Facebook Pixel O «Μανώλης» σφράγισε τον τίτλο του ΠΑΟ (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2014-04-25 21:45:00

O «Μανώλης» σφράγισε τον τίτλο του ΠΑΟ (ΒΙΝΤΕΟ)

O «Μανώλης» σφράγισε τον τίτλο του ΠΑΟ (ΒΙΝΤΕΟ)

Στις 25 Απριλίου του 2004 ο Παναθηναϊκός νικά 2-1 τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα στο πλαίσιο της 27ης αγωνιστικής και κάνει σημαντικό βήμα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, σπάζοντας το επταετές μονοπώλιο του Ολυμπιακού.

Οι Θεσσαλονικείς προηγήθηκαν μόλις στο 7ο λεπτό όταν ο Χάγκαν μετά από σέντρα του Καραδήμου, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Χαλκιά ανοίγοντας το σκορ.

 

Οι «πράσινοι» σε όλη την υπόλοιπη διάρκεια του ημιχρόνου ανέβηκαν και απείλησαν την εστία του «δικεφάλου του Βορρά» χωρίς ωστόσο να φτάσουν σε κάποιο γκολ.

Οι παίκτες του Σουμ μπήκαν στο δεύτερο μέρος του ντέρμπι αποφασισμένοι να πετύχουν ένα γρήγορο τέρμα για να φτάσουν στην ισοφάριση. Το γκολ ήρθε στο 47΄ όταν ο Παπαδόπουλος νίκησε τον Τοχούρογλου σε τετ-α-τετ (1-1).

 

Μετά την πολυπόθητη ισοφάριση ο Παναθηναϊκός πίεσε αναζητώντας το γκολ που θα τον έφερνε αγκαλιά με τον τίτλο.

 

Η ομάδα του «τριφυλλιού» έχασε πολλές ευκαιρίες, ωστόσο η λύτρωση ήρθε στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, από έναν παίκτη που είχε μπει ως αλλαγή στο 76ο λεπτό, τον Ολισαντέμπε. Ο Πολωνός επιθετικός ξέφυγε από την επιτήρηση του Βόκολου (ο οποίος κατηγορήθηκε από κάποιους για αυτό λόγω του «πράσινου» παρελθόντος του), βρέθηκε μόνος απέναντι στον τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ και πλάσαρε εύστοχα, χαρίζοντας τη νίκη στην ομάδα του. Οι «πράσινοι» έφτασαν μια ανάσα από τον τίτλο τρεις αγωνιστικές πριν το τέλος του πρωταθλήματος και ενώ είχαν συγκεντρώσει 68 βαθμούς έναντι 66 του αιωνίου αντιπάλου, Ολυμπιακού.

 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

 

ΠΑΟΚ (Αναστασιάδης): Τοχούρογλου, Βόκολος, Χασιώτης, Μαλαδένης, Κούτσης, Καραδήμος (59` Θεοδωρίδης), Φουτσίνι, Χάγκαν (62` Καρυπίδης), Σαλπιγγίδης, Γιασεμή, Σπάσιτς.

 

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ(Σουμ): Χαλκιάς, Χένρικσεν, Μορίς, Σεϊταρίδης, Γκούμας, Μινχ, Μικάελσεν, Γκονζάλες (59` Επαλέ), Παπαδόπουλος, Κωνσταντίνου (76` Ολισαντέμπε), Βύντρα (40` Σαπάνης).

ΠΗΓΗ: Sday.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags