Facebook Pixel Πρωταθλητισμό με τα… ψέματα ο δάσκαλος Άλεξ!
Ποδόσφαιρο
| 2011-04-23 22:32:00

Πρωταθλητισμό με τα… ψέματα ο δάσκαλος Άλεξ!

Πρωταθλητισμό με τα… ψέματα ο δάσκαλος Άλεξ!

Αυτό, πάντως, που καταφέρνει φέτος η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι πραγματικά σημαντικό. Η Γιουνάιτεντ βρίσκεται σε φάση δημιουργίας μιας νέας ομάδας, από την στιγμή που έκανε το πικ της με το Champions League και έδωσε με μεταγραφή τον Κριστιάνο Ρονάλντο βάζοντας πολλά εκατομμύρια ευρώ στο ταμείο της.

Παρά ταύτα, όμως, ο Φέργκιουσον δίχως να ξοδεύει ένα σωρό λεφτά για μεταγραφές έχει καταφέρει να κρατήσει την Γιουνάιτεντ σε πολύ υψηλό επίπεδο. Μπορεί η Μάντσεστερ να μην παίζει πια εντυπωσιακή μπάλα, αλλά δεν παύει να είναι μια συγκροτημένη ομάδα και να βρίσκεται μέσα σ’ όλες τις κούπες. Πραγματικά εντυπωσιακό αναλογικά με τα μπάτζετ της!

Το κύπελλο Αγγλίας το έχασε στον τελικό από την Σίτι, στο πρωτάθλημα έχει αέρα 9 βαθμών μετά και την σημερινή νίκη, ενώ βρίσκεται και στους «4» του Champions League . Κι όλα αυτά ενώ οι βασικοί ανταγωνιστές της σε Αγγλία κι Ευρώπη ξοδεύουν κάθε χρόνο τα εκατομμύρια με το τσουβάλι.

Ο Φέργκιουσον έχει πραγματικά ένα μαγικό ραβδάκι. Και αποδεικνύει ότι μπορεί να κάνει πρωταθλητισμό ακόμα και με τα… ψέματα, σε σχέση με άλλες μεγάλες ομάδες. Μεταμορφώνει τους παίκτες μέσα από σκληρή δουλειά και καταφέρνει να τους κάνει πολύ καλύτερους. Όπως πήρε τον Κριστιάνο άψητο παιδάκι και τον έκανε υπερπαίκτη, έτσι κάνει αναλογικά με όλους σχεδόν τους ποδοσφαιριστές. Κι όταν έρθει το κατάλληλο τάιμινγκ τούς πουλάει (συνήθως στην Ρεάλ, όπως έγινε με τον Ρονάλντο και τον Φαν Νίστελροϊ, αλλά όπως μπορεί να γίνει και με τον Ρούνεϊ το καλοκαίρι).

Φέτος, για παράδειγμα, βλέπουμε να βγάζει μάτια ο Νάνι, που είναι το επόμενο πουλέν του σερ, αλλά να δίνει πολύτιμους πόντους και ο Τσικαρίτο. Έχει τον τρόπο του ο Φέργκιουσον και γι’ αυτό υποκλίνονται οι περισσότεροι στις ικανότητές του. Μπορεί και με τα πολλά, μπορεί και με τα λίγα…
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags