Facebook Pixel «Στρατηγέ», σου ‘πε ο «στρατιώτης» για τα χάλια;
| 2014-05-29 20:38:00

«Στρατηγέ», σου ‘πε ο «στρατιώτης» για τα χάλια;

«Στρατηγέ», σου ‘πε ο «στρατιώτης» για τα χάλια;

Ο Δημ. Καρμοίρης γράφει για τον κολυμβητή Τσιστιακόφ που… πνίγηκε στα βαθιά νερά του ΠΑΟΚ. Αντί να αναλογιστεί τις ευθύνες της στρατηγικής του, πετάει… ανέκδοτα για «κυκλώματα».

Ετούτος ο νιος με την ψυχρή φιγούρα, τα πιο ανέκφραστα και παγωμένα (παραπάνω κι από το… σιβηρικό κλίμα) χαρακτηριστικά, που ήδη δεν το θυμάται κανείς ότι διέγραψε μια διετή πορεία ενασχόλησης με τα κοινά του ΠΑΟΚ και του επαγγελματικού μας ποδοσφαίρου, ω ναι, έχει τελικά στόμα!

Γιατί όσο καιρό δούλευε στην Τούμπα, ως εξ’ απορρήτων του Ιβάν, μιλιά δεν έβγαζε. Τη φωνή του δεν την μάθαμε. Εμείς οι απέξω τουλάχιστον, γιατί μέσα στα αποδυτήρια του δικεφάλου και λαλίστατος και μπουκαδόρος και, εν τέλει, αντιπαθητικός μεταξύ των παικτών υπήρξε. Αποδεικτικό το γεγονός ότι μπόλικοι «ασπρόμαυροι» σταυροκοπούνταν μόλις πληροφορήθηκαν ότι το 44χρονο στέλεχος της ΠΑΕ… το ‘φαγε το μαύρο σκοτάδι.

Δεν είναι τυχαίο ότι οι εκκαθαρίσεις στον υψηλόβαθμο τομέα στελεχών του ΠΑΟΚ άρχισαν από τον Τσιστιακόφ. Ο πρώτος που επιλέχθηκε από τον μεγαλομέτοχο να τον συντροφέψει στην Τούμπα προ διετίας ήταν και ο πρώτος που αποπέμφθηκε με την πόρτα να κλείνει με γδούπο πίσω του. Προφανώς και ήταν η «ανταμοιβή» του Ρώσου τεχνοκράτη που ήρθε στη Θεσσαλονίκη από… το κρύο για να ζεστάνει με τις ιδέες και το έργο του τον ΠΑΟΚ αλλά το αποτέλεσμα ήταν η παγωμάρα την οποία αυτός πρώτος γεύθηκε!

Ο Τσιστιακόφ, πρώην κολυμβητής, ήξερε μια χαρά να βουτάει στα ρηχά νερά της πισίνας, αλλά όταν κλήθηκε να κολυμπήσει σε βαθύτερα ύδατα… πνίγηκε. Και μαζί του και ο ΠΑΟΚ. Που είχε δύο αγωνιστικές χρονιές τη μία χειρότερη από την άλλη, εντελώς μακριά από τις επιδιώξεις, τους στόχους και τα οράματα του πρώην αφεντικού του.

Ο παγερός αυτός τύπος με τα… κολλημένα στο άπειρο γαλάζια μάτια πίσω από τον σοφιστικέ σκελετό των γυαλιών του, θα μείνει στην ιστορία του δικεφάλου του βορρά για τις πιο αποτυχημένες μεταγραφικές επιλογές όλων των εποχών.

Επί των ημερών του, από τη θέση με το βαρύγδουπο τίτλο: «στρατηγικός σύμβουλος σε θέματα αθλητισμού» - λες και η ΠΑΕ ΠΑΟΚ δραστηριοποιείται και σε άλλους τομείς εκτός του… ποδοσφαίρου και του αθλητισμού! – έκαναν… πασαρέλα καμιά 30αριά ποδοσφαιριστές.

Μετά από τις δύο συναπτές αποτυχημένες σεζόν, ο νεόκοπος στον πάγκο του συλλόγου, Άγγελος Αναστασιάδης, έχει στα σκαριά το «ξήλωμα» κάπου 15 νοματαίων από το ρόστερ, σαν… απάντηση στο θεάρεστο έργο του Γκέρμαν Τσιστιακόφ!

Το τι «παλτό» και αγνώστους ακόμα και στους… θυρωρούς της πολυκατοικίας τους παίκτες έφερε ο Ρώσος άλλοτε δεξί χέρι του Σαββίδη, όρεξη να έχουν οι καταγραφείς της ιστορίας να μη ξεχάσουν κανέναν!

Μέχρι και έναν «σαβούροφ» Σοβούροφ είχε πάει στον ΠΑΟΚ για προπονήσεις, όπως και κάποιον «πρώην ποδοσφαιριστή» που τον έλεγαν Κάστελεν.Κάπως έτσι επήλθε ο επίλογος στη συνεργασία του με τον Ιβάν και τον ΠΑΟΚ.

Το «ποίημα» και οι τραγικές αλήθειες του Μαντούρο

Επειδή όμως όταν δεν θέλουμε, δεν μπορούμε ή «κωλώνουμε» να βαρέσουμε το γάιδαρο, χτυπάμε το σαμάρι. Τι να πει και για ποιον να πει και να ομολογήσει ο… πρώην «υπό-τσάρος» Τσιστιακόφ;

Να κοιταχτεί κατ’ αρχήν στον καθρέφτη και να κατεβάσει τα μάτια συνειδητοποιώντας ότι τα έργα και οι ημέρες του στον ΠΑΟΚ επιβάλλεται να εξαιρεθούν από το βιογραφικό που θα στείλει στους επόμενους υποψήφιους επαγγελματικούς σταθμούς στην καριέρα του;

Θέλει αυτογνωσία και πολλά guts για να το κάνει κάποιος αυτό. Εσάς σας πείθει αυτή η φιγούρα ότι… οργώνει τα πατώματα που τον νιώθουν και… αναστενάζουν κάτω από τα παπούτσια του; Όχι βέβαια…

Βγήκε λοιπόν μακριά από… τις σιβηρικές στέπες αυτός ο τύπος και «κατήγγειλε» ότι «στην Ελλάδα υπάρχει κύκλωμα για να βγαίνει πρωταθλητής ο Ολυμπιακός».

Ναι, 20 χρόνια τώρα ο Ολυμπιακός παίρνει τα πρωταθλήματα γιατί ευνοείται, «σπρώχνεται» από… κυκλώματα.

Γι’ αυτό κι ο Τσιστιακόφ πλήρωσε με την απόλυση του, το οικτρά αποτυχημένο πλάνο της διοίκησης Σαββίδη το οποίο υλοποιήθηκε με βάση τις «στρατηγικές συμβουλές» του;

Γιατί δεν ρώταγε τον Μαντούρο, που την ίδια ώρα που έλεγε αυτός όλα αυτά σε ρωσικό μέσο, ο Ολλανδός ποδοσφαιριστής παραχωρούσε συνέντευξη στη Θεσσαλονίκη χαρακτηρίζοντας την κατάσταση στον ΠΑΟΚ «χαοτική» και τονίζοντας ότι «όλος ο σύλλογος απέτυχε. Η ομάδα, οι άνθρωποι του συλλόγου, ακόμη και οι οπαδοί μας. Στο τέλος δεν κερδίσαμε τίποτα και πολλοί άνθρωποι γελούσαν μαζί μας».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags