Facebook Pixel Πήρε την πρόκριση, έβγαλε συμπεράσματα
| 2014-08-29 00:24:00

Πήρε την πρόκριση, έβγαλε συμπεράσματα

Πήρε την πρόκριση, έβγαλε συμπεράσματα

Με αφορμή το ματς στη Δανία, ο Κώστας Γκόντζος αναλύει τα καλά και τα... άσχημα νέα που προέκυψαν από το παιχνίδι και γράφει για το αν ο Παναθηναϊκός θα κάνει ή όχι μεταγραφή.

Η πρόκριση ήταν το ζητούμενο για τον Παναθηναϊκό, αλλά αυτό μάλλον είχε κριθεί αν όχι από την πρώτη στιγμή της κλήρωσης, τουλάχιστον σίγουρα μετά το 4-1 στην Λεωφόρο.
Οπότε η σημερινή ρεβάνς στο γραφικό γηπεδάκι της Μίντιλαντ, είχε σαν δεύτερο στόχο την νίκη και από κει και πέρα ένα δείγμα από τον Παναθηναϊκό χωρίς τον Μπεργκ.

Δεν υπήρχε κάτι άλλο να απασχολήσει τον Αναστασίου και τους παίκτες του ή τουλάχιστον δεν ήταν σε θέση να τους βάλει να σκεφτούν άλλα πράγματα η συγκεκριμένη ομάδα που βρέθηκε στον δρόμο τους.

Όσο κι αν ο Παναθηναϊκός φέρθηκε με... ευγένεια και της επέτρεψε να κάνει κάποια όνειρα για είκοσι περίπου λεπτά στο ξεκίνημα του αγώνα, οι άνθρωποι απλά... δεν τόχαν.

Ακόμα και αυτές οι ελπίδες αυξανόντουσαν με ένα γρήγορο γκολ στις ευκαιρίες που είχαν στο πρώτο εικοσάλεπτο και πάλι η τύχη της Μίντιλαντ ήταν προγεγραμμένη. Δεν μπορούσε αυτή η ομάδα να αποκλείσει τον Παναθηναϊκό. Πολύ περισσότερο όταν αυτό μετά τον πρώτο αγώνα σήμαινε πώς έπρεπε να πετύχει νίκη ή με 3-0 ή με τέσσερα γκολ διαφορά αν ο Παναθηναϊκός έβαζε γκολ.

Από κει και πέρα.
Και σε σχέση με τα υπόλοιπα που ΄πιθανόν να ήθελε να δει ο Γιάννης Αναστασίου στην ομάδα του.

Κατ' αρχήν φάνηκε ότι ο Παναθηναϊκός μπορεί όχι μόνο να δημιουργεί ευκαιρίες, αλλά και να σκοράρει χωρίς τον Μπεργκ. Σημαντικό αυτό κυρίως για την ψυχολογία του και χρήσιμο για την τακτική με την οποία θα αγωνίζεται από δω και πέρα. Καθώς είναι ολοφάνερο πως με διαφορετικό τρόπο αναζητάς το γκολ όταν έχεις και τον Μπεργκ στην σύνθεσή σοτ και με διαφορετικό όταν πρέπει να σχεδιάσεις και να εκτελέσεις τις επιθέσεις σου χωρίς αυτόν.

Ένα πρώτο δείγμα πήραμε σήμερα, καθώς ο Παναθηναϊκός στηρίχθηκε για την δημιουργία των ευκαιριών του και τα δύο γκολ που πέτυχε, στα κλεψίματα στον χώρο του κέντρου, στις στημένες φάσεις και σε προσωπικές ατομικές προσπάθειες.

Λογική διέξοδος και λογική επιλογή για το ξεπέρασμα της απουσίας του Μπεργκ.
Κατά τα άλλα όμως, για μια ακόμα φορά ήταν πολύ αδύναμος στον ανασταλτικό τομέα και στην αποτροπή επικίνδυνων καταστάσεων στην περιοχή του. Πολλές οι ευκαιρίες και τα σουτ από καλή θέση προς την εστία του Κοτσόλη για τα δεδομένα της ομάδας που αντιμετώπισε.

Πάρα πολλές για την ακρίβεια. Κι αν στο ελληνικό πρωτάθλημα και κύπελλο, λογικά δεν αντιμετωπίσει και πολύ πιο ισχυρότερες επιθέσεις, στους ομίλους του Γιουρόπα, λογικά θα βρει και καλύτερες μεσοεπιθετικές γραμμές.

Αλλά για το είδους ομάδες θα βρει στον δρόμο του και πόσο θα τον προβληματίσουν, ας μάθουμε την κλήρωση αύριο και τα λέμε τότε.

Όσο για τα υπόλοιπα, από την στιγμή που πολύ δύσκολα έως απίθανο να γίνει κάποια μεταγραφή της τελευταίας ώρας -και αν γίνει όπως διαβάζω και ακούω δεν πρόκειται να αφορά σε αμυντικογενή ποδοσφαιριστή, ο Αναστασίου θα πρέπει να βρει λύσεις με το έμψυχο υλικό που διαθέτει. Τουλάχιστον μέχρι τον ερχόμενο Γενάρη.

Δείτε τα γκολ και τις καλύτερες στιγμές από τη νίκη του Παναθηναϊκού     ΕΔΩ    

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags