Facebook Pixel Ο παικταράς τον έκανε και πάλι Ευρωπαίο!
| 2014-08-21 22:51:00

Ο παικταράς τον έκανε και πάλι Ευρωπαίο!

Ο παικταράς τον έκανε και πάλι Ευρωπαίο!

Η Μίντιλαντ προηγήθηκε στο 13' μετά από γκέλα του Κοτσόλη, όμως τρία γκολ μέχρι το ημίχρονο του Μπεργκ και ένα στο 90', ο Παναθηναϊκός νίκησε 4-1 και... έφερε πρόκριση.

Με σόυτ του Μάρκους Μπεργκ ο Παναθηναϊκός νίκησε τη Μίντιλαντ 4-1 στην Λεωφόρο και στις 28 Αυγούστου πάει στην Δανία για να... φέρει την σχεδόν σίγουρη πρόκριση στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

Το ματς ξεκίνησε άσχημα μετά από... γκέλα του Κοτσόλη και γκολ των φιλοξενούμενων στο 13', όμως χατ τρικ του Μπεργκ μέχρι το ημίχρονο και ένα ακόμα στο 90', ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη με 4-1 και ανυπομονεί πλέον για την επιστροφή του στα ευρωπαϊκά σαλόνια. |


Η έκπληξη του Αναστασίου

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με μία... έκπληξη στην αρχική ενδεκάδα, καθώς ο Γιάννης Αναστασίου ξεκίνησε με τον Ντίνα στο βασικό σχήμα και όχι τον Ατζαγκούν, όπως είχε δοκιμάσει τις προηγούμενες ημέρες. Από εκεί και πέρα ο Κοτσόλης ήταν κάτω από τα δοκάρια, οι Τριανταφυλλόπουλος, Σίλντενφελντ, Μέντες και Νάνο στην άμυνα, στα χαφ οι Ζέκα, Λαγός, Πράνιτς, λίγο πιο μπροστά ο Ντίνας και στην επίθεση οι Καρέλης – Μπεργκ

Γκέλα Κοτσόλη, σόου Μπεργκ

Το ματς ξεκίνησε με τον Παναθηναϊκό να πιέζει ψηλά και τη Μίντιλαντ να δείχνει από τα πρώτα λεπτά πως έχει τεράστια αμυντικά προβλήματα. Μόλις στο έκτο λεπτό, μετά από γλίστρημα αμυντικού των Δανών, ο Καρέλης έφυγε ολομόναχος από το κέντρο, όμως καθυστέρησε και δεν πρόλαβε καν να σουτάρει. Και ενώ το «τριφύλλι» ήταν καλύτερο στο πρώτο δεκάλεπτο, στο 13' από μία ανύποπτη φάση έγινε το 0-1. Ο Λάουριντσεν εκτέλεσε το φάουλ από πολύ μακριά, ο Κοτσόλης μπερδεύτηκε με την άμυνα και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα.

Μετά το γκολ όμως και την... ψυχρολουσία στην Λεωφόρο, ο Παναθηναϊκός βγήκε μπροστά και βρήκε τον τρόπο να «απαντήσει» και μάλιστα με το παραπάνω. Στο 20' ο Καρέλης ανατράπηκε μέσα στην περιοχή, ο διαιτητής έδωσε πέναλτι και ο Μπεργκ από τα 11 βήματα έκανε το 1-1, ενώ τρία λεπτά αργότερα από σέντρα του Καρέλη και ιδανικό πλασέ του Σουηδού, ο ΠΑΟ έκανε το 2-1. Το τέρμα αυτό έβαλε «φωτιά» στην εξέδρα και ανέβασε στα ύψη την ψυχολογία των «πράσινων», οι οποίοι στην συνέχεια έχασαν άλλες δύο καλές ευκαιρίες με τον Λαγό στο 36' και τον Μπεργκ στο 41' να σουτάρει άουτ από το πέναλτι και ολομόναχος.

Πριν φύγει όμως το ημίχρονο, ο Σουηδός άσος «μίλησε» και πάλι! Μετά από ιδανική σέντρα του Τριανταφυλλόπουλου, ο Μπεργκ βρήκε την μπάλα στην κίνηση και με ωραίο σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 3-1.

Έπρεπε και 4ο κόντρα σε 10 παίκτες!

Ο Παναθηναϊκός με... φόρα από το φοβερό πρώτο ημίχρονο, μπήκε φορτσάτος και στην επανάληψη και έψαξε από νωρίς το τέταρτο γκολ. Μάλιστα, λίγα δευτερόλεπτα μετά την σέντρα, ο Καρέλης δεν μπόρεσε να σκοράρει σε μοναδικό τετ α τετ, ενώ τρία λεπτά αργότερα από νέο λάθος της άμυνας της Μίντιλαν, ο Μπεργκ βρέθηκε ολομόναχος απέναντι από τον τερματοφύλακα, όμως πλάσαρε ψηλά άουτ. Κι ενώ οι «πράσινοι» συνέχισαν να πιέζουν, στο 59' τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο εύκολα, αφού ο Σβιατσένκο είδε στο 59' την δεύτερη κίτρινη κάρτα και αποβλήθηκε. Ο Παναθηναϊκός όμως δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί το αριθμητικό του πλεονέκτημα και με εξαίρεση ένα σουτ του Καρέλη, δεν έκανε κάποια άλλη φάση στην συνέχεια.

Ανόητη κόκκινη ο «Τριάντα» και... πρόκριση στο 90'!

Στο τελευταίο εικοσάλεπτο ο Παναθηναϊκός ήταν ακίνδυνος και τα πράγματα... περιπλέχτηκαν ακόμα περισσότερο, όταν ο Τριανταφυλλόπουλος είδε την κόκκινη κάρτα. Ο νεαρός άσος του «τριφυλλιού» πήρε την πρώτη κίτρινη επειδή ανόητα κλώτσησε την μπάλα σε αντίπαλο στο 77' και τρία λεπτά αργότερα είδε και την δεύτερη, επειδή πήγε με τον αγκώνα σε εναέρια μονομαχία.

Κι ενώ όλα έδειχναν πως το ματς θα λήξει 3-1, στο 90' από προσπάθεια του Νάνο και κόντρες, η μπάλα κατέληξε στον Μπεργκ, ο οποίος πάνω στη γραμμή έγραψε το τελικό 4-1.
Ο Παναθηναϊκός λοιπόν, με τον Μπεργκ να κάνει... πράγματα και θαύματα, πήρε τη νίκη και ένα τεράστιο προβάδισμα πρόκρισης ενόψει του επαναληπτικού.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Παναθηναϊκός (Αναστασίου): Κοτσόλης, Σίλντενφελντ, Μέντες, Νάνο, Τριανταφυλλόπουλος, Ζέκα, Πράνιτς, Λαγός (78’ Μπούι), Ντίνας (67’ Ατζαγκούν), Καρέλης (77’ Πέτριτς), Μπεργκ

Στον πάγκο: Στιλ, Χουχούμης, Ρισβάνης, Μπούρμπος

Μίντιλαντ (Ρίντερσχολμ): Χάουγκαρντ, Λάουριντσεν, Σβιατσένκο, Ντίκοχ, Γιένσεν, Πόουλσεν, Σίστο, Χασάν (60’ Λάρσεν Ζ.), Ουζοτσούκβου, Ράσμουσεν (21’ λ.τ Ονουάτσου, 85’ Γιάνσεν), Ίγκμπουν.

Στον πάγκο: Χέινζ, Σπαρφ, Λάρσεν Μ., Ρόμερ.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags