Facebook Pixel Δεν έχουν πιεί ούτε κοκτέηλ στη Μύκονο!
| 2014-04-15 11:30:00

Δεν έχουν πιεί ούτε κοκτέηλ στη Μύκονο!

Δεν έχουν πιεί ούτε κοκτέηλ στη Μύκονο!

Κάνει, ή δεν κάνει, ο Μάρκο Ταρντέλι για να αντικαταστήσει τον αποτυχημένο Φερνάντο Σάντος στον πάγκο της Εθνικής Ελλάδας, σου απαντάει ο Αποδυτηριάκιας στον sportdog!

Δεν μπορείς να απορρίψεις κάποιον χωρίς να τον δείς, να τον τεστάρεις, να τσεκάρεις τι πουλιά πιάνει. Διαβάζω ότι ο Μάρκο Ταρντέλι είναι ο βασικός υποψήφιος για να αναλάβει την εθνική ομάδα.

Είναι πολύ εύκολο να βάλω δεκάδες ενστάσεις. Το μόνο που θυμάμαι από τον συγκεκριμένο κύριο είναι το πλάνο του πανηγυρισμού του στον τελικό του μουντιάλ της Ισπανίας. Σπουδαίος ποδοσφαιριστής. Πληθωρικό οχτάρι κι όχι αμυντικό χαφ που έχω διαβάσει από δω κι από κει. Αλλωστε γράφει ένας μια παπαριά και οι άλλοι που δεν έχουν μυρουδιά αναπαράγουν την παπαριά. Από επιτυχίες προπονητικές λίγα πράγματα, παρότι το παλεύει εδώ και μια 15ετία.

Για να κάνουμε σοβαρή κουβέντα θα πρέπει να μου πεις πρώτα τι ακριβώς ψάχνεις. Σύμφωνα με αυτά που είχε δηλώσει πριν ένα μήνα ο πρόεδρος της ΕΠΟ ο νέος ομοσπονδιακός πρέπει να έχει τρία χαρακτηριστικά. Ένα, να γνωρίζει από πρώτο χέρι, όχι θεωρητικά, την πραγματικότητα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Να έχει δουλέψει στην Ελλάδα, δηλαδή. Δεύτερον, να έχει δουλέψει σε εθνική ομάδα. Πολύ σωστά. Καμμία σχέση η δουλειά του προπονητή σε εθνική ομάδα με εκείνη σε ομάδα πρωταθλήματος. Και το τρίτο, ο νέος προπονητής να είναι προσωπικότητα.

Το πρώτο στοιχείο έχει πάει άκλαφτο, αν λάβουμε σοβαρά υπόψιν τα δημοσιεύματα περί επαφών της ομοσπονδίας με προπονητές που ενδεχομένως δεν έχουν πατήσει στην Ελλάδα ούτε για να δουν την Ακρόπολη ή, να πιουν ένα κοκτέηλ στη Μύκονο. Για το θέμα της προσωπικότητας δεν μπορώ να κρίνω τον κύριο Ταρντέλι. Θα πρέπει να τον δω φάτσα με φάτσα και να με κερδίσει. Δεν είναι δική μου δουλειά αυτή.

Το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό για μένα δεν έχει πέσει στο τραπέζι, οπότε η κουβέντα πάει σε θέματα που έχουν δευτερεύουσα σημασία. Ποιο είναι αυτό; Η φιλοσοφία περί ποδοσφαίρου. Ο νέος προπονητής πρέπει να έχει διαφορετική φιλοσοφία από τον Χερ Οτο και τον Δον Φερνάντο; Ο αποδυτηριάκιας λέει φωνακτά ΝΑΙ. Καλές οι προκρίσεις και οι επιτυχίες, δεν πρέπει, όμως, κάποια στιγμή να δούμε και λίγη μπάλλα;

ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟΣ ο Φερνάντο Σάντος, γράφει ο apodytiriakias.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags