Facebook Pixel Ο Κ.Νικολακόπουλος για τις ελληνικές ομάδες στην Ευρώπη
Ποδόσφαιρο
| 2014-08-07 13:28:00

Ο Κ.Νικολακόπουλος για τις ελληνικές ομάδες στην Ευρώπη

Ο Κ.Νικολακόπουλος για τις ελληνικές ομάδες στην Ευρώπη

Πραγματικά θα είναι τεράστια υπόθεση για το ελληνικό ποδόσφαιρο να προκριθούν κι οι τέσσερις ομάδες μας στα πλέϊ οφς του Γιουρόπα Λιγκ. Διότι, πολύ απλά έτσι θα αυξηθούν φοβερά οι πιθανότητές της Ελλάδας να παραμείνει στις προνομιούχες θέσεις της βαθμολογίας της ΟΥΕΦΑ.

Οκέϊ, για τον Παναθηναϊκό θα ήταν οικονομική σωτηρία μία πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά νομίζω πως κατά κοινή ομολογία η ομάδα του δεν έδειξε απολύτως έτοιμη να διεκδικήσει υψηλούς στόχους και δη κόντρα σε ένα μέτριο αντίπαλο, όπως η τωρινή Σταντάρ Λιέγης. Θεωρούν πολλοί ότι αυτός ο ΠΑΟ μπορούσε να κάνει κάποια αξιόλογη παρουσία σε επίπεδο Τσάμπιονς Λιγκ, ακόμη κι αν κατάφερνε με κάποιο τρόπο και προκρίνονταν κι από τη διαδικασία των πλέϊ οφς;

Τώρα, στο Γιουρόπα Λιγκ, όπου το επίπεδο ειδικά στις πρώτες φάσεις είναι διαφορετικό, τόσο ο Παναθηναϊκός, όσο κι ο ΠΑΟΚ, ενδεχομένως κι ο Ατρόμητος με τον Αστέρα, να μπορούν να διεκδικήσουν πράγματα, να πάρουν αποτελέσματα και βαθμούς, ώστε και η Ελλάδα να μη χάσει τη θέση της στη βαθμολογία της ΟΥΕΦΑ, αλλά κι οι ίδιοι οι σύλλογοι να «πλασάρονται» στις κληρώσεις σε καλύτερη θέση, ώστε να έχουν και, θεωρητικά πάντοτε, περισσότερες πιθανότητες προκρίσεων.

Διαβάστε όλο το άρθρο στο gazzetta.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags