Facebook Pixel Σκόρδας για ακαδημίες, 99 και επόμενη μέρα
| 2014-04-01 18:15:00

Σκόρδας για ακαδημίες, 99 και επόμενη μέρα

Σκόρδας για ακαδημίες, 99 και επόμενη μέρα

Με παρέμβασή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Αθλητικά Νέα 98,7 FM, ο Λάμπρος Σκόρδας τοποθετήθηκε για το θέμα που δημιουργήθηκε με τις ακαδημίες, για το σάιτ της ΠΑΕ, το άρθρο 99 και την επόμενη μέρα.

Στην αρχική τοποθέτησή του ανέφερε: “Είναι μια ιστορία που δημιούργησαν κάποιοι παράγοντες, κάθε παρατρεχάμενο, οι οποίοι θέλουν να πλήξουν το κύρος της διοίκησης, που προσπαθεί τρόπους να βγει η χρονιά. Είναι θέμα αλητείας με στόχο την συκοφάντηση και το ξεκατίνιασμα, γιατί πιστεύουν ότι αυτό βολεύει. ‘Οποιος μιλάει εναντίον του Σκόρδα γίνεται λαϊκός ήρωας”.

Για τις ακαδημίες είπε:
“Μέχρι το 2009 που ήμουν διοίκηση όπως επιτάσσουν οι κανονισμοί ανήκαν στην ΠΑΕ. Σύμφωνα με τον κανονισμό αδιεοδοτήσεων επιβάλλεται από την ΟΥΕΦΑ για να πάρει άδεια μια ομάδα να έχει ακαδημίες, από δέκα χρονών και κάτω μέχρι τις ηλικιακές κατηγορίας Κ15, Κ17 και Κ20 Τότε ήταν υπεύθυνος ο Πασαλής και μετά ο Λεκμπέλο. Πληρώνονταν αυτοί και όλοι οι υπεύθυνοι, από την ΠΑΕ Αρης. Προπονητές, γυμναστές. Επίσης οι ομάδες που δεν αγωνίζονται στην Ευρώπη, εισπράττουν αποζημίωση. Οι ΠΑΕ για να αναπτύξουν τις ακαδημίες τους παίρνουν 145.000 ευρώ ετησίως. Για λόγους καθαρά οικονομικούς, ο ερασιτέχνης δεν διαθέτει ποδοσφαιρικό τμήμα. Αρα δεν μπορούν να λένε ότι τους ανήκουν οι ακαδημίες. Ολες οι ΠΑΕ έχουν τις ακαδημίες να ανήκουν σε αυτές. Διότι είναι υποχρεωτικό. Και οι ομάδες που έρχονται από την Β’ εθνική είναι υποχρεωμένες να συστήσουν. Ο υπεύθυνος των ακαδημιών πρέπει να έχει συγκεκριμένο δίπλωμα. Οι δε προπονητές να έχουν τουλάχιστον ΟΥΕΦΑ C, ΟΥΕΦΑ Β και ΟΥΕΦΑ Α για τις πιο μεγάλες κατηγορίες”.

Συνεχίζοντας πρόσθεσε:
“Δεν υπάρχει κανένα έγγραφο από την ΕΠΟ που να λέει ότι οι ακαδημίες ανήκουν στο ερασιτέχνη. Ακαδημίες μπορεί να κάνει ο καθένας με σχετική άδεια από την ομοσπονδία. Οι ακαδημίες του Αρη είναι της ΠΑΕ. Αν ο ερασιτέχνης θέλει να κάνει ακαδημίες είναι άλλη περίπτωση. Ο υπεύθυνος ακαδημιών, Φόρης Κάκογλου, καθώς και ο Κώστας Οικονομίδης είναι υπάλληλοι της ΠΑΕ Αρης. Η ΠΑΕ πληρώνει τους προπονητές όλων των ακαδημιών κι έχουν σύμβαση με την ΠΑΕ Αρης. Κάποιοι επιτήδειοι θέλουν να μαζεύουν λεφτά από τους γονείς κι έχω πολλές καταγγελίες. Όταν επανήλθαμε στην διοίκηση πήραμε πίσω τις ακαδημίες. Κάποιοι αθλητές έχουν δελτίο με το ΑΣ για οικονομικούς λόγους. Το κόστος είναι 40 ευρώ. Για τις ΠΑΕ είναι 200 ευρώ. Οποιοσδήποτε αθλητής, ερασιτέχνης, για να μεταγραφεί χρειάζονται υπογραφεί από την ΠΑΕ. Εχω υπογράψει πάνω από 80 τέτοιες υποθέσεις”.

Επίσης τόνισε:
“Ολα τα γήπεδα μέχρι τώρα και όλοι οι προπονητές πληρώθηκαν έναντι από την ΠΑΕ. Ο γυμναστής της Κ17 είχε να πάρει χρήματα από τον Ιούνιο. Παρακρατήθηκαν από την ΕΠΟ για συμβόλαια 713.000 ευρώ +144.000 ευρώ για φέτος. Υπάρχουν στο Αρη κάποιοι άνθρωποι, όπως πχ. ο Κουζούνιας, που έχει στο μυαλό του όλο το διάστημα τις ακαδημίες και δεν έδωσε ποτέ λογαριασμό, ούτε ένα ευρώ στον Βασβάνη. Αντίθετα παρέδωσε χρέη. 25.000 προς την εταιρεία ένδυσης και 7.000 για τα γήπεδα. Και σήμερα και κάθε μέρα πληρώνονται τα γήπεδα από εμάς. Οι δε ακαδημίες δεν μπορούν να αποτελούν πηγή εσόδων για τον ΑΣ Αρης, γιατί οι ακαδημίες είναι ζημιογόνες. Αυτή όλη η διαδικασία με παρέμβαση του Γενικού γραμματέα του ΑΣ που πιέζεται από τον Super 3 και σήμερα κάνει αντιπολίτευση στην ΠΑΕ σε ένα θέμα ευαίσθητο που ταρακουνάει και τους γονείς. Δίνονταν χρήματα από γονείς χωρίς αποδείξεις. Το θέμα δεν γίνεται για τις ακαδημίες, απλά πουλάει να μιλάς εναντίον του Σκόρδα. Ηταν απλήρωτοι δύο μήνες οι προπονητές. Δύο είναι και σήμερα. Τα γήπεδα είναι πληρωμένα μέχρι και σήμερα. Να μας εξηγήσει ο Γιώτας. Εχω μήνυμα του ότι εγώ δεν πρόκειται να υποχωρήσω. Είμαι παλικάρι και θα το δεις. Το είδαμε πόσο παλικάρι ήταν. Παραιτήθηκε κι έκανε κωλοτούμπα. Οι Κάκογλου και Οικονομίδης ήταν απλήρωτοι από το καλοκαίρι”.

Και κατέληξε για τις ακαδημίες:
“Πέρσι ο αθλητής Σμυρλής δεν είχε δελτίο στον Αρη κι ενώ κλήθηκε στην Εθνική δεν μπόρεσε να αγωνιστεί. Δεν έδωσαν 40 ευρώ για να βγάλει δελτίο. Η φετινή Κ20 του ΠΑΟΚ, έχει επτά ποδοσφαιριστές από Αρη τους οποίους ο κ. Κώνστας πρώην υπάλληλος του Αρη, τους πήγε εκεί γιατί δεν είχαν δελτίο. Ενας είναι ο Πιαστόπουλος που είναι διεθνής”.

Για το σάιτ της ΠΑΕ είπε:
“‘Όποιος θέλει μπορεί να ρωτήσει την εταιρεία που φιλοξενεί. Το πρόβλημα είναι τα παλιά χρέη κι όχι τώρα. Μιλάμε για 12.000 ευρώ κι έγινε μιας συμφωνία πληρωμής δυσκολεύεται η ΠΑΕ και οικονομικά, αλλά και λόγω 99. Η εταιρεία θεώρησε σωστό να το ρίξει. Αν το πρόβλημα 150 ευρώ, θα μπορούσε να τα δώσει ο καθένας. Στόχος είναι να ξεφτιλίζεται. Θα στραφώ εναντίον τους για απειλές ύβρεις και συκοφαντίες και εκβιασμοί”.

Για το άρθρο 99 τόνισε:
“Ο Αρης βρέθηκε στη δεινή θέση διότι επί δύο χρόνια κοροϊδεύει όλη την κοινωνία. Εγινε μια αίτηση προσχηματική γιατί είχαν στόχο να ρίξουν την ομάδα. Σκοπό είχαν να κάνουν καθυστέρηση, μέχρι να υποβιβαστεί η ομάδα. Η νέα αίτηση είναι ρεαλιστική, ειλικρινής κι εμφανίζει τα πράγματα ως έχουν για να μπορέσει να πείσει το δικαστήριο ότι αν ο Αρης κλείσει θα χάσουν τα λεφτά τους όλοι οι πιστωτές. Όταν θα κριθεί αυτή η αίτηση θα κατατεθεί ένα επιχειρηματικό σχέδιο, αφού πρώτα καταλήξει σε συμφωνία με πιστωτές. Δεν είναι υποχρεωτικό να γίνει τώρα. Ισως ζητηθεί από τους πιστωτές ένα εύλογο χρονικό διάστημα, που μπορεί να φτάσει και σε χρόνο.

Υπάρχει εχθρικότητα γιατί το δικαστήριο θεώρησε ότι το κοροϊδεύουν. Η ουσία είναι μία. Ο Αρης είναι υποχρεωμένος στο δικαστήριο να υποστηρίξει με ό,τι στοιχεία έχει ακόμη και αστοχίες της πρώτης αίτησης. Η διαδικασία της έφεσης δεν προχώρησε από τους ίδιους. Είχαν περιθώριο από τις 26 Νοέμβριου μέχρι τις 27 Δεκεμβρίου. Εμείς αναλάβαμε στις 22 Δεκεμβρίου. Στο τριήμερο εκείνο δεν μπορούσαμε να κάνουμε έφεση, γιατί ο βασικός απορριπτικός λόγος ήταν ότι δεν υπήρχε συμφωνία με το 60% των πιστωτών. Σήμερα η αίτηση που έχει κατατεθεί το έχει”.

Για την επόμενη μέρα επεσήμανε:
“Γι’ αυτό μένουμε μετά τη χρονιά αυτή, με τα λάθη που κάναμε για να προετοιμάσουμε το έδαφος αν μπορούμε να παίξουμε στην Β’ εθνική. Δεν μπορεί αν κάνουν κουμάντο δέκα οργανωμένοι επειδή βρίζουν, να κατεβάζουν και να ανεβάζουν διοικήσεις και να τους ταΐζουν κάποιοι που το παίζουν παράγοντες. Να φτιάξουμε κάποιες συνθήκες ώστε ο Αρης να μπορεί να είναι ελκυστικός κι όχι με αυτούς που μαζεύονται για ούζο και δεν μπορούν να βάλουν ένα δεκάρικο. Το θέμα το διοικητικό θα λυθεί ποιο γρήγορα από τις 21 Ιουλίου. Οποιος έχει να προτείνει κάτι χειροπιαστό και αναλαμβάνει την ευθύνη, εγώ θα φύγω τρέχοντας. Ρεαλιστική πρόταση είναι… εγώ ρίχνω τον Αρη στην Γ’ εθνική, αλλά έχω 5 εκατομμύρια για να τον ανεβάσω ή έχω ένα πλάνο και το εγγυώμαι προσωπικά. Κανείς δεν θέλει να αναμειχθεί με τον Αρη, που βγαίνει ο Κουζούνιας και θεωρεί τις ακαδημίες ως μαγαζάκι του ή οι οργανωμένοι ανεβοκατεβάζουν διοικήσεις”. 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags