Facebook Pixel «Δεν γκρεμίζεται η Λεωφόρος»
| 2014-03-20 22:55:00

«Δεν γκρεμίζεται η Λεωφόρος»

«Δεν γκρεμίζεται η Λεωφόρος»

Ο Νικήτας Κακλαμάνης μπορεί να τόνισε οτι δεν θα γκρεμιστεί η Λεωφόρος, αλλά παρουσιάστηκε για ακόμη μία φορά υπέρμαχος της Διπλής Ανάπλασης.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Νικήτα Κακλαμάνη στην ΔΤ..

«Το ότι το όραμα της Διπλής Ανάπλασης δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή γιατί θα είχε τελειώσει φέρει υπογραφή από κάτω και λέγεται ΣΥΡΙΖΑ, Ανοιχτή Πόλη και 30 άτομα που, σαν περιφερόμενος θίασος, πήγαιναν και έκαναν ενστάσεις στο ΣτΕ.

Ως δήμαρχος είχα υπογράψει και με την ΠΑΕ και με τον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό και το γήπεδο θα γινόταν, όχι με κρατική επιχορήγηση ούτε του δήμου αλλά με χρήματα της ΠΑΕ. Όπως αντιλαμβάνεστε δεν θα υπήρχαν ούτε διαγωνισμοί ούτε καθυστερήσεις. Εγώ το όραμα της Διπλής Ανάπλασης δεν το εγκαταλείπω.

Διότι εκτός των άλλων ήταν μέσα στο σχεδιασμό το γήπεδο της ομάδος, 7.500 τμ εγκαταστάσεις για τον Ερασιτέχνη, το οποίο θα γινόταν με χορηγία Βωβού. Κάτι που σημαίνει ότι θα έπαιρνε άδεια λειτουργίας και αφού θα γινόταν, έπειτα θα μεταφέρονταν ο Ερασιτέχνης και η ποδοσφαιρική ομάδα στο καινούργιο γήπεδο.

Τότε πράγματι το γήπεδο της Αλεξάνδρας θα γκρεμιζόταν και θα έμενε ένα μικρό μουσείο μέσα στα 27 στρέμματα πρασίνου, με υπόγειο πάρκινγκ. Θα ήταν η μεγαλύτερη ανάπλαση στον αστικό ιστό της Αθήνας. Εκεί θα δούλευαν 3.000 άνθρωποι επί 5 χρόνια και 1.000 άνθρωποι μετά στο εμπορικό κέντρο και στα μαγαζιά κάτω από το γήπεδο. Συντελέστηκε αναπτυξιακό και πολεοδομικό έγκλημα. Και φέρει υπογραφή: ΣΥΡΙΖΑ και Ανοιχτή Πόλη.

Αυτή τη στιγμή όπως είναι το πράγμα δεν μπορούμε να γκρεμίζουμε τη Λεωφόρο. Δεν μπορεί να ξεσπιτωθεί ο ποδοσφαιρικός Παναθηναϊκός και ο Ερασιτέχνης. Μόνο εγώ στη Βουλή, παρότι, όπως είπατε, υπάρχουν και άλλοι βουλευτές των Αθηνών, υπερασπίστηκα το νόμο για να ανακατασκευαστεί η Λεωφόρος για 5 χρόνια, με δικαίωμα ανανέωσης ώστε να πληροί το γήπεδο τις προδιαγραφές της ΟΥΕΦΑ.

Εγώ δεν μασάω τα λόγια μου. Αναφέρομαι και στον κ. Σπηλιωτόπουλο που βγήκε φωτογραφίες μπροστά στα αποδυτήρια του Παναθηναϊκού. Που ήταν την ημέρα που συζητήθηκε στη Βουλή το σχέδιο νόμου για την Λεωφόρο Αλεξάνδρας, αφού είναι Αθηναίος και ενδιαφέρεται για την πόλη, αφού ενδιαφέρεται για την ομάδα της πόλης;».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags