Facebook Pixel Τσάκισε τον χουλιγκανισμό στα γήπεδα! (ΦΩΤΟ)
| 2014-04-08 05:30:00

Τσάκισε τον χουλιγκανισμό στα γήπεδα! (ΦΩΤΟ)

Τσάκισε τον χουλιγκανισμό στα γήπεδα! (ΦΩΤΟ)

«Σκυλίσια Μέρα» με την Σιδηρά Κυρία της Βρετανίας που έβαλε το μαχαίρι στο κόκαλο για την βία στα γήπεδα.

Το όνομα της Μάργκαρετ Θάτσερ πέρασε στην ιστορία για πολλούς και διάφορους λόγους (όχι πάντα θετικούς, είναι η αλήθεια), όμως στον αθλητισμό μνημονεύεται ακόμα και σήμερα για την πάταξη του χουλιγκανισμού στα γήπεδα της Μ. Βρετανίας.

Η Σιδηρά Κυρία έδωσε μεγάλο και σκληρό αγώνα την δεκαετία του ’80 για να μπορέσει να αντιμετωπίσει τα κύματα βίας που σάρωναν το ποδόσφαιρο στο νησί, με τραγικά περιστατικά, όπως όλοι ξέρουν, εκείνες τις εποχές και πολλά θύματα.

Σήμερα συμπληρώνεται ένας χρόνος από την μέρα που έφυγε πέρυσι από την ζωή η Μάργκαρετ Θάτσερ.

Γεννημένη το 1925, έγινε αρχηγός του Συντηρητικού Κόμματος του Ηνωμένου Βασιλείου από το 1975-1990, ενώ ήταν πρωθυπουργός από το 1979-1990. Ήταν η πρώτη γυναίκα, και μοναδική μέχρι τις μέρες μας, που πήρε αυτές τις δυο θέσεις.

Εφάρμοσε αυστηρή πολιτική λιτότητας, ενώ η πολιτική της μεθοδολογία απέκτησε φανατικούς φίλους κι εχθρούς.

Σε μια εποχή που η γηπεδική βία αποτελούσε μείζον ζήτημα στην Αγγλία, η Θάτσερ αποφάσισε να βάλει το μαχαίρι στο κόκαλο. Έστω πολλές φορές και με μεθόδους που επικρίθηκαν από τους πολιτικούς αντιπάλους της ή τα ΜΜΕ.

Η πρώτη απόφαση – σοκ ήταν να απαγορεύσει στις ομάδες της χώρας της να συμμετέχουν σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις, για πέντε ολόκληρα χρόνια!

Υπήρξαν αποτελέσματα, πάντως. Με συνέπεια σταδιακά το αγγλικό πρωτάθλημα να εξυγιανθεί, να μπει σε μια άλλη φάση έτσι ώστε να απογειωθεί εμπορικά και να γίνει σημείο αναφοράς για το παγκόσμιο ποδόσφαιρο.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags