Facebook Pixel Τα γύρισε ο Μπουτάρης...
| 2014-10-21 22:53:00

Τα γύρισε ο Μπουτάρης...

Τα γύρισε ο Μπουτάρης...

Διευκρινίσεις σχετικά με την πρόταση για διεξαγωγή του ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ Σερβίας και Αλβανίας στη Θεσσαλονίκη δίνει με ανακοίνωσή του ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης...

Όπως σημειώνεται από το γραφείο του δημάρχου, «το σκεπτικό της εν λόγω ιδέας ήταν ο συμβολισμός της Θεσσαλονίκης ως πόλης συμφιλίωσης και συνύπαρξης λαών και πολιτισμών».

Αναφέρει επίσης ότι ο εμπευστής της ιδεας ήταν ο δήμαρχος και ξεκαθαρίζει ότι ο δήμος είναι αρμόδιος για μία τέτοια απόφαση. «Παρότι ο εμπνευστής της ιδέας δεν ήταν ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, τη μετέφερε με τη λογική ότι η πόλη μας θα αναδεικνυόταν ως τόπος ειρηνικής συμβίωσης, όπου οι λαοί αντί να εχθρεύονται ο ένας τον άλλον, όπως συχνά γίνεται στα Βαλκάνια, ζουν ειρηνικά μαζί. Σε κάθε περίπτωση, για τον τόπο διεξαγωγής του επαναληπτικού αγώνα αρμόδια ν’ αποφασίσει είναι η UEFA, στην οποία δεν έχει κατατεθεί, φυσικά, οποιαδήποτε σχετική πρόταση, πόσω μάλλον από τον Δήμο Θεσσαλονίκης που είναι αναρμόδιος για μια τέτοια κίνηση. Περαιτέρω συζήτηση ξεφεύγει από τα όρια της πραγματικότητας και εισέρχεται στη σφαίρα της παραφιλολογίας» σημειώνεται στην ανακοίνωση του κ. Μπουτάρη.

Νωρίτερα επίθεση στον δήμαρχο για το συγκεκριμένο θέμα εξαπέλυσε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου Σταύρος Καλαφάτης. «Είναι ένα γεγονός ενδεικτικό του επιφανειακού τρόπου με τον οποίο χειρίζεται πολλά σοβαρά θέματα ο δήμαρχος. Πώς διατυπώνει έτσι αβασάνιστα μια τέτοια πρόταση; Συνεννοήθηκε με το Υπουργείο Εξωτερικών; Έφερε την πρότασή του για συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο; Γνωρίζει καλά όλες τις πτυχές ενός τόσο σοβαρού θέματος και τα προβλήματα που μπορεί να δημιουργηθούν; Ένας δήμαρχος δεν μπορεί να χειρίζεται τόσο σοβαρά ζητήματα με τρόπο τόσο απλοϊκό, πρόχειρο και, θα έλεγα, σουρεαλιστικό, χωρίς ίχνος υπευθυνότητας» σημείωσε ο κ. Καλαφάτης.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags