Facebook Pixel Παίδες... εν καμίνω
| 2014-03-25 18:15:00

Παίδες... εν καμίνω

Παίδες... εν καμίνω

Με ήττα άρχισε τις υποχρεώσεις της στην Elite Round η Εθνική ομάδα Παίδων που έχασε 2-1 από την Πολωνία και πλέον πάει μόνο για τη νίκη κόντρα στην Τουρκία.

Η ελληνική ομάδα ξεκίνησε εντυπωσιακά τον αγώνα και είχε μεγάλη ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ μόλις στο 3ο λεπτό, όταν ο Δημητριάδης σούταρε από πλεονεκτική θέση και ο Ντραγκόφσκι έδιωξε με εκπληκτική ενέργεια τη μπάλα σε κόρνερ. Η Εθνική μας είχε άλλη μια σπουδαία στιγμή τέσσερα λεπτά αργότερα με τη μπάλα να βρίσκει στο οριζόντιο δοκάρι, ύστερα από ψηλοκρεμαστό σουτ του αρχηγού της ομάδας Αγγελόπουλου. Οι ευκαιρίες του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος συνεχίστηκαν στο 15΄ με το νέο υπέροχο σουτ του Αγγελόπουλου και την απόκρουση του Ντραγκόφσκι και στο 16΄ με την άστοχη κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής του αφύλακτου Σβαρνά. Οι Πολωνοί ισορρόπησαν το παιχνίδι μετά το 20ό λεπτό και στην πρώτη τους αξιόλογη επιθετική προσπάθεια, η οποία προήλθε από αβίαστο λάθος της ελληνικής ομάδας στο χώρο του κέντρου, κατάφεραν να σκοράρουν με πλασέ του Κοβνάτσκι στο 26΄. Η Εθνική μας προσπάθησε να απαντήσει αμέσως, όμως ο Ντραγκόφσκι ήταν σε εξαιρετική μέρα, πραγματοποιώντας άλλη μια δύσκολη επέμβαση στο 30΄ στην κοντινή κεφαλιά του Λάμπρου. Η ατυχία για την ελληνική ομάδα συνεχίστηκε και στο 38΄ με το νέο οριζόντιο δοκάρι, αυτή τη φορά από το σουτ του Λάμπρου.

Η ελληνική ομάδα μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο με στόχο τη γρήγορη ισοφάριση, χωρίς, όμως, να απειλεί την εστία των Πολωνών. Αντιθέτως, οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν στο 49΄, σε μια φάση που δεν «μύριζε» γκολ, να πανηγυρίσουν το δεύτερό τους τέρμα με την κοντινή κεφαλιά του πανύψηλου Κοβνάτσκι, ύστερα από σέντρα του Σκρετσκ. Το γκολ αυτό «πάγωσε» τους διεθνείς μας, οι οποίοι έχασαν την έως τότε επιθετική ορμή τους, ενώ οι Πολωνοί με ανεβασμένοι ψυχολογία είχαν περισσότερη σιγουριά στις μεταβιβάσεις τους και ήταν εξαιρετικά επικίνδυνοι στις αντεπιθέσεις. Ωστόσο, οι νεαροί διεθνείς μας βρήκαν τα ψυχικά αποθέματα και μείωσαν το σκορ στο 63΄ με όμορφο μακρινό πλασέ του Ανδρέα Ξηρού. Μάλιστα, έφτασαν κοντά στην ισοφάριση στο 72΄, όμως ο Λάμπρου από πλεονεκτική θέση σούταρε άουτ, στην τελευταία αξιόλογη φάση του ματς.

Ο διαιτητής της αναμέτρησης Ντένις Σερμπάκοφ (Λευκορωσία) παρατήρησε με κίτρινη κάρτα τους Αγγελόπουλο, Σκρετσκ.

ΠΟΛΩΝΙΑ: Ντραγκόφσκι, Μάρτσουκ, Ντουντάλα, Βιετέσκα, Βάλσκι (68΄ Μπίσκουπ), Κόζακ (74΄ Γκαλκόφσκι), Γιαγκέλο, Κοβνάτσκι, Μπορέτσκι, Σκρετσκ (79΄ Σουμπερτόφσκι), Όλτσικ

ΕΛΛΑΔΑ: Κατσιμήτρος, Ξηρός, Παντεκίδης (47΄ Καρβουνίδης), Μακροστέργιος, Σβαρνάς, Πατράλης, Μανθάτης, Αγγελόπουλος, Λάμπρου, Δημητριάδης, Γκρόσιος (59΄ Αμαραντίδης)

*Τον αγώνα παρακολούθησαν ο συνεργάτης του κ. Στάντος, Λεωνίδας Βόκολος, και ο συνεργάτης του κ. Παχατουρίδη, Βασίλης Γεωργόπουλος.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags