Facebook Pixel «Ο Μπερίσα είναι... εκτελεστής μέσα στην περιοχή»!
| 2014-08-22 21:10:00

«Ο Μπερίσα είναι... εκτελεστής μέσα στην περιοχή»!

«Ο Μπερίσα είναι... εκτελεστής μέσα στην περιοχή»!

Ο εκλέκτορας της Εθνικής Σουηδίας στο Παγκόσμιο U-17, Ρόλαντ Λάρσον, αναλύει τον Βαλμίρ Μπερίσα που έρχεται για τον Παναθηναϊκό!

Υπό τις οδηγίες του, ο Βαλμίρ Μπερίσα κατάφερε να βάλει το όνομα του στην λίστα με τα μεγαλύτερα ταλέντα στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο! Να σκοράρει επτά γκολ και να αναδειχθεί πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης. Ο λόγος για τον εκλέκτορα της Εθνικής Σουηδίας στο Παγκόσμιο U17 και νυν προπονητή στις ακαδημίες τις Μάλμε, Ρόλαντ Λάρσον.

ADVERTISEMENT

Το gazzetta.gr επικοινώνησε με τον Σκανδιναβό τεχνικό, ο οποίος ανέλυσε διεξοδικά τον 18χρονο στράικερ που έρχεται το Σάββατο στην Αθήνα για το «τριφύλλι», ως δανεικός από την Ρόμα.

ΚΥΡΙΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

«Ο Βαλμίρ είναι ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του σουηδικού ποδοσφαίρου και ήμουν τυχερός που δουλέψαμε μαζί στην Εθνική ομάδα. Είναι ένας φορ περιοχής. Δυνατό παιδί που μπορεί να παίξει τόσο με την πλάτη στο τέρμα όσο και σε ελεύθερο χώρο. Το καλό του πόδι είναι το αριστερό αλλά διαθέτει εξαιρετική τεχνική κατάρτιση, ώστε να μπορεί να χρησιμοποιεί και το δεξί. Είναι εξίσου καλός και με την μπάλα στον αέρα, σκοράρει συχνά και με το κεφάλι».

ΔΥΝΑΤΟ ΣΗΜΕΙΟ

«Είναι... εκτελεστής μέσα στην αντίπαλη περιοχή. Αν του δώσεις σωστά την μπάλα, την μισή ευκαιρία μπορεί να την κάνει γκολ. Αυτό είναι και το πιο μεγάλο του ''όπλο''. Να εκμεταλλεύται τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται. Έχει αναπτυγμένο σε υψηλό βαθμό το ένστικτο του σκόρερ, κάτι που απέδειξε σε όλο τον ποδοσφαιρικό πλανήτη, σκοράροντας 7 φορές στο Παγκόσμιο Κύπελλο U-17. Τελειώνει τις φάσεις εξαιρετικά και λογικά θα το δείτε και στα ελληνικά γήπεδα».

ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ

«Είναι παίκτης ομάδας. Ποδοσφαιριστής που ποτέ δεν δημιουργεί πρόβλημα. Χαρά για κάθε προπονητή. Το σημαντικό για εκείνον είναι πως παραμένει προσγειωμένος. Όταν μετά το Μουντιάλ αρκετές από τις μεγαλύτερες ομάδες της Ευρώπης ήθελαν να τον αποκτήσουν, εκείνος παρέμενε στο έδαφος. Ήξερε πως πρέπει να δουλέψει πολύ για να καθιερωθεί. Δεν είπε ποτέ ''είμαι ο καλύτερος''. Αυτός, νομίζω, πως είναι ένας από τους πιο σημαντικός λόγους που πιστεύω ότι έχει μέλλον και μάλιστα μεγάλο.

Ακόμη και όταν δημοσιογράφοι τον ρωτούσαν για το αν είναι ο ''νέος Ζλάταν'' εκείνος τους έλεγε πως ''ο Ζλάταν είναι ο Ζλάταν, εγώ είμαι ο Μπερίσα''. Ο Ιμπραίμοβιτς είναι το είδωλο του».

ΒΕΛΤΙΩΣΗ

«Όταν μιλάμε για ένα παιδί 18 χρονών, φυσικά και υπάρχουν αρκετά στοιχεία που θα πρέπει να βελτιώσει, να δουλέψει πάνω σε αυτά και να τα τελειοποιήσει. Για τον Μπερίσα το πιο σημαντικό είναι να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα. Έφυγε από την Σουηδία, πήγε στην Ρόμα και τώρα στον Παναθηναϊκό. Τα δεδομένα στο ευρωπαικό ποδόσφαιρο είναι διαφορετικά. Όλα γίνονται πιο γρήγορα, ο ρυθμός είναι διαφορετικός. Σε αυτό το κομμάτι, νομίζω, πως πρέπει να δουλέψει περισσότερο».

Πηγή: gazzetta.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags