Facebook Pixel Pro Evolution 2014: World Challenge (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2014-04-24 18:32:00

Pro Evolution 2014: World Challenge (ΒΙΝΤΕΟ)

Pro Evolution 2014: World Challenge (ΒΙΝΤΕΟ)

Το παγκόσμιο Κύπελλο στο Pro Evolution Soccer. Ο sportdog και η στήλη «Στον Πάγκο» σας βάζει σε ρυθμούς Μουντιάλ. Ετοιμαστείτε γιατί θα... λιώσουμε!

Η εβδομάδα αυτή στο Sportdog θα έχει άρωμα…παγκοσμίου κυπέλλου στα αθλητικά games καθώς παρέα θα δούμε τόσο το Pro Evolution Soccer 2014: World Challenge της Konami, όσο και το 2014 Fifa World Cup της EA Sports. Πρόκειται για δύο εκδόσεις των δημοφιλών αθλητικών games που είναι αφιερωμένες στο παγκόσμιο κύπελλο. Κάθε δύο χρόνια όταν πλησιάζει το καλοκαίρι, οι εταιρείες ανάπτυξης αθλητικών games αποφασίζουν να εκμεταλλευτούν τις διεθνείς διοργανώσεις με τα ανάλογα ποδοσφαιράκια.

Η EA Sports έχει σταθερή παρουσία με το Fifa, καθότι διαθέτει τα επίσημα δικαιώματα της διεθνούς ομοσπονδίας. Η Konami στον αντίποδα τα έχει καλά με την Uefa και τις αντίστοιχες ομοσπονδίες των ηπείρων, για τις οποίες μας παρέχει τα intros, τις ονομασίες και τα λογότυπα των Champions League, Copa Libertadores κ.ο.κ.

Φέτος η Konami επιχειρεί κάτι παράτολμο. Το να κυκλοφορήσει mode για το Pro Evolution Soccer 2014 με το παγκόσμιο κύπελλο με την ονομασία "World Challenge", που παρέχεται έναντι DLC κόστους 10 ευρώ. Ο όρος "παράτολμο" κολλάει περισσότερο στην επικοινωνιακή της κίνηση, δεδομένου του ότι δεν έχει τα επίσημα δικαιώματα από την Uefa ενώ αν το περιεχόμενο δεν ικανοποιήσει, προφανώς θα υπάρχει ο αντίκτυπος της EA Sports που πριν από δύο χρόνια με το Euro 2012 DLC κατηγορήθηκε από όρισμένους fans της ότι σχεδόν "έκλεψε" 20 ευρώ από τις τσέπες τους δίνοντας ψίχουλα. Φέτος που το 2014 Fifa World Cup θα κοστίζει 60-70 ευρώ με πολύ περισσότερο περιεχόμενο, η low budget λύση της Konami ίσως ηχεί ευχάριστα στα αυτιά όσων έχουν και τα δύο ποδοσφαιράκια.




Από την άλλη πλευρά, το μικρό αυτό εγχείρημα της Konami δεν είναι παράτολμο από πλευράς development, καθότι από την αρχική κιόλας ανακοίνωση και με την γνωστοποίηση ότι το PES 2014: World Challenge θα μας έρθει στις 24 Μαρτίου, αντιληφθήκαμε ότι ο χρόνος του development θα ήταν μικρός. Δηλαδή βάζουμε σε ένα δωμάτιο 2-3 developers που χειρίζονται τον editor, προσθέτουμε εμφανίσεις, περισσότερους παίκτες, βάζουμε κι έναν γραφίστα για το στήσιμο και...τσουπ, σερβίρουμε το τελικό προϊόν. Στόχος της Konami είναι να προλάβει χρονικά την EA Sports, τουλάχιστον από εσάς που "καίγεστε" να δείτε μουντιάλ...τρεις μήνες πριν την ώρα του.
Τι πραγματικά όμως έχει να μας δώσει το World Challenge DLC; Ας δούμε μια πιο αναλυτική ματιά. Αγοράζοντας το World Challenge, θα κατεβάσετε ένα αρχείο 100kb και στη συνέχεια το κυρίως πακέτο δεδομένων θα κατέβει μέσα από το παιχνίδι, στο σχετικό Data Pack update. Η εγκατάσταση διαρκεί ορισμένες ώρες, όπως συμβαίνει συνήθως σε κάθε πακέτο δεδομένων της Konami. Κατόπιν αυτού, το κεντρικό μενού θα παραμείνει αυτούσιο και εκεί θα προστεθεί η επιλογή "World Challenge". Ναι, σωστά καταλάβατε. Ουδεμία αλλαγή, έστω στο ελάχιστο, για να πάρουμε μια "μυρωδιά" από παγκόσμιο κύπελλο βρε αδερφέ.
Το World Challenge mode περιλαμβάνει δύο submodes. Το Team mode και το Player mode. Στο Team mode ελέγχετε μια ολόκληρη εθνική ομάδα και στο Player mode έναν και μόνο παίκτη.



Γίνε θρύλος...στο παγκόσμιο κύπελλο

Μπαίνοντας στα...ενδότερα, το World Challenge μπορούμε να πούμε ότι συνοδεύεται από μικρά intro και έναν μικρό ανασχεδιασμό στο περιβάλλον. Το Team mode σας βάζει να επιλέξετε όποια εθνική ομάδα θέλετε και να παίξετε είτε από την προκριματική φάση, είτε από τους ομίλους, με στόχο την κατάκτηση του παγκοσμίου κυπέλλου.
Τα διαθέσιμα ρόστερ είναι αυτά που έχουν οι εθνικές ομάδες και μάλιστα η λίστα των ποδοσφαιριστών και των συλλόγων τους είναι up to date (ευχάριστη έκπληξη από την Konami). Εκτός αυτού σας δίνεται η δυνατότητα να καλέσετε όποιον παίκτη θέλετε στην εθνική ομάδα της χώρας του μέσα από μια τεράστια γκάμα εκατοντάδων παικτών. Το μόνο σημείο που με προβλημάτισε ήταν η στιγμή της αλλαγής, καθώς οι επιλογές των μενού δεν είναι highlighted και οι αλλαγές δεν γίνονται όπως θα έπρεπε.
Στο Player mode επιλέγετε έναν παίκτη με την υπόλοιπη ομάδα να ελέγχεται από την CPU. Εδώ βρεθήκαμε μπροστά στην επιλογή του να αναλάβουμε παίκτη από το πραγματικό ποδόσφαιρο (δοκίμασα π.χ. Καραγκούνη στην Εθνική Ελλάδας), δεύτερον να εισάγουμε έναν παίκτη που έχουμε ήδη δημιουργήσει και τρίτον να φτιάξουμε έναν ολοκαίνουργιο παίκτη από το μηδέν. Με το που θα ξεκινήσει η σέντρα, πρώτη σας κίνηση πιστεύω πως θα είναι να αλλάξετε την ενοχλητική default κάμερα τρίτου προσώπου σε τηλεοπτική για να μπορέσετε να παίξετε όπως πρέπει.
Με το τελευταίο Data Pack Update, η Konami πρόσθεσε επίσης εννέα εμφανίσεις εθνικών ομάδων στις οποίες συμπεριλαμβάνονται και οι Ιταλία, Πορτογαλία και Ελλάδα, καθώς και νέες μπάλες από τις εταιρείες Nika, Adidas, Puma και Umbro.

Το ταμείο

Κατά βάση το World Challenge είναι το φθηνότερο DLC που έχει υπάρξει ποτέ για το Pro Evolution Soccer 2014. Με 10 ευρώ σας δίνει την δυνατότητα να παίξετε με την εθνική ομάδα της αρεσκείας σας ή με έναν και μόνο παίκτη, είτε πρόκειται για πραγματικό ποδοσφαιριστή, είτε για δημιούργημά σας από το Become a Legend.
Παρότι είναι το φθηνότερο DLC που έχει υπάρξει, δεν θα μπορούσαμε να αναιρέσουμε το γεγονός ότι το να διοργανώσει κάποιος παγκόσμιο κύπελλο μπορεί να γίνει ούτως ή άλλως από τα Custom modes! Το μόνο που προστέθηκε δηλαδή είναι η δυνατότητα να καλέσετε στην Εθνική της αρεσκείας σας όποιον παίκτη θέλετε μέσα από ατελείωτες λίστες. Άντε και μερικά intros, menus και πάει λέγοντας. Δεν υπάρχει καμία αλλαγή στο A.I., τα γραφικά ή τον σχολιασμό, ούτε φυσικά τα πολυδιαφημισμένα Challenge modes της EA Sports, που απ' την άλλη αξίζουν...όσο ένα πλήρες παιχνίδι.
Το αν τελικά θα θελήσετε να αποκτήσετε το Pro Evolution Soccer 2014: World Challenge DLC έχει να κάνει με το αν σας αρέσει το Pro Evolution Soccer 2014 ή όχι. Οι fans των δύο sports games πιθανόν θα βρεθείτε σε δίλημμα. Κυρίως οικονομικό.


Καθίστε στον Πάγκο
[Με e-mail στο [email protected]]
Στείλτε θέματα προς συζήτηση, screenshots ή απορίες στο παραπάνω e-mail.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags