Facebook Pixel Ποιος θα είναι άραγε ο ΠΑΟΚ;
| 2014-07-27 19:26:00

Ποιος θα είναι άραγε ο ΠΑΟΚ;

Ποιος θα είναι άραγε ο ΠΑΟΚ;

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για τα όσα είδε στην Ολλανδία και τον προβληματισμό των ΠΑΟΚτσήδων, ενώ εξηγεί ποιο θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό της νέας ομάδας του Αναστασιάδη.

Επιστρέφουμε από Ολλανδία και αλήθεια είναι ότι δεν έχουν απαντηθεί πολλά και βασικά ερωτήματα από όσα είχαμε ερχόμενοι εδώ, για να καλύψουμε άλλη μία προετοιμασία του ΠΑΟΚ.
 
Κανείς δεν μπορεί να απαντήσει σε αυτό το βασικό ερώτημα του κειμένου. Ούτε ο Αναστασιάδης, ούτε κάποιος από τους πιο έμπειρους παίκτες, προφανώς ούτε και ο Βρύζας. Κανείς…
 
Αυτό γίνεται για συγκεκριμένους λόγους.
 
Ο πρώτος και βασικός έχει να κάνει με το ότι αυτή η ομάδα «κατάφερε»  και πάλι να μην έχει κρατήσει τον παραμικρό κορμό σε σχέση με την περσινή σεζόν. Πάλι από την αρχή…
 
Ο δεύτερος λόγος που δεν μπορούν να βγουν συμπεράσματα, οφείλεται στο ότι ο κορμός του φετινού ΠΑΟΚ ακόμη διαμορφώνεται και δεν δούλεψε μαζί. Πέντε διεθνείς, συν δύο παίκτες που ήρθαν τώρα τελευταία, συν τρεις που θα μπουν στην πορεία, είναι η μισή (και μάλιστα ποιοτική) ομάδα που ακόμη δεν έχει προπονηθεί μαζί.
 
Ο τρίτος λόγος που φέτος θα αργήσουν τα συμπεράσματα για τον ΠΑΟΚ, έχει να κάνει με το ότι το 2014, μετά από έξι χρόνια, ο ΠΑΟΚ δεν δίνει σημαντικά ευρωπαϊκά παιχνίδια στα τέλη Ιουλίου. Γι’ αυτό και δεν βιάστηκε στην προετοιμασία.
 
Από εκεί και πέρα, σε όλα τα παραπάνω πρέπει να προστεθεί και ο χρόνος που αφιέρωσε ο Αναστασιάδης στο να κρίνει τους πιτσιρικάδες που ανέβηκαν από τις ακαδημίες της ομάδας. Είναι και αυτό που κράτησε λίγο πίσω τον ΠΑΟΚ.   
 
Το μόνο που μπορούμε να πούμε για το νέο ΠΑΟΚ, είναι ότι κάνει μεγάλη προσπάθεια να γίνει οικογένεια. Να προκύψει ένα δέσιμο, να υπάρχουν κάποιες αρχές πειθαρχίας εκτός και εντός γηπέδου. Αυτά θέλει να πετύχει ο Αναστασιάδης. Τι θα καταφέρει, θα δούμε… 
 
Άρα… υπομονή. Υπομονή να δούμε πότε θα έχουμε τα πρώτα σημάδια του  νέου ΠΑΟΚ και υπομονή για το που μπορεί να φθάσει.
 
Το δεδομένο είναι ότι οι ΠΑΟΚτσήδες σε έναν μέσο όρο είναι προβληματισμένοι και πέρα από εκείνους που αντιμετωπίζουν επιφυλακτικά το νέο ξεκίνημα, υπάρχουν πολλοί που… τραβιούνται λίγο στην άκρη και πρώτα θα περιμένουν να δουν, ώστε μετά να αποφασίσουν αν θα συμμετέχουν , αν θα στηρίξουν.   
 
Αυτό που σίγουρα προκαλεί ένα ενδιαφέρον είναι το τι θα φέρει ο νέος πρόεδρος. Ως άτομο ο Αγγελίδης και ως φιλοσοφία η νέα δομή της ΠΑΕ. Μετά την φοβερή στασιμότητα των τελευταίων δύο μηνών σε διοικητικό και οργανωτικό επίπεδο, ο ΠΑΟΚ μόνο προς τα επάνω μπορεί να βλέπει.
 
Ο Αγγελίδης δοκιμάστηκε στην Μακάμπι και πέτυχε (σε ένα μοντέλο με τον ιδιοκτήτη να ελέγχει την κατάσταση από άλλη χώρα) αλλά ο ΠΑΟΚ είναι πολύ δύσκολος. Είναι μία από τις ελάχιστες ομάδες στην Ευρώπη που η τόσο μεγάλη παρουσία και συμμετοχή κόσμου συνδυάζεται με… μηδέν τίτλους και ελάχιστες επιτυχίες. Σπάνια συναντάς τέτοια φαινόμενα και αυτή η κατάσταση είναι που δημιουργεί τρομερά εμπόδια στον οποιονδήποτε. 
 
* Νάτος ο πρόεδρος! Αμάν ρε παιδιά εσείς που ανησυχούσατε! Εμφανίστηκε ο Γιώργος Σαρρής!  Επικύρωσε την μεγάλη συμφωνία με τον επόμενο προπονητή της εθνικής ομάδας! Αναληθείς αποδείχθηκαν οι πληροφορίες ότι έφυγε μόνιμα στο Πακιστάν για να έχει και… καλύτερο σήμα.     
 
Πλάκα-πλάκα μπαίνει και ο Αύγουστος… Πότε θα έρθει η μεγάλη γιορτής της Παναγίας, χαμπάρι δεν θα πάρουμε! Θα φθάσει και η 20η Αυγούστου και να… κάπου εκεί θα ξεκινήσει το επόμενο πρωτάθλημα.  Θα ξεκινήσει;  
 
* Για φίλους που έκαναν λάθος μετά το περασμένο blog: Δεν θα πάρει τον Πάρκ από την Κορέα ο ΠΑΟΚ! Άλλη μεταγραφή περιμένει από… Κορέα!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags