Facebook Pixel «Και πάλι τίτλους τη νέα σεζόν»
| 2011-04-15 21:43:00

«Και πάλι τίτλους τη νέα σεζόν»

«Και πάλι τίτλους τη νέα σεζόν»

Την επιθυμία του να παραμείνει στον Παναθηναϊκό και από τη νέα περίοδο να επιστρέψει στους τίτλους εξέφρασε ο Σεντρίκ Καντέ, ο οποίος μίλησε για την καριέρα του στο «τριφύλλι», για την φετινή χρονιά, αλλά και για τα πλέι οφ.

Σε συνέντευξή του στο Novasports 2 ανέφερε:
 
Για την αλλαγή από το νταμπλ στην απώλεια των τίτλων φέτος...

«Την περασμένη σεζόν κατακτήσαμε δύο τίτλους και το πλάνο μας για φέτος ήταν εντελώς διαφορετικό. Ο στόχος μας ήταν ο ίδιος. Να κερδίσουμε το πρωτάθλημα και το κύπελλο και να κάνουμε καλή πορεία στο τσάμπιονς λιγκ. Δεν κάναμε πραγματικότητα όσα περιμέναμε, όμως, μπορούμε να κάνουμε κάτι καλό στα πλέι οφ και υπάρχουν έξι σημαντικά παιχνίδια, για να τελειώσουμε επιτυχημένα τη σεζόν. Πρέπει να επικεντρωθούμε σε αυτό και μπορούμε να κερδίσουμε κάτι καλό τον Μάιο. Δεν έχουμε χάσει τα πάντα».

Τι γεύση αφήνει η σεζόν;

«Έγιναν πάρα πολλά. Κάποια άσχημα, άλλα καλά, όμως, ακόμα δεν έχει τελειώσει η σεζόν. Φυσικά είναι το τελευταίο παιχνίδι, μετά από 29 αγωνιστικές, όμως, έχουμε ακόμη έξι παιχνίδια και αυτό που έχουμε μπροστά μας, ίσως αποδειχθεί σημαντικό. Κι αυτό, γιατί αν κερδίσουμε, θα έχουμε άλλον ένα βαθμό στα πλέι οφ. Άρα είναι κάτι παραπάνω από το τελευταίο παιχνίδι της σεζόν. Ίσως είναι μία καλή αρχή, για να τερματίσουμε στα τέλη Μαΐου κατακτώντας την πρόκριση για το τσάμπιονς λιγκ. Μετά το παιχνίδι του Βόλου, θα έχουμε τρεις εβδομάδες για να δουλέψουμε και να καταλάβουμε πόσο σημαντικά είναι για εμάς τα πλέι οφ. Έχουμε τρεις εβδομάδες για να βελτιωθούμε. Όμως, νομίζω πως όταν αγωνιζόμαστε απέναντι σε μεγάλες ομάδες, είμαστε καλύτεροι. Έχουμε πρόβλημα αυτοσυγκέντρωσης και κινήτρου αυτή τη σεζόν και είναι κάτι που φαίνεται, όμως, νομίζω πως απέναντι στην ΑΕΚ ή τον ΠΑΟΚ δεν παίξαμε τόσο άσχημα. Νομίζω πως παίξαμε καλά και έχουμε μεγάλα παιχνίδια για να δούμε αν ο Παναθηναϊκός θα είναι έτοιμος. Νομίζω πως είμαστε».

Για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό Βόλου που ακολουθεί

«Νομίζω πως είναι μία από τις καλύτερες ομάδες εκτός έδρας. Αντιμετωπίζουν μεγαλύτερες δυσκολίες εντός έδρας και όπως είπα, αν κερδίσουμε εκεί, θα έχουμε άλλον ένα βαθμό στα πλέι οφ. Είναι πολύ σημαντικό, ενώ δεν τους είχαμε κερδίσει στον πρώτο γύρο. Θα είναι κάτι σαν εκδίκηση... Δεν είχαμε τόσο καλά αποτελέσματα τις τελευταίες αγωνιστικές και χρειαζόμαστε τη νίκη για να αισθανθούμε άνετα και καλά. Και φυσικά πηγαίνουμε στο Βόλο με σκοπό να νικήσουμε».

Για την ήττα στο πρώτο γύρο από τον Ολυμπιακό βόλου

«Δεν είχα αγωνιστεί σε εκείνο το παιχνίδι, όμως, όταν χάνεις εντός έδρας είναι πάντα κάτι δύσκολο. Με αυτό το παιχνίδι άρχισαν οι δυσκολίες και ο Ολυμπιακός ανέβασε την ψυχολογία του, αν και πριν απ' αυτό το παιχνίδι είχαμε κακή απόδοση. Όμως, δεν είχαμε τόσο άσχημα αποτελέσματα. Και μ' αυτή την ήττα ήταν πολύ δύσκολα για εμάς, ιδιαίτερα πριν από τα Χριστούγεννα. Και υπάρχουν πολλοί λόγοι, για να πάμε την Κυριακή στον Βόλο και να κερδίσουμε».

Για τα πλέι οφ και αν υπάρχουν κίνητρα για τους παίκτες...

«Άκουσα πως όλες οι ομάδες που τερματίζουν δεύτερες μετά από τριάντα αγώνες, ποτέ δεν κερδίζουν τα πλέι οφ. Όμως, αν έχουμε βαθμολογικό πλεονέκτημα, θα είναι πιο εύκολο για μας. Απέναντι σε μεγάλες ομάδες, ωστόσο, είμαστε πάντα έτοιμοι. Είμαστε έτοιμοι για να παλέψουμε, ώστε να είμαστε στο τσάμπιονς λιγκ την επόμενη σεζόν. Φυσικά είναι κάτι σπουδαίο και για το σύλλογο κάτι υπέροχο. Για μένα και τον κόσμο η κατάκτηση του πρωταθλήματος είναι το πιο σημαντικό, όμως, η συμμετοχή στο τσάμπιονς λιγκ σημαίνει πως ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλη ομάδα στην Ευρώπη. Και είναι απόλαυση η συμμετοχή, γιατί είναι η κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση. Και ως ποδοσφαιριστής, όταν αγωνίζεσαι συχνά στο τσάμπιονς λιγκ νοιώθεις καλά και βοηθά στη βελτίωσή σου. Και όταν παίζω καλύτερα, είναι καλό για τον Παναθηναϊκό και όλοι είναι ευτυχισμένοι».

Για την πορεία του με τα πράσινα

«Είμαι ευχαριστημένος με την προσωπική μου απόδοση, γιατί νομίζω πως έπαιξα καλύτερα από πέρυσι. Ακόμη κι αν είχα δύο-τρεις μικροτραυματισμούς. Ήθελα να παίξω σε όλα τα παιχνίδια, όμως, στο ποδόσφαιρο ίσως συμβεί κάτι. Προσπαθώ για το καλύτερο και νομίζω πως οι οπαδοί και όλοι στο σύλλογο το βλέπουν. Νοιώθω καλά σε αυτό το σύλλογο, σε αυτή την πόλη, με αυτούς τους οπαδούς... Νομίζω πως είναι σημαντικό ότι κατάλαβαν τον τρόπο παιχνιδιού μου και γι' αυτό είμαι χαρούμενος».

Για την αμυντική λειτουργία του Παναθηναϊκού...

«Με τον Ζαν Αλέν (σ.σ. Μπουμσόνγκ) που είναι Γάλλος, κάποιες στιγμές είναι ευκολότερο να παίζεις. Έχουμε δεχτεί πολλά γκολ αυτή τη σεζόν και είναι κάτι που πρέπει να βελτιώσουμε την επόμενη. Όποιος και να παίζει στον Παναθηναϊκό, το πιο σημαντικό είναι να είμαστε συμπαγείς στην άμυνα και στις άλλες θέσεις. Αισθάνομαι πολύ καλά εδώ και ελπίζω την επόμενη σεζόν να αγωνιστούμε καλύτερα και να κερδίσουμε και πάλι τίτλους».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags