Facebook Pixel Τα... θερινά ανάκτορα που παζαρεύει ο Κριστιάνο στην Ρόδο!
| 2014-07-27 23:00:00

Τα... θερινά ανάκτορα που παζαρεύει ο Κριστιάνο στην Ρόδο!

Τα... θερινά ανάκτορα που παζαρεύει ο Κριστιάνο στην Ρόδο!

Νέος… Κολοσσός της Ρόδου θέλει να γίνει ο καλύτερος ποδοσφαιριστής του κόσμου για το 2014, Κριστιάνο Ρονάλντο.

Εχοντας δίπλα του το πανέμορφο μοντέλο και σύντροφό του, Ιρίνα Σάικ, ο «R1» όπως τον αποκαλούν, επισκέφτηκε το «Νησί των Ιπποτών» και σκέφτεται να αγοράσει μια πανέμορφη βίλα στην περιοχή της Λίνδου. Εκεί όπου τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει σημαντικές αγοραπωλησίες εξοχικών κατοικιών από γνωστούς και άγνωστους ξένους επενδυτές.

Σύμφωνα με πηγές από τη Ρόδο, ο Ρονάλντο και η Σάικ έμειναν τέσσερις ημέρες στο νησί και μαγεύτηκαν από το τοπίο της Λίνδου, τις παραλίες και τα πανέμορφα αρχοντικά σπίτια, πολλά εκ των οποίων έχουν κτιστεί τον 17ο αιώνα και έχουν μετατραπεί σε παλάτια. Ο Πορτογάλος ποδοσφαιριστής ήρθε σε επαφή με μεγάλο μεσιτικό γραφείο που έχει γραφεία σε όλο τον κόσμο. Πρόκειται για την γερμανική αλυσίδα Engel & Volkers με τον εκπρόσωπό στη Ρόδο, Γιώργο Πετρά, να συναντά το διάσημο ζευγάρι στην περιοχή της Λίνδου. Ο κ. Πετράς, στο πλαίσιο της συμφωνίας εμπιστευτικότητας με τους υποψήφιους πελάτες του δεν θέλησε να δώσει περισσότερα στοιχεία για τις διαπραγματεύσεις που έγιναν με τον Ρονάλντο, ωστόσο, επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον για αγορά ακινήτου στη Λίνδο. Όπως τόνισε «Ρονάλντο και Σάικ εκφράστηκαν με τα καλύτερα λόγια για τη Ρόδο καθώς μαγεύτηκαν από τα πανέμορφα τοπία της.

Πηγές από το νησί αναφέρουν ότι ο Ρονάλντο είδε μερικά σπίτια, κυρίως σύγχρονες βίλες αλλά και παλαιά αρχοντικά που έχουν ανακαινιστεί πλήρως. «Αν τελικά κλείσει συμφωνία για αγορά, τότε θα είναι για ένα ποσό πάνω από 1-2 εκατομμύρια ευρώ. Και θα είναι τεράστια διαφήμιση για το νησί μας. Θα ηχήσουν τα… κανόνια του Ναβαρόνε στο παγκόσμιο real estate», τονίζει παράγοντας της αγοράς στη Ρόδο, θυμίζοντας ότι η πασίγνωστη πολεμική ταινία γυρίστηκε στα σοκάκια της Λίνδου και σε μια γειτονική παραλία.

Ο άσος της Ρεάλ Μαδρίτης και το παγκοσμίου φήμης μοντέλο από τη Ρωσία, Ιρίνα Σάικ, ήταν ιδιαίτερα φιλικοί και προσιτοί κατά τη διαμονή τους στη Ρόδο. Προηγουμένως είχαν μείνει για αρκετές ημέρες στη Μύκονο, την Ελούντα και την Πάρο, δείχνοντας μαγεμένοι από τα νερά του Αιγαίου και υποσχόμενοι στους φίλους τους ότι θα επισκεφτούν ξανά την Ελλάδα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Ρονάλντο είχε εδώ και καιρό στο μυαλό του την αγορά εξοχικού στη χώρα μας και μάλιστα είχε επισκεφτεί τα γραφεία της Engel & Volkers στην Πορτογαλία. Ο κ. Πετράς δεν θέλησε να αποκαλύψει τα σπίτια που έδειξε στον διάσημο ποδοσφαιριστή, ωστόσο, αν ψάξει κανείς στην ιστοσελίδα των γραφείων της εταιρείας στη Ρόδο, θα βρει ορισμένα ενδιαφέροντα ακίνητα.

Για παράδειγμα υπάρχει το ακίνητο του μήνα, το Lindos Lifestyle Residences, μια ανεξάρτητη μονοκατοικία 200 τ.μ. σε οικόπεδο 500 τ.μ. στη Λίνδο. Η τιμή είναι 550.000 ευρώ, αλλά μάλλον τα τέσσερα υπνοδωμάτια δεν θα μπορέσουν να καλύψουν τις ανάγκες του διάσημου ζευγαριού.

Ακίνητα που θα μπορούσαν να εντυπωσιάσουν τον Ρονάλντο και την Σάικ, τα διαθέτει η Engel & Volkers και βρίσκονται στη Λίνδο είναι τα εξής:

  • Παλιό αρχοντικό 217 τ.μ. σε οικόπεδο 392 τ.μ., επικαλυμμένο από πέτρα και σε τιμή 2 εκατ. ευρώ.
  • Στον κόλπο του Ναυαρίνου υπάρχει μονοκατοικία 280 τ.μ. σε οικόπεδο 3,8 στρέμματα. Πρόκειται για βίλα 6 υπνοδωματίων που πωλείται 1,6 εκατ. ευρώ.
  • Μοναδική βίλα που κατασκευάστηκε το 2000, έχει επιφάνεια 230 τ.μ. σε οικόπεδο 4 στρεμμάτων και κοστίζει 1,5 εκατ. ευρώ.
  • Επαυλη που κτίστηκε το 1930 με 15 δωμάτια, συνολικής επιφάνειας 550 τ.μ. σε οικόπεδο 10 στρεμμάτων. Είναι μίγμα art nouveau και ιταλικής αρχιτεκτονικής και κοστίζει 950.000 ευρώ.
  • Ακόμη, υπάρχει στην ιστοσελίδα ακίνητο 2009, 277 τ.μ. σε οικόπεδο 2 στρεμμάτων που έχει θέα στον κόλπο του Ναυαρίνου. Πωλείται 930.000 ευρώ.

Το επόμενο διάστημα θα υπάρξουν εξελίξεις γύρω από την αγορά ή όχι του ακινήτου από τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Αλλωστε, λένε οι πληροφορίες, ο άσος της Ρεάλ, είχε προτάσεις για αγορές σπιτιών τόσο στη Μύκονο όσο και στο Λαγονήσι όπου βρέθηκε με το ελικόπτερό του λίγες ώρες προτού φύγει από την Ελλάδα.

Η Λίνδος

Η περιοχή της Λίνδου θεωρείται το ομορφότερο μέρος της Ρόδου εξαιτίας των εκπληκτικών παραλιών αλλά και των παλαιών αρχοντικών στον οικισμό και της Ακρόπολης. Την περιοχή επισκέπτονται πολλοί Ελληνες και ξένοι σελέμπριτι ενώ στη Λίνδο έχει εδώ και δεκαετίες αγοράσει σπίτι ο Ντέιβιντ Γκίλμορ, ο κιμπορντίστας των Pink Floyd. Αν και έχει χρόνια να έρθει στο νησί, το σπίτι χρησιμοποιείται από τα παιδιά του. Αιτία που είχε αγοράσει ο Γκίλμορ αρχοντικό στη Λίνδο ήταν ένας… έρωτας. Η γυναίκα του Φράνκα Ράιτ, μια ελληνίδα καλλονή που έδειξε στο μέλος του διάσημου συγκροτήματος τις ομορφιές της Ρόδου.

Στη Λίνδο έρχονται κάθε καλοκαίρι διάσημοι σταρς από την Ιταλία, διανοούμενοι και καλλιτέχνες που θέλουν να περάσουν λίγες διακοπές ινκόγκνιτο. Οι κάτοικοι θυμούνται τον Αριστοτέλη Ωνάση να κάνει τις βόλτες του στον πανέμορφο οικισμό. Πριν μερικές εβδομάδες στα σοκάκια της Λίνδου είχε ένα ατύχημα η διάσημη τραγουδίστρια Μαριάν Φέιθφουλ. Η Βρετανίδα τραγουδίστρια, πρώην σύντροφος του τραγουδιστή των Rolling Stones, Μικ Τζάκερ, γλίστρησε και χτύπησε στο πόδι της και στη συνέχεια υποβλήθηκε σε επιτυχή χειρουργική επέμβαση. Η Φέιθφουλ είναι λάτρης της Λίνδου και έρχεται κάθε χρόνο για διακοπές.

Η Λίνδος έχει το δικό της μοναδικό χαρακτήρα, με τα λευκά σπίτια να απλώνονται κάτω από την Ακρόπολη. Αλλά τη προσοχή του κάθε επισκέπτη κερδίζουν τα περίφημα αρχοντικά, με χαραγμένη μπροστά στις πόρτες τους την ημερομηνία κατασκευής τους. Μερικά από αυτά τα όμορφα σπίτια (ανήκαν στους καπετάνιους του 17ου-18ου αιώνα) έχουν μετατραπεί τώρα σε πολυτελή διαμερίσματα, εστιατόρια και καφετέριες.

 

Η Ρόδος

Ο κ. Πετράς τονίζει ότι η κτηματαγορά στη Ρόδο έχει «αναστηθεί» φέτος και παρατηρείται αύξηση πάνω από 150% στις αγοραπωλησίες ακινήτων σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια της κρίσης. Αποκαλύπτει επίσης ότι πρόσφατα έγινε αγοραπωλησία – ρεκόρ καθώς γνωστός Βρετανός σχεδιαστής απέκτησε αρχοντικό 250 τ.μ. στη Λίνδο έναντι 13.000 ευρώ/τ.μ., έδωσε δηλαδή πάνω από 3,2 εκατ. ευρώ. Το θέμα γράφτηκε και σ

«Στο γραφείο μας έρχονται κυρίως Γερμανοί, Αυστριακοί, Βέλγοι και Βρετανοί. Ενδιαφέρονται για όλων των ειδών τα ακίνητα στη Ρόδο καθώς το νησί διαθέτει το πλεονέκτημα να έχει κτηματολόγιο, πράγμα για το οποίο δίνουν μεγάλη σημασία οι ξένοι. Η Ρόδος βουλιάζει από τουρισμό, η πληρότητα είναι στο 96%, κάτι που βοηθάει πολύ την κτηματαγορά. Ωστόσο, πιστεύω ότι θα χρειαστούν 3-5 χρόνια για να γίνουν μαζικές αγορές από ξένους που θέλουν να εκμεταλλευτούν και την απόκτηση βίζας».

Ο κ. Πετράς τονίζει ότι τον τελευταίο καιρό η Ρόδος έχει διαφημιστεί ιδιαίτερα σε μέσα ενημέρωσης όπως η εφημερίδα The Times, το περιοδικό Focus, το Gewinn, περιοδικό στην Αυστρία, η Der Standard κ.λπ. «Το γεγονός ότι έχει φύγει το grexit μας βοηθάει πολύ. Πλέον δείχνουμε ακίνητα στους ξένους, δεν τους εξηγούμε τι συμβαίνει με την ελληνική οικονομία», τονίζει.

Πηγή: imerisia.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags