Facebook Pixel «Θα το πάρει ο καλύτερος και ο πιο… τυχερός»
Ποδόσφαιρο
| 2011-04-29 00:39:00

«Θα το πάρει ο καλύτερος και ο πιο… τυχερός»

«Θα το πάρει ο καλύτερος και ο πιο… τυχερός»

Ο Γιώργος Δώνης μίλησε για τον τελικό κυπέλλου Ελλάδος, τις φιλοδοξίες του, την ευκαιρία του Περιστερίου αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ΑΕΚ.
 

Αναλυτικά τα όσα είπε ο τεχνικός του Ατρόμητου στην κάμερα του Novasports:

Για τον τελικό κυπέλλου: "Είναι ένας τίτλος, υπάρχουν δύο μεγάλες διοργανώσεις, το πρωτάθλημα και το κύπελλο Ελλάδος. Για ομάδες όπως είναι ο Ατρόμητος, ο καλύτερος τρόπος για να μπορέσεις να διεκδικήσεις ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο και να μπορέσεις να φτάσεις στην κατάκτηση ενός τροπαίου είναι η διοργάνωση του κυπέλλου. Άρα είναι κάτι πολύ σημαντικό ειδικά για τις ομάδες που δεν συνηθίζουν να κάνουν πρωταθλητισμό κι είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι που η ομάδα μας βρίσκεται σε αυτόν τον τελικό".

Για τον ίδιο: "Για μένα είναι φιλοδοξία! Το κίνητρο είναι πάρα πολύ υψηλό γιατί αυτή είναι η δουλειά μου. Είναι μια δουλειά που την αγαπάω πάρα πολύ και είμαι από μικρό παιδί μέσα στο ποδόσφαιρο. Άρα ο κάθε άνθρωπος στη δουλειά που κάνει και σε αυτό που αγαπάει προσπαθεί να υλοποιήσει τις φιλοδοξίες του και τα θέλω του και είναι και η πολύ μεγάλη καταξίωση γιατί ξέρουμε ότι στο ποδόσφαιρο είτε είσαι ποδοσφαιριστής είτε προπονητής, όταν τελειώσεις την καριέρα σου αυτό που θα μείνει είναι το τί τίτλους έχεις κατακτήσει. Άρα είναι μία παρακαταθήκη".

Για το Περιστέρι: "Για το Περιστέρι είναι μια πολυ μεγάλη ευκαιρία! Γιατί ο Ατρόμητος επανέρχεται δυναμικά στη μεγάλη κατηγορία μετά από μια ταλαιπωρία που είχε υποστεί η ομάδα. Είναι πολύ σημαντικό ότι συσπειρώνεται ο κόσμος και θα έχουμε κι εμείς μεγάλη δυναμική. Σε έναν τελικό το να μαζέψεις περίπου 15 χιλιάδες είναι μεγάλη υπόθεση και είναι η ευκαιρία μας είτε κατακτήσουμε τον τίτλο, είτε όχι, που εγώ εύχομαι να τον κατακτήσουμε, ο Ατρόμητος να έχει μια καινούρια μέρα και μια καλύτερη δυναμική".

Για τους παίκτες του: "Για τους παίκτες είναι η μεγάλη μέρα τους. Είτε για αυτούς που είναι πιο έμπειροι και θέλουν να κατακτήσουν έναν τίτλο και ίσως να είναι από τις τελευταίες τους ευκαιρίες και για τους νέους ποδοσφαιριστές μας να καταλάβουν πως είναι να συμμετέχεις σε έναν τελικό και τί σημαίνει η κατάκτηση ενός τίτλου για την πορεία της καριέρας τους. Νομίζω ότι πέρα από το προπονητικό τιμ, πέρα από τη διοίκηση και τον κόσμο που το θέλει πάρα πολύ, η μεγάλη μέρα ανήκει στους ποδοσφαιριστές του Ατρομήτου".

Για την ΑΕΚ: "Για την ΑΕΚ θα μπορούσαν να απαντήσουν μόνο οι άνθρωποι της ΑΕΚ. Εμείς πάνω από όλα σεβόμαστε τον αντίπαλο μας. Εγώ προσωπικά σέβομαι όλες τις ομάδες που έχω δουλέψει και όλες τις ομάδες που μου έχουν δώσει χρήματα είτε για μεγάλο διάστημα είτε για μικρό. Είναι απαραίτητο στο ελληνικό ποδόσφαιρο όταν ομάδες αντιπροσωπεύουν τόσο πολύ κόσμο κι έχουν τέτοια δυναμική να αποπνέοουν υγεία και να μπορούν να φέρνουν διακρίσεις για τη χώρα. Νομίζω ότι σε αυτό το κομμάτι θα πρέπει να τα  καταφέρει η ΑΕΚ παρότι είναι πολύ δύσκολες οι εποχές και ξέρουμε ότι είναι δύσκολο για οποιονδήποτε έχει χρήματα να επενδύσει στο ελληνικό ποδόσφαιρο".

Για το τι να περιμένουμε από τον τελικό: "Νομίζω ότι και τις δύο ομάδες τις ενδιαφέρει η κατάκτηση του κυπέλλου. Όταν μιλάμε για τελικούς πολύ δύσκολα βλέπεις καλό θέαμα. Από τη δικιά μας πλευρά όταν έχουμε τη μπάλα στα πόδια θα προσπαθήσουμε και να δημιουργήσουμε και να παρουσιάσουμε το πρόσωπο που μας έχει συνηθίσει ο κόσμος. Θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, πιστεύω ότι θα κριθεί στις λεπτομέρειες και θα το πάρει η ομάδα που θα βρεθεί στην καλύτερη μέρα και που θα έχει την τύχη μαζί της".

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags