Facebook Pixel Το ξυπνητήρι της ΑΕΚ το ’89 (BINTEO)
| 2020-05-07 11:23:00

Το ξυπνητήρι της ΑΕΚ το ’89! Απίστευτη αποκάλυψη για Μπάγεβιτς και Ραβούση (BINTEO)

Sportdog Team
Το ξυπνητήρι της ΑΕΚ το ’89! Απίστευτη αποκάλυψη για Μπάγεβιτς και Ραβούση (BINTEO)

Τί θα γινόταν αν η ιστορία γραφόταν διαφορετικά στο ντέρμπι Ολυμπιακός-ΑΕΚ στις 7 Μαΐου 1989;

Με την κατάκτηση του πρωταθλήματος το 1989 η ΑΕΚ έβαλε τέλος στα πέτρινα χρόνια. Αυτός ο τίτλος αποτελεί στη συνείδηση κάθε Ενωσίτη ως ο πιο “καρυδάτος” στην ιστορία της ομάδας, λόγω της νίκης επί του Ολυμπιακού, μία ημέρα σαν σήμερα. Ο απόλυτος πρωταγωνιστής αυτής της επιτυχίας ήταν ο Τάκης Καραγκιοζόπουλος με το γκολ του οποίου η Ένωση έφυγε νικήτρια απ’το ΟΑΚΑ.

Η ιστορία όμως ίσως να γραφόταν διαφορετικά…

Στο Στάδιο εκείνο το απόγευμα, το γήπεδο έγερνε υπέρ του Ολυμπιακού. Και ποιος δεν θυμάται τις αποκρούσεις του Οικονομόπουλου και τις απίστευτες χαμένες ευκαιρίες των παικτών του Ολυμπιακού. Στο δεύτερο ημίχρονο, τα πράγματα αγρίεψαν και άρχισαν να βγαίνουν κόκκινες απ’το τσεπάκι του διαιτητή Καρκαμάνη. Ο Ολυμπιακός ήταν ο πρώτος που στο 60′ έμεινε με παίκτη λιγότερο (αποβλήθηκε ο Μπανιώτης), στο 69′ όμως η αριθμητική ισορροπία αποκαταστάθηκε με την κόκκινη στον Πεππέ.

Η ΑΕΚ δεν μπορούσε να δημιουργήσει ευκαιρίες και έπρεπε πάσει θυσία να αντέξει το σφυροκόπημα του Ολυμπιακού. Ο Μπάγεβιτς απ’τον πάγκο καλεί τον Φαμέλη για να μπει αλλαγή. Επεμβαίνει ο Ραβούσης και τον ταρακουνά. «Τί κάνεις; βάζεις επιθετικό; Έχει αποβληθεί ο Πεππές και παίζουμε με ένα μπακ», συμβουλεύει ο βοηθός προποονητή τον τεχνικό της Ένωσης, ο οποίος αλλάζει αυτόματα την αλλαγή και λέει στον Καραγκιοζόπουλο να σηκωθεί.

Οι οδηγίες ήταν σαφείς. «Τάκη δεν πρέπει να φάμε γκολ. Μπες μέσα και βάλε τα δυνατά σου. Πρόσεξε τον Mητρόπουλ. Δεν πρέπει να πάρει κεφαλιά».

Ο Καραγκιοζόπουλος μπήκε στο 74′ και έπαιξε σαν δύο στόπερ, αφού ο Μανωλάς αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη στο 79′. Τέσσερα αργότερα ήρθε η... Ανάσταση για την Ένωση!

Ο Αλεξίου του Ολυμπιακού πάει να πιάσει μακρινό σουτ. Ο Καραγκιοζόπουλος τρέχει για να καλύψει το οπτικό του πεδίο. Η ενέργειά του είναι σωστή, η μπάλα κοντράρει πάνω του, ο αμυντικός της ΑΕΚ γίνεται αποδέκτης της, την σπάει στον Οκόνσκι και εκεί ξεκινάει το ομορφότερο… ποδοσφαιρικό figure eight με την κατάληξη που όλοι ξέρουμε.

Ο Καραγκιοζόπουλος βάζει το γκολ, η ΑΕΚ παίρνει το πρωτάθλημα και έτσι τελειώνουν τα πέτρινα χρόνια της δεκαετίας του '80 για τους «κιτρινόμαυρους»

Τί θα γινόταν όμως, αν ο Ραβούσης δεν λειτουργούσε σαν ξυπνητήρι; Η ΑΕΚ θα ξυπνούσε απ’τον λήθαργο των πέτρινων χρόνων; Σε αυτό το ερώτημα, κανείς δεν μπορεί να απαντήσει...

ΠΗΓΗ: aek-live.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags