Facebook Pixel Θέλει Ελλάδα ο Χαβίτο, αλλά όχι ΠΑΟΚ!
| 2014-06-21 19:56:00

Θέλει Ελλάδα ο Χαβίτο, αλλά όχι ΠΑΟΚ!

Θέλει Ελλάδα ο Χαβίτο, αλλά όχι ΠΑΟΚ!

Δηλώνει ελεύθερος και περιμένει προτάσεις. Δε διστάζει να εκδηλώσει την προτίμησή του, στο να συνεχίσει την καριέρα του στην Ελλάδα και να… «επαναπατριστεί». O 30χρονος πλέον, Φρανσίσκο Χαβίτο, ολοκλήρωσε το συμβόλαιό του με την ισπανική ομάδα της Αλκορκόν και αναζητά τον επόμενο σταθμό του.

Στο παρελθόν, ο ισπανός μέσος έχει αγωνιστεί σε Άρη, Ολυμπιακό, Ορντουσπόρ, Έρκουλες, καταλήγοντας στην Αλκορκόν. Ο ίδιος, διακρίνεται για την ταχύτητά του, την αντοχή στα πολλά τρεξίματα και τον επαγγελματισμό του, εντός κι εκτός γηπέδων. Το metrosport.gr τον εντόπισε στην Ισπανία, όπου από τη μια απολαμβάνει τις καλοκαιρινές του διακοπές, αλλά από την άλλη βρίσκεται σε «αναμμένα κάρβουνα», αναμένοντας προτάσεις από συλλόγους.
 

-Ποια είναι ακριβώς η κατάστασή σου αυτή τη στιγμή, σχετικά με το συμβόλαιό σου με την Αλκορκόν;

«Τώρα είμαι ελεύθερος. Φέτος, ολοκλήρωσα το συμβόλαιό μου με την Αλκορκόν και περιμένω προτάσεις».

 

-Έχεις προτάσεις από άλλες χώρες, εκτός της χώρας σου;

«Αυτή τη στιγμή έχω προτάσεις από άλλες χώρες, αλλά δεν υπάρχει κάτι επίσημο».

                                                                                             

-Πως επιθυμείς, να είναι ο επόμενος σύλλογος, που θα συνεχίσεις την καριέρα σου; Τι χαρακτηριστικά θα ήθελες, να έχει;

«Ο επόμενος σύλλογος της καριέρας μου, θα ήθελα να είναι σοβαρός, συνεπής στα οικονομικά, με ευνοϊκές συνθήκες. Φυσικά, είναι πολύ σημαντικό για μένα, να είναι καλά και η οικογένειά μου στο μέρος που θα μετακομίσω».

 

-Λέγεται, ότι ένα ιδανικό μέρος για την οικογένεια, είναι η Ελλάδα. Σκέφτεσαι να επιστρέψεις; Αληθεύει το ενδιαφέρον της Βέροιας για σένα;

«Θέλω να επιστρέψω στην Ελλάδα. Ειλικρινά, έχω πολύ όμορφες αναμνήσεις από εκεί, πολλούς φίλους και επιπλέον, είναι μία χώρα που λατρεύει η οικογένειά μου. Η αλήθεια είναι, ότι υπήρξε μία επαφή με τη Βέροια και συγκεκριμένα, με τον Κίκε Ερνάντεθ. Ωστόσο, έχει καιρό που έγινε και από τότε δεν είχα καμία άλλη επικοινωνία».

 

-Τυγχάνει, να γνωρίζεις καλά τον προπονητή της Βέροιας, Κίκε Ερνάντεθ, λόγω της συνεργασίας σας στον Άρη.

«Όντως, τον γνωρίζω πολύ καλά και τον εκτιμώ. Διατηρώ εξαιρετική σχέση και επικοινωνία μαζί του. Μάλιστα, πέρυσι συνεργαστήκαμε πάλι και πετύχαμε τους στόχους μας. Με έχει βοηθήσει πολύ».

 

-Γνωρίζεις, ότι η πρώην αγαπημένη ομάδα σου, ο Άρης - όπως έχεις δηλώσει - φέτος δεν θα αγωνίζεται στη μεγάλη κατηγορία;

«Ναι, ενημερώνομαι διαρκώς από το διαδίκτυο και ρωτάω φίλους, πως πάει η ομάδα. Είναι κρίμα που συμβαίνει κάτι τέτοιο και πραγματικά λυπάμαι πολύ. Κρίμα για την ιστορία, κρίμα για τους φιλάθλους, κρίμα για την πανέμορφη πόλη, τη Θεσσαλονίκη. Στεναχωριέμαι όταν το σκέφτομαι, γιατί έζησα υπέροχες στιγμές».

 

«Δύσκολα στον ΠΑΟΚ, με αγάπησαν οι αρειανοί»

 

-Σε κάθε συνέντευξη που παραθέτεις, η αγάπη σου για τον Άρη είναι έκδηλη, χωρίς υπεκφυγές. Εάν είχες πρόταση από τον ΠΑΟΚ, θα έμπαινες στη διαδικασία να την σκεφτείς;

«Θα ήταν δύσκολο να σκεφτώ κάτι τέτοιο, με το παρελθόν μου στον Άρη και την αγάπη που μου έδωσαν οι αρειανοί».

 

-Ποιες ομάδες σου αρέσουν φέτος στο Μουντιάλ και ’’βλέπεις’’ για τελικό;

«Μου αρέσει η Γερμανία, η Ιταλία και η Αργεντινή. Βέβαια, υποστηρίζω πρώτη απ ’όλες την Ισπανία. Θα προτιμούσα και περιμένω να δω στον τελικό Αργεντινή – Γερμανία, με δεδομένο ότι η Ισπανία αποκλείστηκε».

 

-Οι εντυπώσεις σου για την Εθνική Ελλάδος;

«Είναι καλή ομάδα, αποτελούμενη τόσο από νέους, όσο και από πιο έμπειρους. Ελπίζω, να έχει και καλές επιδόσεις στη διοργάνωση».


Πηγή: metrosport.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags