Facebook Pixel Αν έμεινε ή αν έφυγε ο Βαλβέρδε…
| 2011-04-14 18:50:00

Αν έμεινε ή αν έφυγε ο Βαλβέρδε…

Αν έμεινε ή αν έφυγε ο Βαλβέρδε…

O Βαλβέρδε μένει, λοιπόν. Για ακόμα ένα χρόνο, σύμφωνα με όσα λέει το ρεπορτάζ. Και θα συνεχίσει το -επιτυχημένο ως τώρα- έργο του στον Ολυμπιακό για την επόμενη σεζόν.

Αυτό, όμως, είναι το κατάλληλο τάιμινγκ για να βάλουμε σε μια σειρά ορισμένα πράγματα, αν και η συντριπτική πλειοψηφία των αναγνωστών του σκύλου είναι… γάτες κι έχουν καταλάβει πολύ καλά το πνεύμα του sportdog όλο αυτό το διάστημα.

Το θέμα, λοιπόν, είναι απλό. Πολύ απλό… Ο σκύλος όλο αυτό το διάστημα έχει γράψει ορισμένα πράγματα. Και μετέφερε το ρεπορτάζ έτσι όπως ήταν. Από τις γιορτές και μετά, δηλαδή, προέκυψε το ζήτημα αν θα μείνει ή όχι ο Βαλβέρδε στο λιμάνι. Και η συζήτηση φούντωσε για τα καλά όταν ο Ολυμπιακός εξασφάλισε πια και μαθηματικά την υπόθεση τίτλος.

Μέχρι να φτάσουμε στη σημερινή συμφωνία υπήρξε ένα σίριαλ, το οποίο δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς. Ακόμα και σήμερα το πρωί υπήρχαν πολλά δημοσιεύματα στον ημερήσιο Τύπο, αλλά και στα ενημερωτικά sites, για το ενδεχόμενο να μην συνεχίσει ο Βάσκος στον Ολυμπιακό.

Εμείς όλο αυτό το διάστημα καλύπταμε το ρεπορτάζ μέρα με μέρα. Τις δηλώσεις που ΔΕΝ έκανε τόσο καιρό ο Βαλβέρδε για να ξεκαθαρίσει το ζήτημα παραμονής του, τι γράφανε στα blog τους έμπειροι ρεπόρτερ του Ολυμπιακού οι οποίοι κάνανε λόγο για την πιθανότητα να αναλάβει ο Κούπερ, τι λέγανε οι εφημερίδες, τι δημοσίευε ο ισπανικός Τύπος που κάθε μέρα τον έστελνε τον Ερνέστο και σε άλλη ομάδα, ποιο ήταν το κλίμα στου Ρέντη, ακόμα και κάποιες σκέψεις αυτών που διοικούν την ΠΑΕ.

Ο sportdog ουδέποτε έγραψε ότι ο Βαλβέρδε φεύγει από τον Ολυμπιακό. Και δεν το λέμε αυτό για να απολογηθούμε σε κανέναν, αλλά το σημειώνουμε επειδή ο κόσμος διαβάζει πολλά κάθε μέρα και από διαφορετικές πηγές και καλό είναι να μην τον μπερδεύουμε περισσότερο, αλλά να τον ξεμπερδεύουμε.

Ο σκύλος, μάλιστα, ήταν αυτός που αποκάλυψε ότι το συμβόλαιο του Βαλβέρδε δεν είναι διετές, αλλά ένα συν ένα, κάτι που επιβεβαιώθηκε περίτρανα σήμερα, αφού ο Ισπανός θα μείνει στον Ολυμπιακό για τουλάχιστον έναν χρόνο ακόμα μετά την ενεργοποίηση της σχετικής οψιόν. Δεν υπάρχει, δηλαδή, ανανέωση συμβολαίου, που θα ήταν για δυο ακόμα έτη ή και περισσότερο, ως είθισται. Απλά ενεργοποιήθηκε το σκέλος της συμφωνίας που είχε γίνει το περασμένο καλοκαίρι και που προέβλεπε να τα ξαναπούνε φέτος την άνοιξη για να δούνε οι δυο πλευρές αν θα προχωρήσουν μαζί ή όχι.

Όταν, λοιπόν, ο Βαλβέρδε έκανε παιχνίδι με την Ισπανία και βγαίνανε κάθε μέρα δημοσιεύματα για διάφορες ομάδες της πριμέρα, τι έπρεπε να κάνουμε; Να μην το πούμε; Όταν τον ρωτούσαν οι δημοσιογράφοι και δεν απάνταγε ξεκάθαρα στις συνεντεύξεις Τύπου, τι έπρεπε να γίνει; Να μην το αναφέρουμε; Όταν το κλίμα στου Ρέντη έδειχνε αβέβαιο, όταν οι εφημερίδες γράφανε για Κούπερ, όταν από μέσα από τον Ολυμπιακό λέγανε «δεν ξέρουμε τι θα γίνει», εμείς πώς έπρεπε να ξηγηθούμε; Αμίλητο νερό; Άμα είναι έτσι, τότε να μην γίνεται καθημερινό ρεπορτάζ, αλλά να περιμένουμε την οριστικοποίηση μιας συμφωνίας -που μέχρι σήμερα ήταν στον αέρα ουσιαστικά- και μόνο τότε να γράφουμε μια κουβέντα.

Ή, μήπως, μας πέφτει λόγος για το αν μείνει ή φύγει ο Βαλβέρδε και ο κάθε Βαλβέρδε ή Φερέιρα ή Χιμένεθ; Ανώνυμες εταιρείες είναι οι ομάδες, λεφτά από την τσέπη τους βάζουν οι ιδιοκτήτες και ό,τι θέλουν κάνουν. Δεν είναι δική μας δουλειά ποιος θα είναι προπονητής. Εμείς απλά λέμε τι γίνεται κάθε μέρα, κάθε ώρα, κάθε λεπτό. Και το ίδιο θα κάνουμε πάντα. Θα γράφουμε αυτό που ξέρουμε κι αυτό που μαθαίνουμε. Όταν, άλλωστε, λέμε κάτι, δεν το κάνουμε επειδή μυρίσαμε τα νύχια μας, αλλά είναι προϊόν ρεπορτάζ. Ούτε είμαστε προφήτες για να μαντεύουμε τι θα συμφωνήσουν οι παράγοντες ομάδων με προπονητές και παίκτες και να το παρουσιάσουμε ως δεδομένο. Γι’ αυτό και δεν το κάναμε ούτε με τον Βαλβέρδε.

Εδώ ακόμα και σήμερα ένας ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού, ο Ουρτάδο, είπε με δηλώσεις του ουσιαστικά ότι δεν γνωρίζει τι μέλλει γενέσθαι με Βαλβέρδε. Τι άλλο να σας πούμε; Ή, δείτε τις εφημερίδες. Θα διαπιστώσετε ότι φιγουράρει το όνομα του Κούπερ. Και είναι λογικό από την στιγμή που το θέμα ήταν ανοιχτό. Όπως θα είναι και του χρόνου τέτοια εποχή, αφού το συμβόλαιο του Βαλβέρδε θα τελειώνει.

Αυτά, για να μπαίνουνε τα πράγματα σε μια σειρά και να τα κάνουμε λιανά ακόμα και σε όσους δεν τα πιάνουνε με την μια τα αυτονόητα…
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags