Facebook Pixel Όταν η ΑΕΛ έγραφε ιστορία! (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2014-09-20 23:58:00

Όταν η ΑΕΛ έγραφε ιστορία! (ΒΙΝΤΕΟ)

Όταν η ΑΕΛ έγραφε ιστορία! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ήταν 20 Σεπτεμβρίου του 2007, όταν η τότε Κυπελλούχος Ελλάδας, ΑΕΛ νικούσε με 2-0 την Αγγλική, Μπλάκμπερν για το Κύπελλο UEFA, στο Πανθεσσαλικό Στάδιο του Βόλου.

Το aelole.gr γυρίζει λίγο τον χρόνο πίσω και θυμάται αυτή τη σημαντική μέρα της ομάδας του κάμπου, επτά χρόνια πριν. Η «Βασίλισσα του Θεσσαλικού κάμπου» με αυτή τη σπουδαία ευρωπαϊκή νίκη, σε συνδυασμό με τη ρεβάνς στο Ίγουντ Παρκ και την "γλυκιά" ήττα με 2-1, πήρε την πρόκριση στους ομίλους του UEFA. Το σύνθημα σε εκείνη την αναμέτρηση είχε δώσει ο Μπακαγιόκο, ο οποίος στο 33' με σουτ εκτός περιοχής νίκησε τον Φρίντελ και άνοιξε το σκορ. Στο 35' ο Έμερτον έκανε λάθος γύρισμα στον Φρίντελ, με αποτέλεσμα ο Αλεξάνδρου να βγει απέναντι απο τον τερματοφύλακα της Μπλάκμπερν, ο Κύπριος μέσος δεν μπόρεσε να νικήσει τον Αμερικανό πορτιέρο, στην συνέχεια το σουτ του Μπακαγιόκο κόντραρε στα σώματα, όμως η μπάλα έφθασε πλάγια δεξιά στον Κλέϊτον που με υποδειγματικό πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και έκανε το τελικό 2-0.

ΑΕΛ (Γιώργος Δώνης): Κοτσόλης, Φέρστερ, Νταμπίζας, Κατσιαρός, Γκαλίτσιος, Κυριακίδης, Φωτάκης, Σαρμιέντο, Αλεξάνδρου (76' Γκίκας), Κλέιτον (84' Καλαντζής), Μπακαγιόκο (92' Βενέτης).

Μπλάκμπερν (Μαρκ Χιούζ): Φρίντελ, Όϊερ, Γουόρνοκ, Νέλσεν (57' Κισανισβίλι), Έμερτον, Νταν, Σάβατζ, Μπέντλεϊ, Πέντερσεν (62' Ντέρμπισαϊρ), Σάντα Κρουζ, ΜαΚάρθι (79' Τουγκάϊ).

Δείτε το video με τα γκολ της ΑΕΛ:

Δείτε το video με ολόκληρο τον αγώνα:

Πηγή: aelole.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags