Facebook Pixel Tο δράμα του Μιχάλη Παυλή!
| 2014-07-11 21:00:00

Tο δράμα του Μιχάλη Παυλή!

 Tο δράμα του Μιχάλη Παυλή!

Το δικό του "Γολγοθά" ανεβαίνει εδώ και μερικούς μήνες ο Μιχάλης Παυλής, ο νεαρός πρώην ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ, τον οποίο η μοίρα χτύπησε με τον χειρότερο τρόπο.

Ο 25χρονος από τα Λουτρά που ξεκίνησε στα 14 του χρόνια από το χωριό του με όνειρο να γίνει μεγάλος ποδοσφαιριστής, αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας τα τελευταία τέσσερα χρόνια, καθώς διαγνώστηκε με σκλήρυνση κατά πλάκας, κάτι που τον οδήγησε στην απόφαση να σταματήσει την ενεργό δράση.

Ωστόσο αυτό ήταν μόνο η αρχή του δράματος για τον Παυλή, αφού από τον Γενάρη του 2014 που ανακοίνωσε την απόφασή του αυτή μέχρι σήμερα η κατάστασή του έχει χειροτερέψει. Τα φάρμακα που παίρνει του έχουν δημιουργήσει παρενέργειες, ενώ η προσπάθειά του για να πάρει αναπηρική σύνταξη και το παραπληγικό επίδομα από το ΙΚΑ έπεσε στο κενό.

Η επιτροπή του ΙΚΑ η οποία εξέτασε την περίπτωσή του αρχικά διέγνωσε ποσοστό αναπηρίας 30%, ενώ στον επανέλεγχο ένα μήνα μετά αύξησε το ποσοστό στο 50%, απορρίπτοντας όμως το αίτημά του. Ο ίδιος βρίσκεται σε κακή ψυχολογική κατάσταση, έχει επαφές μόνο με τους συγγενείς του, ενώ στο νησί έρχεται σπάνια και για ελάχιστες ώρες αποφεύγοντας να έρθει σε επαφή με κόσμο. Το συμβόλαιό του με την ΑΕΚ, η οποία προς τιμήν της δεν το έλυσε πέρυσι τον Γενάρη λήγει αυτό το καλοκαίρι και ο Παυλής, σύμφωνα με τη διοίκηση, θα ασχοληθεί με τα τμήματα υποδομής της ομάδας. Ωστόσο τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει και η κατάστασή του που ολοένα και επιδεινώνεται δύσκολα θα του επιτρέψουν κάτι τέτοιο.

Του έκοψαν τα επιδόματα

Ο Παυλής μετά την απόφασή του να αποχωρήσει από το ποδόσφαιρο στις αρχές του χρόνου, αφού δεν μπορούσε να αντεπεξέλθει λόγω του σοβαρού προβλήματος υγείας που αντιμετώπισε, κατέθεσε τα χαρτιά του στο ΙΚΑ προκειμένου να πάρει αναπηρική σύνταξη και τα επιδόματα παραπληγίας και συμπαράστασης προσώπου που δίνονται σε αυτές τις περιπτώσεις. Η Επιτροπή που τον εξέτασε τον Μάρτιο απεφάνθη ότι ο 25χρονος πάσχει από σκλήρυνση κατά πλάκας με ελαφρά υπολειμματική πυραμιδική σημειολογία, κρίνοντάς τον ανάπηρο κατά 30%.

Ο Παυλής προσέφυγε κατά της απόφασης και ένα μήνα μετά, τον Απρίλιο, επανεξετάστηκε από την Επιτροπή, η οποία αυτή την φορά έκρινε το ποσοστό αναπηρίας του στο 50% λόγω συχνών υποτροπών που παρουσιάζει λόγω της θεραπείας με κορτιζόνη. Ωστόσο εισηγήθηκε αρνητικά και για τα δυο επιδόματα που σε αυτές τις περιπτώσεις δικαιούται ο ασθενής.

Σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση

Ο Μιχάλης Παυλής μένει μόνιμα στα Σπάτα και όπως λέει ο αδερφός του, Γιώργος, είναι σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση.

Το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει και οι παρενέργειες από τα φάρμακα που παίρνει τον έχουν καταρρακώσει ψυχολογικά: «Είναι σε πολύ άσχημη κατάσταση ψυχολογικά και δεν θέλει να έρχεται σε επαφή με κανέναν πέρα από τους δικούς του ανθρώπους. Για να φανταστείτε στο χωριό έρχεται σπάνια και κάθεται για 1-2 μέρες και αυτές μέσα στο σπίτι γιατί δεν θέλει ο κόσμος να τον βλέπει σε αυτή την κατάσταση. Είναι πολύ περήφανος ο Μιχάλης. Η κορτιζόνη που παίρνει του έχει προκαλέσει παρενέργειες καθώς υπάρχουν μέρες που δεν βλέπει καλά, βλέπει θολά και παραλύουν το χέρι του και το πόδι του. Προσπαθεί να συνεχίσει να ασχολείται με το ποδόσφαιρο, έχει αναλάβει τα τμήματα υποδομής της ΑΕΚ, αλλά και πάλι δεν είναι σε θέση να εργαστεί κανονικά. Δεν ξέρω τι μπορεί να γίνει, αλλά είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα. Το ΙΚΑ του έκοψε τα επιδόματα και η σύνταξη που ενδεχομένως θα πάρει με 50% ποσοστό αναπηρίας είναι ελάχιστη. Δεν μπορώ να καταλάβω πώς κρίνουν οι επιτροπές αυτές, αλλά ένας άνθρωπος που έχει τόσα προβλήματα υγείας πώς είναι δυνατόν να τον βγάζουν ότι μπορεί να εργαστεί;», δήλωσε ο αδερφός του, Γιώργος.

Δύσκολα οικονομικά

Πέρα από το σωματικό και ψυχολογικό κομμάτι της περιπέτειας που βιώνει ο Μιχάλης, η οικονομική του κατάσταση, όπως αναφέρει ο αδερφός του, έχει αρχίσει να δυσκολεύει πλέον: «Το συμβόλαιό του με την ΑΕΚ λήγει αυτές τις μέρες και δεν ξέρω αν μπορεί να εργαστεί πλέον έστω και στα τμήματα υποδομής. Η οικογένειά μου τον στηρίζει οικονομικά, αλλά όπως καταλαβαίνετε είναι δύσκολα πλέον.

Μάλιστα δεν έφταναν όλα αυτά, αλλά του έκλεψαν και το αυτοκίνητο που είχε αγοράσει πρόσφατα και πληρώνει δόσεις για ένα αμάξι που δεν έχει. Δεν ζητάμε τίποτα, καμία εξαίρεση και να γίνουν όλα αξιοκρατικά. Ο Μιχάλης δεν είναι σε θέση αυτή την στιγμή να εργαστεί και το λιγότερο που μπορεί να κάνει το κράτος γι’ αυτόν είναι να του δώσει αυτό που δικαιούται. Δεν είναι οικονομικό το θέμα. Δεν είναι τα 600 ή 700 ευρώ που θα πάρει. Είναι η αναγνώριση για τα όσα έχει προσφέρει μέχρι τώρα και η στήριξη σε ένα νέο άνθρωπο που υποφέρει», μας είπε εμφανώς συγκινημένος ο Γιώργος Παυλής.

Τι λέει το ΙΚΑ

Από την μεριά του ο Διευθυντής του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, Μαΐστρος Κλαδογέννης, μιλώντας στα "Νέα της Λέσβου" για το θέμα τόνισε ότι την ευθύνη την έχουν οι γιατροί που συγκροτούν τις επιτροπές: «Γνωρίζω το θέμα, αλλά πρέπει να σας πω ότι εμείς δεν έχουμε καμία ανάμειξη, αφού τις αποφάσεις τις παίρνουν οι γιατροί που απαρτίζουν τις επιτροπές, οι οποίες ελέγχουν τους ασθενείς. Με 50% αναπηρία, ο ασθενής θα πάρει την μισή σύνταξη από αυτήν που δικαιούται κανονικά, ενώ για να πάρει όλο το ποσό πρέπει να έχει από 80% και πάνω. Το μόνο που μπορούμε εμείς να κάνουμε εδώ είναι να μας φέρουν τα απαραίτητα έγγραφα και να δούμε τι δικαιούται και τι μπορεί να πάρει».

Πηγή: sportlesvos.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags