦΗ όμως δεν σεβάστηκε. Βλέπεις να φεύγει μόνος του με τον τερματοφύλακα ο Μασάντο και να τον κυνηγάνε από πίσω οι του ΟΦΗ να τον πιάσουνε!

Ο Ολυμπιακός πρέπει να προσέξει πολύ με τη Μάντσεστερ. Είναι καλοί παίκτες αυτοί που θα έρθουν στο Καραϊσκάκη, ας είναι σε κρίση, θέλει τακτική έξυπνη, ωραία. Η άμυνα χρειάζεται βοήθειες από το κέντρο, πρέπει να κλείσουν όλους τους χώρους. Μην την πατήσει ο Ολυμπιακός όπως την πάτησε ο ΟΦΗ, μη σου βγουν τετ α τετ ο Ρούνεϊ ή ο Φαν Πέρσι.

Στην άμυνα ο Μίτσελ θα προτιμήσει μάλλον τον Μαρκάνο. Πρέπει να πάρουνε τα σέντερ μπακ βοήθειες από το κέντρο. Βλέπω Μανιάτη και Εντιγκά, ξεκούραστους που δεν τους πήρε στην Κρήτη, να τρέχουν, να τα δώσουν όλα. Ελπίζω να μη βάλει τον Φουστέρ στην πτέρυγα γιατί μπορεί μεν να έρχεται στον άξονα να γίνεται 3ος χαφ, όμως δεν πλευροκοπείς καθόλου από εκεί, και επίσης ο Βαλέντσια είναι πολύ γρήγορος άμα τον βάλει, δεν βγάζεις την πλευρά μόνο με τον Χολέμπας. Αν κατέβει ο Χολέμπας για να δώσει πλάτος και τον κόψουν, μπορεί να σου φύγει στην κόντρα ο Βαλέντσια, να περάσει έναν παίκτη του Ολυμπιακού, να δώσει στον Φαν Πέρσι και να σου βγει φάτσα με την εστία.

Εγώ θα έβαζα 3 χαφ να τρέξουνε σκυλίσια. Μανιάτη, Εντιγκά και τον Μασάντο στον οποίο θα έλεγα "έμπα και κάνε το παιχνίδι της ζωής σου, είναι η μεγαλύτερη ευκαιρία της καριέρας σου". Να κλείσουνε τους χώρους και να συνδέσουν άμυνα με επίθεση. Να κάνουν αλληλοκαλύψεις με τους μπακ οι οποίοι μπακ θα δίνουνε το πλάτος. Έξω δεξιά θα έβαζα τον Κάμπελ και έξω αριστερά τον Πέρες, φορ τον Ολαϊτάν, να έχω γρήγορη μπροστινή γραμμή, να πρεσάρουν κιόλας.

Με αυτή τη σύνθεση, σφιχτές γραμμές, ταχύτητα, τρέξιμο, πίεση, κλειστοί οι χώροι, πίεση ανελέητη στο κέντρο του γηπέδου διότι η Μάντσεστερ δεν έχει τους μεγάλους παίκτες στο κέντρο. Με κοντά τις γραμμές και με αλληλοκαλύψεις, ένα 4-5-1 όταν αμύνεσαι και 4-3-3 όταν βγαίνεις στην επίθεση.

Οι δε εξτρέμ σου, ο Κάμπελ και ο Πέρες να κλίνουν προς τα μέσα, προς τον Ολαϊτάν, το πλάτος να το δίνουνε οι μπακ, και αλληλοκάλυψη να δίνουνε στους μπακ οι 3 χαφ που θα απλώνονται από τον άξονα προς τα έξω όταν χρειάζεται. Από εκεί και πέρα, υπάρχει και ο Ντομίνγκες που είναι υπολογίσιμος να τον βάλεις.  

Συντάκτης: Θέμης Σινάνογλου

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags