Facebook Pixel Και ο Πλατινί μπλεγμένος στο σκάνδαλο με Κατάρ
| 2014-06-03 13:32:00

Και ο Πλατινί μπλεγμένος στο σκάνδαλο με Κατάρ

Και ο Πλατινί μπλεγμένος στο σκάνδαλο με Κατάρ

"Φωτιές" ανάβει η υπόθεση του σκανδάλου για την ανάθεση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022 στο Κατάρ.

Η βρετανική εφημερίδα "Telegraph" εμπλέκει το όνομα του προέδρου της UEFA, Μισέλ Πλατινί, για τον οποίο αναφέρει πως έχει αδιάσειστα στοιχεία για συνάντησή του με τον Μοχάμεντ Μπιν Χαμάμ, τον άνθρωπο που φέρεται να δωροδόκησε με εκατομμύρια ευρώ τα μέλη της FIFA για να κερδίσει την ψήφο τους στις διαδικασίες για την ανάθεση του Μουντιάλ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η συνάντηση των δύο ανδρών έγινε λίγο πριν η Παγκόσμια Συνομοσπονδία αποφασίσει για τη χώρα που θα φιλοξενήσει το κορυφαίο ποδοσφαιρικό ραντεβού του πλανήτη το 2022.

Παρά το γεγονός ότι η σχετική ψηφοφορία είναι μυστική, ο Μισέλ Πλατινί είχε δηλώσει πως ψήφισε το Κατάρ στη διαδικασία που είχε γίνει το 2010, ενώ είχε εκφραστεί θετικά και στην προοπτική η διοργάνωση να μετατεθεί το χειμώνα, εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών στη χώρα τους καλοκαιρινούς μήνες.

Υπενθυμίζεται ότι υποψηφιότητα για το Μουντιάλ του 2022 είχαν θέσει επίσης η Αυστραλία και οι ΗΠΑ, οι οποίες εμφανίζονται αποφασισμένες να θέσουν εκ νέου υποψηφιότητα μετά τις αποκαλύψεις για τη διαφθορά. Πάντως, δεν αποκλείεται και εμπλοκή άλλων χωρών, όπως για παράδειγμα η Αγγλία.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags