Facebook Pixel Η χαρά του ποδοσφαίρου σε ένα μπαρ
| 2011-04-25 20:43:00

Η χαρά του ποδοσφαίρου σε ένα μπαρ

Η χαρά του ποδοσφαίρου σε ένα μπαρ

Ο Βασίλης Σαμπράκος γράφει για τη εμπειρία της παρακολούθησης ενός αγώνα ισπανικού πρωταθλήματος σε ένα μπαρ. Εκεί όπου καμιά πενηνταριά άνθρωποι, που είχαν βγει για ποτό κι όχι για να δουν μπάλα, έμειναν καρφωμένοι να παρακολουθούν το Σεβίλλη – Βιγιαρεάλ.

Βράδυ Κυριακής του Πάσχα περισσότεροι από πενήντα νοματαίοι, σε ένα μπαρ της επαρχίας, βρέθηκαν ξαφνικά με τα μάτια κολλημένα στην ανοιχτή οθόνη, να παρακολουθούν την εξέλιξη του Σεβίλλη – Βιγιαρεάλ. Ούτε ένας από τους θεατές δεν είχε βρεθεί στο μπαρ με αυτό το σκοπό, για να δει ποδόσφαιρο το βράδυ της Κυριακής.

Τα μάτια όμως δεν ξεκολλούσαν από την οθόνη και τα καμώματα των παικτών των δύο ομάδων. Σε ένα «πάνω – κάτω» παιχνίδι, γεμάτο ένταση, αυθεντικό ποδοσφαιρικό θέαμα, αλλαγές στο σκορ, υπερπροσπάθεια των δύο ομάδων. Τι κι αν έγινε, προς το τέλος, λίγο ελληνικό, με τις μπάλες που ξαφνικά βρίσκονταν στον αγωνιστικό χώρο, σαν να είχε πεταχτεί για Πάσχα στη Σεβίλλη ο Μπέος; Το ματς δεν χάλασε, διότι ο διαιτητής, που απείλησε με οριστική διακοπή, έγινε κατανοητός.

Βράδυ Κυριακής του Πάσχα, καμιά πενηνταριά Ελληνες απόλαυσαν ακόμη ένα αυθεντικό ποδοσφαιρικό παιχνίδι, από αυτά που σπάνια παρακολουθούν σε ελληνικό έδαφος. Κι έμειναν με τον καημό που γεννά η σύγκριση αυτού του θεάματος με το ελληνικό.
Παραμονές του ελληνικού τελικού του κυπέλλου και των play off που δίνουν ευρωπαϊκά εισιτήρια, η κουβέντα θα έπρεπε, θεωρητικά, να είναι στραμμένη κυρίως σε αυτά τα topics. Δεν συμβαίνει. Ελληνικό περιεχόμενο έχουν μόνο οι ερωτήσεις σχετικά με το μέλλον του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ.

Και έπειτα η κουβέντα γυρίζει εκεί που πρέπει: στο ποδόσφαιρο. Τι θα γίνει στα clasicos του champions league, τι θα γίνει στο άλλο ζευγάρι της ημιτελικής φάσης, το πρώτο γκολ του Τόρες με την Τσέλσι, πόσο αγοράζει η Μπάρτσα τον Ρόσι και ποιου τη θέση θα πάρει, πού θα είναι του χρόνου ο Μουρίνιο. Οι Ελληνες αλλάζουν, τουλάχιστον στο ποδόσφαιρο. Αφήνουν στην άκρη αυτό το κακέκτυπο που παρακολουθούν εδώ κι αρχίζουν να ξαναβρίσκουν την απόλαυση του ποδοσφαίρου στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

ΠΗΓΗ: www.exedrasports.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags