Facebook Pixel Το "ευχαριστώ" του Ζανέτι
| 2014-05-19 21:17:00

Το "ευχαριστώ" του Ζανέτι

Το "ευχαριστώ" του Ζανέτι

Με το μήνυμα "ο καπιτάνο αποχαιρετάει, αλλά δεν κρεμάει τα παπούτσια του", ο Χαβιέρ Ζανέτι είπε το δικό του "αντίο" στους φίλους της Ίντερ.

Με επιστολή που δημοσιεύεται στην επίσημη ιστοσελίδα του ιταλικού συλλόγου, ο Αργεντίνος, ο οποίος αγωνίστηκε για 19 χρόνια με τη φανέλα των "νερατζούρι", αναφέρει χαρακτηριστικά:

"Αγαπημένοι φίλοι της Ίντερ, αγαπημένοι μου συναθλητές, ευχαριστώ!

Ευχαριστώ που περιβάλατε εμένα και την οικογένειά μου με στοργή, υποστήριξη και εκτίμηση στα τελευταία μου παιχνίδια ως ποδοσφαιριστής. Ένα όμορφο μάθημα του αθλητισμού και των συναισθημάτων...

Ευχαριστώ…

Στη διάρκεια της καριέρας μου, έδινα τα πάντα στην προπόνηση, στον αγώνα, ακόμη και στο γυμναστήριο όταν ήμουν τραυματίας, σκεφτόμενος ότι το ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο το ομορφότερο άθλημα ή η καλύτερη δουλειά αλλά ότι είτε παίζεις μπροστά σε πολύ κόσμο είτε μαζί με τέσσερις φίλους, αποτελεί σχολείο αξιών και συναισθημάτων. Έτσι με έμαθε ο πατέρας μου όταν δούλευα μαζί του ως εργάτης, έτσι με μάθατε και εσείς με την αγάπη σας!

Αγαπημένοι φίλαθλοι της Ίντερ, θα είστε πάντα στην καρδιά μου, με τα χρώματά μας, τις σημαίες μας, το στιλ μας. Ελπίζω να προσφέρω στο σύλλογο και ως παράγοντας όπως έκανα αγωνιζόμενος στο γήπεδο με το νούμερο 4, ως αρχηγός εντός και εκτός γηπέδου. Στις ημέρες που κατακτούσαμε τρόπαια και στις ημέρες που θέλαμε να ξεχάσουμε, ήμασταν πάντα μαζί ως ‘ιντερίστι’ και θα παραμείνουμε για πάντα μαζί.

Αγαπημένοι φίλοι της Αργεντινής, με τιμάει που έχω φορέσει τη φανέλα της ‘αλμπισελέστε’ ως αρχηγός και περιμένω μαζί με σας τις νέες επιτυχίες. Θα είμαι για πάντα οπαδός της ομάδας στην πρώτη γραμμή, όπως όταν ήμουν παιδί που πηδούσα στον καναπέ της μητέρας μου σε κάθε γκολ.

Αγαπημένοι φίλοι που με χαιρετήσατε με μία αγκαλιά τις αμέτρητες φορές που τεθήκαμε αντιμέτωποι στο γήπεδο, αγαπημένοι οπαδοί των άλλων ομάδων, η αθλητική αντιπαλότητα κάνει αποδεκτές και τις μεγάλες νίκες και τις ήττες. Το να συναγωνίζεσαι στο γήπεδο κάνει τον αθλητισμό τρόπο ζωής. Εκεί όπου δεν μετράει το άτομο αλλά η ομάδα, εκεί όπου τα γκολ που πετυχαίνεις και τα γκολ που δέχεσαι, σου δίνουν πάντα ένα μάθημα.

Σας ευχαριστώ όλους. Ο καπιτάνο αποχαιρετάει αλλά δεν κρεμάει τα παπούτσια του: ο αγώνας χωρίς τέλος για έναν αθλητισμό με ιδεώδη, μόλις ξεκίνησε!

Javier Zanetti 4 Ever".

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags