Facebook Pixel Μέσα σε όλα τα άλλα, είχαμε και κορυφαίους!
| 2011-05-02 23:25:00

Μέσα σε όλα τα άλλα, είχαμε και κορυφαίους!

Μέσα σε όλα τα άλλα, είχαμε και κορυφαίους!

Δύο ημέρες μετά τα επεισόδια του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος, η Σούπερ Λιγκ σε μία μεγαλοπρεπέστατη γιορτή, βράβευσε τους κορυφαίους της χρονιάς. MVP ο Μιραλάς.
 

Οι Σοφοκλής Πιλάβιος και Βαγγέλης Μαρινάκης που προλόγισαν την γιορτή, απέφυγαν να μιλήσουν για τα επεισόδια και μίλησαν για τις αλλαγές που γίνονται στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Βαγγέλης Μαρινάκης: «Σήμερα βραβεύουμε τους πραγματικούς πρωταγωνιστές του ποδοσφαίρου. Οι συγκινήσεις που προσφέρουν οι ποδοσφαιριστές μέσα στο γήπεδο πρέπει να είναι αυτό που μας ενδιαφέρει. Αυτό είναι που μένει, αυτό είναι γράφει στο τέλος η ιστορία.

Είναι αυτοί που ακολουθούν ως πρότυπα από τη νέα γενιά και αυτοί που τους οδηγούν να αγαπήσουν το ποδόσφαιρο και τον αθλητισμό. Οσον αφορά τα τελευταία γεγονότα δεν είναι η κατάλληλη στιγμή να τα σχολιάσουμε. Καλή επιτυχία εύχομαι στη NOVA και την προσπάθειά της».

Σοφοκλής Πιλάβιος: «Είναι ιδιαίτερη χαρά για μένα να βρίσκομαι στα βραβεία της ΝΟVA Super League. Είναι μια εκδήλωση που συμβάλλει στην ανάπτυξη του ποδοσφαίρου. Στη διάρκεια της χρονιάς που πλησιάζει στο τέλος της το ελληνικό ποδόσφαιρο μας χάρισε όμορφες στιγμές. Ασφαλώς πάντα θα υπάρχουν και οι άσχημες. Ολοι οι συμμετέχοντες άμεσα ή έμμεσα στο χώρο πρέπει να δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό. Πρέπει να αποτελέσει πυξίδα για την πορεία των προσπάθειών μας. Όλοι όσοι βραβεύονται σήμερα αλλά και όσοι δεν βραβεύονται είναι παραδείγματα προς μίμηση για τη νέα γενιά. Ολοι εμείς οι θεσμικοί παράγοντες του ελληνικού ποδοσφαίρου οφείλουμε να διαμορφώνουμε το καλύτερο περιβάλλον για τους ποδοσφαιριστές.

Οι στόχοι της ομοσπονδίας είναι πάντοτε η βελτίωση των υποδομών και η στήριξη όλων των ομάδων. Ταυτόχρονα δίνουμε μεγάλη προσοχή στην ανάπτυξη των Εθνικών μας ομάδων όλων των ηλικιών που είναι η βιτρίνα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ιδιαίτερα η Εθνική ομάδα των αντρών είναι κοντά σε μια μεγάλη επιτυχία, την πρόκρισή της στους τελικούς του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 2012. Μια ελάχιστη αναφορά σε όσα έγιναν το Σάββατο. Η ΕΠΟ και όλοι μας πρέπει να πάρουμε μια ξεκάθαρη θέση. Καμία μορφή βίας δεν είναι συμβατή με το αθλητικό ιδεώδες. Κλείνοντας θέλω να επιστρέψω στο λόγο που είμαστε εδώ και να συγχαρώ όλους όσους βρίσκονται εδώ».

Αμέσως μετά ξεκίνησε η εκδήλωση και οι πρωταγωνιστές κλήθηκαν να παραλάβουν τα βραβεία τους.
 

Το πρώτο βραβείο δόθηκε στο Γάλλο στράικερ, Τζιμπρίλ Σισέ, ως κορυφαίου σκόρερ του ελληνικού πρωταθλήματος. "Σίγουρα ήταν πιο δύσκολα εφέτος να αναδειχθώ πρώτος σκόρερ", τόνισε στις δηλώσεις του ο άσος του Παναθηναϊκού, ο οποίος λίγο αργότερα παρέλαβε και το βραβείο της "καλύτερης ασίστ" (αυτή στο Βύντρα στο ματς με την ΑΕΚ). "Είναι πολύ όμορφο να βοηθάς τους συμπαίκτες σου να σκοράρουν και για μένα αυτή όντως ήταν η καλύτερη ασίστ", επισήμανε ο Σισέ.

Ενα περίεργο βραβείο, αυτό της "καλύτερης δήλωσης της σεζόν" απονεμήθηκε στον Βίκτορας Ιακομπ του Ηρακλή. "Αυτός είμαι εγώ. Στο γήπεδο έτσι συμπεριφέρομαι πάντα", τόνισε ο Ρουμάνος, ο οποίος "κιτρινίστηκε" πάρα πολλές φορές στη διάρκεια της περιόδου.

Ο γκολκίπερ του Αστέρα Τρίπολης, Ματίας Ντεγκρά, παρέλαβε το βραβείο για την "καλύτερη απόκρουση" της χρονιάς. "Πιστεύω ότι ήταν η καλύτερη επέμβαση που έκανα, δεν είχα ορατότητα", τόνισε ο Αργεντινός για την απόκρουση που έκανε στο ματς με τον Ολυμπιακό Βόλου.

 Ενας ακόμη παίκτης του Παναθηναϊκού, ο Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ, πήρε το βραβείο "fair play", για την κίνησή του να δώσει την φανέλα του σε μία ανάπηρη κοπέλα στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης. "Εχω την αίσθηση ότι δεν έκανα κάτι ξεχωριστό. Ήταν απόλυτα φυσιολογικό να πάω εκεί και να δώσω την φανέλα μου σε αυτή την κοπέλα", είπε στις δηλώσεις του ο Γάλλος κεντρικός αμυντικός.

Για την προσφορά τους στο ελληνικό ποδόσφαιρο τιμήθηκαν οι Αντώνης Νικοπολίδης (δεν παρευρέθη) και ο Τάσος Κατσαμπής, οι οποίοι πρόσφατα αποχώρησαν από την ενεργό δράση. "Ευχαριστώ όλους, ένα μεγάλο κομμάτι από αυτό το βραβείο το οφείλω στον Ηρακλή. Περνάει δύσκολες στιγμές η ομάδα, όπως και ο Πανιώνιος και πρέπει να βρεθεί λύση", είπε ο έμπειρος κεντρικός αμυντικός αναφερόμενος στο θέμα της αδειοδότησης των δύο ομάδων.

    Στις κατηγορίες που ψήφισε το κοινό:

    -Καλύτερο γκολ: Ράφικ Τζιμπούρ (Ολυμπιακός)

    -Καλύτερος προπονητής: Ερνέστο Βαλβέρδε (Ολυμπιακός)

    -Την κορυφαία 18άδα της χρονιάς απαρτίζουν οι:

    -Γκολκίπερ: Δημήτρης Ελευθερόπουλος (Ηρακλής), Δημήτρης Κωνσταντόπουλος (Κέρκυρα)

    -Αμυντικοί: Γιάννης Κοντοές (Πανιώνιος), Καλίφα Σανκαρέ (Ολυμπιακός Βόλου), Πάμπλο Κοντρέρας (ΠΑΟΚ), Λουκάς Βύντρα (Παναθηναϊκός), Τραϊανός Δέλλας (ΑΕΚ), Αβραάμ Παπαδόπουλος (Ολυμπιακός)

    -Μέσοι: Αριέλ Ιμπαγάσα (Ολυμπιακός), Αντελίνο Βιεϊρίνια (ΠΑΟΚ), Νταρσί Νέτο (Αρης), Νταβίντ Φουστέρ (Ολυμπιακός), Τζαμέλ Αμπντούν (Καβάλα), Βιθέντε Μόνχε (Ολυμπιακός Βόλου)

    -Επιθετικοί: Κέβιν Μιραλάς (Ολυμπιακός), Τζιμπρίλ Σισέ (Παναθηναϊκός), Ράφικ Τζιμπούρ (Ολυμπιακός), Κώστας Μήτρογλου (Πανιώνιος)

    -MVP του πρωταθλήματος: Αριέλ Ιμπαγάσα (Ολυμπιακός)

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags