Facebook Pixel "Zoύγκλα" σε ματς ερασιτεχνικής κατηγορίας στην Κρήτη...
| 2014-09-30 20:12:00

"Zoύγκλα" σε ματς ερασιτεχνικής κατηγορίας στην Κρήτη...

"Zoύγκλα" σε ματς ερασιτεχνικής κατηγορίας στην Κρήτη...

«Σημεία και τέρατα» καταγγέλλει ο ΟΦ Αρμένων με ανακοίνωση του, πως συνέβησαν λίγο πριν από την αναχώρηση της αποστολής της ομάδας από τα Λιβάδια και μετά από τη νίκη με 1-0 στον μεταξύ τους αγώνα την Κυριακή. Όλα αυτά βέβαια με τον θάνατο του Κώστα Κατσούλη να είναι ακόμα νωπός...

Το παιχνίδι μεταξύ των δύο ομάδων ήταν ιδιαίτερα δυνατό, αλλά τελικά ολοκληρώθηκε ομαλά, με τους φιλοξενούμενους να «μιλούν» για κάποιες πέτρες που έπεσαν κατά την είσοδο τους στα αποδυτήρια στην λήξη.
Όμως ενώ η αποστολή του ΟΦ Αρμένων ετοιμαζόταν να αποχωρήσει από το γήπεδο Λιβαδίων, δέχθηκε επίθεση από οπαδούς των γηπεδούχων, καταγράφοντας αρκετούς τραυματισμούς και φθορές στο λεωφορείο που επέβαιναν οι ποδοσφαιριστές, οι προπονητές και μέλη της διοίκησης της ομάδας.
Σύμφωνα με την καταγγελία του ΟΦ Αρμένων, από τους μαινόμενους οπαδούς των Λιβαδίων, που είχαν «στήσει ενέδρα» – όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η σχετική ανακοίνωση – χτυπήθηκε στο κεφάλι ο ποδοσφαιριστής της ομάδας Μύρων Δασκαλάκης, από πέτρα ο προπονητής Λυκούργος Τζαγκαράκης, αλλά και ο ποδοσφαιριστής Μάρκο Αντρεΐνι, ενώ «λαβωμένος» ήταν και ο βοηθός προπονητή Μανόλης Κουράτορας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση που εξέδωσε η διοίκηση του ΟΦ Αρμένων, αναφέρει, «Το σωματείο Ο.Φ. Αρμένων με λύπη και αγανάκτηση καταγγέλλει τα όσα θλιβερά γεγονότα συνέβησαν πριν κατά τη διάρκεια αλλά και μετά από τη λήξη του αγώνα Α’ τοπικού Ε.Π.Σ. Ρεθύμνου μεταξύ των ομάδων Α.Ο. Λιβαδείων – Ο.Φ. Αρμένων στις 28/9/2014 στο γήπεδο Λιβαδιών Ρεθύμνου.

Αναφερόμαστε σε σκηνές που θυμίζουν «ζούγκλα» και γυρίζουν το ποδόσφαιρο πολλά χρόνια πίσω. Και διερωτώμεθα τα εξής:
Που πάμε τελικά;
Να παίξουμε ένα ποδοσφαιρικό αγώνα ή να παίξουμε ένα αγώνα ζωής και θανάτου;
Να δεχτούμε το σκληρό παιγνίδι του αντιπάλου; Να το δεχτούμε.
Να δεχτούμε τις βωμολοχίες και τις απειλές από τους συναθλητές αντιπάλους μέσα στο παιγνίδι; Να τις δεχτούμε κι αυτές.
Να δεχτούμε τις ύπουλες κλωτσιές και τα τσιμπήματα από τους αντιπάλους «συναθλητές»; Άντε να τα δεχτούμε και αυτά.
Να δεχτούμε τον διαιτητή, ο οποίος υπό καθεστώς τεράστιας πίεσης έκλεινε μάτια και αυτιά σε όλα αυτά; Το δεχόμαστε και αυτό.
Να δεχόμαστε της απειλές και τις βωμολοχίες των οπαδών της αντιπάλου ομάδος και αφού καταφέραμε να μπούμε στα αποδυτήρια αναίμακτοι από τους λιθοβολισμούς αυτών; Δόξα τω Θεώ πρέπει να πούμε.

Επειδή όμως η κατάσταση ξέφυγε εντελώς και πέρα από κάθε έλεγχο, συνέβησαν ακόμα τα εξής θλιβερά περιστατικά: Οι οπαδοί της αντιπάλου ομάδας έστησαν ενέδρα στο λεωφορείο της ομάδος μας, δεκάδες οπαδοί εξ’ αυτών επετέθησαν στην αποστολή της ομάδος μας κατά την στιγμή που οι ποδοσφαιριστές μας επιβιβάζοντο στο λεωφορείο, πετούσαν πέτρες μέσα στο λεωφορείο, χτύπησαν και έσπασαν το παρμπρίζ αυτού, γρονθοκόπησαν παίχτες μας, με αποτέλεσμα να διατρέχουμε σοβαρό κίνδυνο να θρηνήσουμε θύματα παιδιά, για τα οποία εμείς ως Διοίκηση έχουμε την απόλυτη ευθύνη εκτός από όλα τα άλλα και για τη σωματική τους ακεραιότητα. Κι όλα αυτά μόνο και μόνο για να πάμε σε μία αντίπαλη έδρα και να παίξουμε ένα «παιγνίδι»!

Επίσης, άξιον λόγου και θλιβερής εντυπώσεως είναι το γεγονός ότι υπήρχε οπαδός της γηπεδούχου που κρατούσε καραμπίνα στις κερκίδες.
Αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα, δεκάδες οπαδοί της αντιπάλου έβριζαν και απειλούσαν τον παρατηρητή του αγώνα να ξεκλειδώσει την πόρτα για να εισέρθουν στον αγωνιστικό χώρο.

Μετά από μία (1) ώρα μετά τη λήξη του αγώνα, και αφού δεν υπήρχαν οπαδοί έξω από τους χώρους του γηπέδου αναχώρησε η αποστολή της ομάδος μας για να επιβιβαστούν στο λεωφορείο. Ξαφνικά, τρία (3) 4x4 αγροτικά αυτοκίνητα έκλεισαν το δρόμο μπροστά από το λεωφορείο και επιτεθήκαν οπαδοί στους παίχτες, με αποτέλεσμα ο παίχτης μας Μύρων Δασκαλάκης να δεχτεί χτυπήματα στο κεφάλι (διεγνώσθη από το νοσοκομείο με διάσειση) ενώ ο προπονητής μας Τζαγκαράκης Λυκούργος και ο ποδοσφαιριστής Μάρκος Αντρείνι είχαν χτυπήματα από πέτρα στα χεριά τους, όπως επίσης και βοηθός προπονητή Μανόλης Κουράτορας δέχτηκε πολλαπλά χτυπήματα στα πλευρά.

Δυστυχώς, τα γεγονότα του Ηροδότου είναι ακόμα πολύ νωπά, όπου εν τέλει ο άτυχος φίλαθλος του Εθνικού υπέκυψε στα τραύματα του έχοντας τραγική κατάληξη.

Το γεγονός ότι στην εν λόγω περίπτωση μας δεν θρηνήσαμε θύμα ή θύματα, από καθαρή τύχη και μόνον, δεν μπορούμε να τα αφήσουμε έτσι. Η ομάδα μας μπορεί να ξέφυγε από του χάρου τα δόντια, να την γλυτώσαμε φθηνά, αλλά κάποια στιγμή με την υπάρχουσα κατάσταση και με μαθηματική ακρίβεια το πολύπαθο ποδόσφαιρό μας θα θρηνήσει θύματα.

Συνεπώς, ας αναλάβουν της ευθύνες τους οι αρμόδιοι φορείς και να βρουν λύση τώρα πριν βρεθούν υπόλογοι ανάλογων καταστάσεων».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags