Facebook Pixel "Δεν έχει βάθος ο Παναθηναϊκός"
| 2014-10-04 21:50:00

"Δεν έχει βάθος ο Παναθηναϊκός"

"Δεν έχει βάθος ο Παναθηναϊκός"

Ο Γιάννης Γκούμας, μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμο «Παραπολιτικά 90.1» για την μέχρι τώρα εικόνα του «τριφυλλιού» σε πρωτάθλημα και Ευρώπη, αλλά και το νέο ρόλο του Γιώργου Καραγκούνη στην Εθνική ομάδα.

-Κοιτώντας πίσω αυτή την εβδομάδα, πως θα σχολίαζες την παρουσία των ελληνικών ομάδων στην Ευρώπη;

«Είναι οξύμωρο αυτό που έγινε, γιατί περιμέναμε βαθμούς απο τον Ολυμπιακό, τον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ και έγινε το αντίθετο. Ήταν μια κακή εβδομάδα για τις ελληνικές ομάδες με εξαίρεση τον Αστέρα Τρίπολης. Δυστυχώς χάσαμε βαθμούς από συλλόγους που δεν ήταν μεγαθήρια. Θεωρώ πως η κακή απόδοση των δικών μας ομάδων διαμόρφωσε τα αποτελέσματα και όχι οι αντίπαλοι».

-Στον Παναθηναϊκό έχεις γράψει ιστορία παίζοντας πάρα πολλά χρόνια. Τι διαφορές βλέπεις στην ομάδα συγκριτικά με πέρυσι και γιατί ο Παναθηναϊκός δεν παίζει το ίδιο καλά; Είναι οι τραυματισμοί, είναι τα δυο ματς την βδομάδα; Τι πιστεύεις ότι φταίει;

«Όλα συντελούν σε αυτή την εικόνα. Σίγουρα παίζει ρόλο το γεγονός ότι η ομάδα έχει δυο αγώνες μέσα στην εβδομάδα, κάτι που δεν είχε πέρυσι και ίσως δεν μπορεί να κρατήσει δυο καρπούζια σε μια μασχάλη. Επίσης το ρόστερ, δεν έχει διαμορφωθεί έτσι ώστε να υπάρχει βάθος στον πάγκο και ο προπονητής να κάνει το κατάλληλο ροτέισιον. Θεωρώ ότι όλα αυτά παίζουν ένα σημαντικό ρόλο και ο Παναθηναϊκός όχι μόνο στην Ευρώπη αλλά και στο Ελληνικό πρωτάθλημα δυσκολεύεται να κερδίσει ακόμα και μικρότερες ομάδες, όπως έγινε στην έδρα του με τη Νίκη Βόλου. Κέρδισε με το φτωχό 1-0 και ουσιαστικά όταν νικά, αγκομαχά για να το καταφέρει».

-Πιστεύεις ότι ο Παναθηναϊκός έμεινε στην περυσινή καλή πορεία και δεν έκανε το κάτι παραπάνω μέσα στο καλοκαίρι, για να ανέβει επίπεδο;

«Όταν o Παναθηναϊκός ξεκινούσε την περυσινή χρονιά, δεν είχε απαιτήσεις ούτε ο κόσμος, ούτε η διοίκηση. Δεν υπήρχε πίεση στην ομάδα. Μετά όμως την καταπληκτική πορεία που έκανε με την κατάκτηση του Κυπέλλου και της δεύτερης θέσης στο πρωτάθλημα οι απαιτήσεις αυξήθηκαν και πλέον η πίεση είναι αρκετά μεγάλη. Ο κόσμος πέρυσι παρακολούθησε, ιδιαίτερα στο β' γύρο, ένα Παναθηναϊκό που έπαιζε και καλό ποδόσφαιρο και θεώρησε ότι χτίζεται κάτι καλό, όμως φέτος το ξεκίνημα δεν είναι ανάλογο με το τέλος της περυσινής χρονιά και αυτό είναι το ανησυχητικό. Ίσως η διοίκηση και το τεχνικό επιτελείο θεώρησαν ότι εφόσον έγινε αυτή η μεγάλη επιτυχία με την κατάκτηση του κυπέλλου, που δεν ήταν αναμενόμενη, ίσως θα ήταν εύκολο να συνεχιστεί αυτή η πορεία και φέτος.

Πρέπει όμως να ξεχάσουν την περυσινή χρονιά. Η περυσινή χρονιά πάει τέλειωσε. Πλέον μετράει τι μπορούν να διορθώσουν και να φτιάξουν τώρα. Ίσως και στις μεταγραφές δεν το διαχειρίστηκαν καλά και θα έπρεπε να επανδρώσουν την ομάδα με περισσότερους παίκτες που θα μπορούσαν να βοηθήσουν άμεσα. Στον Παναθηναϊκό, αλλά και σε όλες τις ομάδες, ισχύει το "όλοι οι καλοί χωράνε". Στον Παναθηναϊκό έπρεπε να γίνουν επιλογές σε παίκτες που να είναι ανταγωνιστικοί. Υπήρχαν μεταγραφές που δεν βοήθησαν, η αξία τους δεν είναι αναγνωρισμένη. Έπρεπε λοιπόν να σταθούν σε παίκτες που θα βοηθούσαν άμεσα και θα ήταν ανταγωνιστικοί με το υπάρχον έμψυχο υλικό. Δυστυχώς δεν έγινε αυτό και τώρα το πληρώνει ο Παναθηναϊκός».

-Πιστεύεις ότι ο Γιάννης Αναστασίου δυσκολεύεται να διαχειριστεί τα δυο ματς μέσα σε μία εβδομάδα;

«Σίγουρα είναι δύσκολο και όταν έρχονται και στραβά αποτελέσματα, όχι μόνο για τον Αναστασίου, αλλά για οποιονοήποτε προπονητή ισχύει αυτό. Δεν είναι ότι καλύτερο γιατί είναι συνεχώς υπό πίεση. Δεν έχει καθαρό μυαλό, και μέσα από αυτή την πίεση, ίσως κάνει κάποια λάθη, που υπό άλλες συνθήκες δεν θα τα έκανε».

Παναθηναϊκός μπορεί να ελπίζει στην πρόκριση μετά από αυτά τα αποτελέσματα και με βάση την εικόνα και των άλλων ομάδων του ομίλου;

«Βαθμολογικά ελπίζει. Αν πάρει και τα τέσσερα παιχνίδια που απομένουν θα πάρει και την πρόκριση, όμως το ανησυχητικό είναι η απόδοση της ομάδας. Αν είχε παίξει καλή μπάλα και απο ατυχία δεν είχε πάρει τους βαθμούς, θα υπήρχε μια αισιοδοξία. Το θέμα είναι ότι αυτές οι ήττες ήρθαν και με κακές εμφάνισεις και αυτό ίσως είναι που πρέπει να προβληματίσει περισσότερο το τεχνικό επιτελείο. Πρέπει να καταλάβουν όλοι, τι φανέλα φοράνε, γιατί είναι βαριά η φανέλα του Παναθηναϊκού στην Ευρώπη. Στο παρελθόν ο σύλλογος ανταγωνιζόταν πολύ μεγάλες ομάδες, όπως η Μπαρτσελόνα, ο Άγιαξ και άλλες και πλέον με ομάδες που δεν υπάρχουν καν στον ευρωπαϊκό χάρτη, δυσκολεύεται. Όλοι πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι σε όλα τα ματς, αν δεν παλέψεις, αν δεν ματώσεις, δεν θα κερδίσεις».

-Ένα άλλο κομμάτι του ποδοσφαίρου μας, στο οποίο συμμετείχες και εσύ ενεργά είναι η Εθνική ομάδα. Νέος προπονητής ο Κλαούντιο Ρανιέρι και πλέον ο Γιώργος Καραγκούνης σε έναν άλλο ρόλο.

«Θεωρώ ότι η κίνηση με τον Καραγκούνη έπρεπε είχε να γίνει πιο νωρίς. Ο Γιώργος είναι ένα παιδί που έχει πάθος για το ποδόσφαιρο. Ταυτίστηκε με την εθνική ομάδα και θεωρώ ότι αυτή η κίνηση ήταν ότι καλύτερο για την Εθνική. Οτι έκανε μέσα στον αγωνιστικό χώρο, μπορεί να το κάνει και έξω απο αυτόν. Να εμψυχώνει τους παίκτες, με τους οποίους έχει πολύ καλή σχέση, να τους ανεβάζει το ηθικό και στο τεχνικό κομμάτι να βοηθήσει τον κύριο Ρανιέρι να μάθει καλύτερα τις ικανότητες του κάθε ποδοσφαιριστή ξεχωριστά».

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags