Facebook Pixel Έκλεισε με νίκη η Παίδων
| 2014-03-30 18:33:00

Έκλεισε με νίκη η Παίδων

Έκλεισε με νίκη η Παίδων

Τα καλύτερα τα φύλαξε για το τέλος η Εθνική Παίδων, καθώς ολοκλήρωσε τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις στον 2ο όμιλο της elite round με καλή εμφάνιση και νίκη 3-0 επί της Νορβηγίας.

Η ελληνική ομάδα είχε, σε αντίθεση με τα προηγούμενα ματς, αποτελεσματικότητα και διάρκεια στο παιχνίδι της και την τύχη με το μέρος της στα σημεία που αυτή χρειάστηκε. Αποχαιρέτησε, έτσι, με μια γλυκόπικρη γεύση τη διοργάνωση, αποδεικνύοντας ότι διέθετε ανταγωνιστικό σύνολο, το οποίο στις λεπτομέρειες έχασε την πρόκριση στα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2014. Το εισιτήριο για τη Μάλτα (9-21/5) πήρε η Τουρκία (5-4 στα πέναλτι την Πολωνία, 0-0 κ.α.).

ΟΙ ΣΤΙΓΜΕΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Και οι δύο ομάδες μπήκαν στο γήπεδο της Παναχαϊκής για να παίξουν επιθετικό ποδόσφαιρο. Η Εθνική μας είχε στο 3ο λεπτό μια καλή στιγμή με το δυνατό σουτ του Αγγελόπουλου και την απόκρουση του Χολστ. Οι επικίνδυνοι στις αντεπιθέσεις φιλοξενούμενοι είχαν σπουδαία ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ στο 9΄, όμως ο Τσέλιος πραγματοποίησε εντυπωσιακή επέμβαση στο χτύπημα πέναλτι του Σβένσεν (ανατροπή του Τότλαντ από τον Έλληνα τερματοφύλακα). Η Ελλάδα κατάφερε να προηγηθεί στο 17ο λεπτό, όταν ο Μανθάτης εκμεταλλεύθηκε λάθος της νορβηγικής άμυνας και με άψογο σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Η Νορβηγία προσπάθησε να αντιδράσει αμέσως, όμως ο Σβαρνάς απομάκρυνε στο 19΄ τη μπάλα πάνω στη γραμμή του τέρματος ύστερα από το πλασέ του Σβένσεν. Οι απίστευτες ευκαιρίες των Νορβηγών συνεχίστηκαν και στο 28΄, με τον Σβένσεν να σουτάρει άουτ μόνος μπροστά σε κενή εστία. Σε αντίθεση με τους Νορβηγούς, οι Έλληνες διεθνείς ήταν ψύχραιμοι στην τελική προσπάθεια και στο 31΄ ο Αγγελόπουλος έδωσε προβάδισμα δύο τερμάτων στην Εθνική με εκτέλεση πέναλτι (την παράβαση ο Όβλιεν στον Καράκουτη).

Η Νορβηγία προσπάθησε στην αρχή του β΄ ημιχρόνου να πιέσει την ελληνική άμυνα για να μειώσει το σκορ, άφησε, όμως, πολλούς κενούς χώρους στην άμυνά της. Η Εθνική μας ήταν πολύ καλή στις μεταβιβάσεις και απειλητική στις αντεπιθέσεις και έφτασε κοντά στο γκολ στο 44΄ και στο 50΄, με τον Χολστ να πραγματοποιεί εξαιρετικές επεμβάσεις στα τετ-α-τετ με Καράκουτη και Ξηρό, αντίστοιχα. Η Εθνική πέτυχε και τρίτο τέρμα στο 59΄, όταν ο Αγγελόπουλος έδωσε με τακουνάκι ασίστ στον Μανθάτη και ο τελευταίος δεν είχε πρόβλημα να σκοράρει με πλασέ. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα συνέχισε έως τη λήξη το εξαιρετικό ποδόσφαιρο και έφτασε για άλλη μια φορά κοντά στο γκολ, όμως η κεφαλιά του Καράκουτη στο 68΄μέσα από τη μικρή περιοχή έφυγε μόλις άουτ.

Ο διαιτητής της αναμέτρησης, Ντένις Σερμπάκοφ (Λευκορωσία), παρατήρησε με κίτρινη κάρτα τους Τσέλιο Θ., Λάμπρου, Καρβουνίδη, Όβλιεν, Έντεγκααρντ.

ΝΟΡΒΗΓΙΑ: Χολστ, Μπέγκμπι, Όβλιεν, Χάουγκαν (64΄ Μπιόρνταλ), Μπεργκ (41΄ Τόμασεν), Γκιέρστρεμ, Σβνέντσεν, Σλεν (41΄ Ούλνταλ), Τότλαντ, Έντεγκααρντ, Χούκα

ΕΛΛΑΔΑ: Τσέλιος Θ., Ξηρός, Μακροστέργιος, Σβαρνάς, Πατράλης, Μανθάτης (70΄ Αμαραντίδης), Αγγελόπουλος (78΄ Τσέλιος Ηλ.), Γκρόσιος (48΄ Λάμπρου), Γραμματίκας, Καρβουνίδης, Καράκουτης 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags