Facebook Pixel Κ. Καίσαρης: Με το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν πλήττεις ποτέ
| 2014-09-24 16:16:00

Κ. Καίσαρης: Με το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν πλήττεις ποτέ

Κ. Καίσαρης: Με το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν πλήττεις ποτέ

ΤΟΥ άντρα του πολλά βαρύ, μην του μιλάτε το πρωί: «Την επόμενη φορά που θα γίνει αυτό, θα μπω στα αποδυτήρια και θα τους αρχίσω στα χαστούκια».

Τάδε έφη Γιώργος Γαλανός, δέκα ημερών νταραβεριτζής στον Αρη. Τόσο πολύ ζοχαδιάστηκε για τα τρία τεμάχια από τον Καμπανιακό. Σε σημείο να σκίσει κανένα καλσόν: «Δεν μπορεί να δίνω εγώ 80.000 ευρώ για να πάρω παίκτη και όλη η ομάδα του Καμπανιακού να κοστίζει τόσο».

Σιγά, ρε μεγάλε. Κόψε κάτι. Ογδόντα χιλιάρικα συμβόλαιο στη γάμα εθνική; Σε ποιο σινεμά παίζονται αυτά τα έργα; Να πάμε να τα δούμε κι εμείς. Και μιας και η κουβέντα το έφερε στα λεφτά, είπε ακόμα ο εν λόγω Γαλανός: «Δεν γίνεται να είναι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές, να είναι καλοπληρωμένοι και να παίζουν έτσι με χωριά που οι άνθρωποι έχουν δεύτερες και τρίτες δουλειές».

Για να έχουμε καλό ρώτημα, όμως, πότε προλάβανε να καλοπληρωθούνε οι ποδοσφαιριστές του Αρη; Δύο ματς έχει παίξει όλα κι όλα η ομάδα! Από πού κι ως πού αυτά τα κουβαρνταλίκια; Σε μια ομάδα, μάλιστα, που τα τελευταία χρόνια δεν έχει πληρωθεί κανένας.

Το καλύτερο ωστόσο, ο Γαλανός το άφησε για το τέλος: «Οποιος δεν μπορεί να φορέσει τη φανέλα του Αρη, να τη βγάλει και να φύγει. Αν δεν μπορεί να τη βγάλει μόνος του, θα του τη βγάλω εγώ». Μόνο τη φανέλα όμως ή και το σωβρακάκι μαζί; Τέτοια μαγκιά ούτε ο Κομπότης με το νερομπίστολο στην κωλότσεπη.

Αυτό ακριβώς είναι το ελληνικό ποδόσφαιρο, κυρίες και κύριοι: Ποτέ δεν θα σε αφήσει να πλήξεις. Ενας θίασος που διαρκώς και αενάως ανανεώνεται. Βγάζει καινούργιους πρωταγωνιστές. Μέχρι τώρα η μαγκιά των παραγόντων έφτανε μέχρι το κλασικό και παλιομοδίτικο πλέον, «θα σου καρφώσω το δελτίο στον τοίχο»...

Μέχρι που έσκασε μύτη ο Γαλανός, για να ανεβάσει τον πήχη σε επίπεδα Σεργκέι Μπούμπκα (φωτό): «Αν ξαναφάτε τρία γκολ, σας πλακώνω στα χαστούκια». Η πατρίδα, ωστόσο, μπορεί να κοιμάται ήσυχη. Το ελληνικό ποδόσφαιρο βρίσκεται στα καλύτερα χέρια. Υπάρχει ο Ιωάννης Ανδριανός. Η υφυπουργάρα ολόκληρου του ελληνικού αθλητισμού και όχι μόνο του νομού Αργολίδας. Ο θεματοφύλακας του νόμου και της τάξης. Οποιος νομίζει ότι πρόκειται περί αργόσχολου που περιφέρεται δεξιά κι αριστερά, απευθύνοντας χαιρετισμούς, είναι βαθιά νυχτωμένος.

Ο εν λόγω Ανδριανός εργάζεται σκληρά. Παραγωγικά. Δουλεύει ο άνθρωπος. Και για του λόγου το αληθές, κάλεσε τον Γιάννη Χλωρό, που παίζει στη Νέα Ιωνία, για να του σφίξει το χέρι. Να τον συγχαρεί, που στο ματς με τον Ηλυσιακό έβγαλε την μπάλα άουτ προ κενής εστίας, για να παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες στον αντίπαλο γκολκίπερ, που είχε τραυματιστεί. Ταυτόχρονα, έκανε την εξής βαρυσήμαντη δήλωση, που θα μείνει στην ιστορία: «Αυτό είναι το πραγματικό νόημα του αθλητισμού. Η άμιλλα, το ευ αγωνίζεσθαι, το να αντιμετωπίζεις αυτόν που βρίσκεται στην απέναντι πλευρά όχι ως εχθρό, αλλά ως αντίπαλο και συναγωνιστή».

Μπέσα σας μιλάω, διαβάζοντας αυτές τις γραμμές, λίγο έλειψε να βάλω τα κλάματα. Με τέτοια φωτεινά μυαλά, με τέτοιους σπουδαίους άνδρες, η Ελλάς δεν έχει να φοβηθεί τίποτα. Οσο υπάρχουν Ανδριανοί για να φυλάνε Θερμοπύλες, η Ελλάς μπορεί να ατενίζει με αισιοδοξία το μέλλον. Πράγματι. Δεν πρόκειται για έκθεση δωδεκάχρονου μαθητή του δημοτικού σχολείου. Με αυτά τα σοφά λόγια, μια χαιρετούρα και τα φλας των φωτογράφων βγάζουνε το μεροκάματο οι υπουργοί, σε μια χρεοκοπημένη χώρα όπως η Ελλάδα.

Και για να γίνει αντιληπτό το μεγαλείο του ανδρός: Κάθιδρος και κατάκοπος από τη συνάντηση με τον Χλωρό ο Γ. Ανδριανός αντί να ξεκουραστεί μετέβη στην κλήρωση του πρωταθλήματος μπάσκετ. Αψηφώντας τον κίνδυνο της υπερκόπωσης. Αυτά.

Οι Ελληνες πολιτικοί θεωρούν εργασία το να μιλούν και να σχολιάζουν

ΔΕΝ είναι όμως μόνον ο Γιάννης Ανδριανός που μοχθεί και εργάζεται νυχθημερόν για να έχει αυτός ο τόπος ένα καλύτερο αύριο. Με τα μούτρα στη δουλειά έχει πέσει η κυβέρνηση στο σύνολό της. Ολοι έχουνε σηκώσει τα μανίκια στον αγώνα της υπεράσπισης των ιερών και όσιων της πατρίδας από τον θεομπαίχτη τον Τσίπρα. Εις εκ των υπουργών που βρίσκεται στα πρόθυρα της υπερκόπωσης, ο Γιώργος Ορφανός.

Οι αρμοδιότητές του σαν υπουργού Μακεδονίας-Θράκης είναι ελάχιστες, αν όχι μηδαμινές. Μπορεί, λοιπόν, για τη Μακεδονία και τη Θράκη να μην έχει να κάνει απολύτως τίποτα, όποιος όμως θέλει να δουλέψει, θα βρει τον τρόπο να προσφέρει στην πατρίδα του. Ετσι κι ο εν λόγω Ορφανός. Βρήκε αφορμή την «Ευρωπαϊκή Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο». Εγκαινίασε σχετική έκθεση με θέμα την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων κι έβγαλε λόγο. Υπενθυμίζουμε για μια ακόμα φορά ότι αυτό ακριβώς θεωρούν εργασία οι Ελληνες πολιτικοί: Να μιλάνε. Να σχολιάζουν. Ιδού, λοιπόν, ένα απόσταγμα σοφίας: «Η οδική συμπεριφορά είναι δείκτης πολιτισμού μιας χώρας και παράγοντας σεβασμού της ανθρώπινης ζωής». Η πρωτοτυπία σε όλο το μεγαλείο της. Μόνον ένας Γιώργος Ορφανός θα μπορούσε να φτάσει σε τόσο υψηλά επίπεδα διανόησης.

Σε αυτό το ψευτοπρωτάθλημα ξέρεις τι θα δεις και τι θα ακούσεις

ΑΝ δηλαδή πω ότι βλέποντας τη Δευτέρα το ματς Παναιτωλικός-ΠΑΟΚ παραλίγο να με πάρει ο ύπνος, θα είμαι παράξενος; Αν πω ότι δεν με εντυπωσίασε στο ελάχιστο ο Ολυμπιακός στην ταρίφα του 3-0 με τη Βέροια, θα είμαι γκρινιάρης; Αν πω ότι δεν με ενθουσίασε ο Παναθηναϊκός στο 3-2 με τον Πλατανιά, θα είμαι υπερβολικός; Σαφώς κι ο ΠΑΟΚ βγάζει μια σχετική αξιοπιστία. Με πολύ λιγότερα εργαλεία απ' ό,τι είχε πέρυσι στη διάθεσή του ο Στέφενς, ο Αναστασιάδης (φωτό) κάτι πάει να κάνει. Αλλο αυτό όμως κι άλλο ότι ο ΠΑΟΚ έγινε η υπερομάδα που μπορεί να χτυπήσει πρωτάθλημα. Αυτό το ξέρει πολύ καλύτερα απ' όλους ο ίδιος ο Αναστασιάδης. Και γι' αυτό λέει και ξαναλέει ότι «στην πρώτη στραβή θα μας κρεμάσετε».

Ο Αναστασίου, αντίθετα, έχει δύο κασέτες: Μία όταν χάνει η ομάδα κι άλλη μία όταν κερδίζει: Στις ήττες φταίει η έλλειψη συγκέντρωσης, ότι αδικούμε τους εαυτούς μας κι ότι δεν έχουμε τους ηγέτες που θα πάρουνε την ομάδα επάνω τους. Στις νίκες η ομάδα βγάζει ψυχή και δείχνει χαρακτήρα. Και ξέρεις τι θα δεις σε αυτό το ψευτοπρωτάθλημα και ξέρεις τι θα ακούσεις. Ξέρεις ύστερα από κάθε ματς του Ολυμπιακού τι θα βγει και θα πει ο Σάββας: Εμείς θέλουμε τους διαιτητές να παίζουν πενήντα-πενήντα. Να παίζεται ποδόσφαιρο και να μη χτυπάνε οι αντίπαλοι τους ποδοσφαιριστές μας. Κι όλοι οι πρόεδροι να ακολουθήσουν το παράδειγμα του κ. Μαρινάκη. Αντί να γκρινιάζουν και να πυροβολούν το ποδόσφαιρο, να επενδύσουν. Το ίδιο έργο παίζεται κάθε αγωνιστική σε επανάληψη.

Ερώτηση: Αυτόν τον Ραζβάν Λουτσέσκου, ο Πανόπουλος στο κυνήγι τον γνώρισε;

Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να υπερασπιστούμε τη χώρα μας. - Μπαράκ Ομπάμα

Πηγή: sentragoal.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags