Facebook Pixel «Πόλεμος» για τα έσοδα από τα τηλεοπτικά δικαιώματα
| 2011-05-04 16:16:00

«Πόλεμος» για τα έσοδα από τα τηλεοπτικά δικαιώματα

«Πόλεμος» για τα έσοδα από τα τηλεοπτικά δικαιώματα

Διαμάχη έχει ξεσπάσει μεταξύ των «ισχυρών» του Καμπιονάτο και των «μικρότερων» για το μοίρασμα των εσόδων από τα τηλεοπτικά δικαιώματα, τα οποία για την επόμενη σεζόν ανέρχονται περίπου στα 200 εκατ. ευρώ.

Οι πέντε μεγάλες ομάδες του πρωταθλήματος (Μίλαν, Ίντερ, Γιουβέντους, Νάπολι και Ρόμα) παίρνουν μεγαλύτερο μερίδιο από τα έσοδα, καθώς έχουν περισσότερους οπαδούς. Ωστόσο, ο όμιλος των 15 ομάδων από επαρχιακές πόλεις αμφισβητεί αυτό το σύστημα διανομής εσόδων.

Γι’ αυτό και ζητούν από την διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος να αναδιανείμει τα κέρδη από τα τηλεοπτικά δικαιώματα, κάτι που δεν βρίσκει σύμφωνες τις μεγάλες ομάδες.

Ο αντιπρόεδρος της Μίλαν, Αντριάνο Γκαλιάνι, δήλωσε σχετικά: «Οι μεγάλες ομάδες έχουν παραιτηθεί από ολόκληρη την αύξηση από τα 150 εκατομμύρια ευρώ που ήρθε φέτος (για τη σεζόν 2011-12). Για τους μικρούς και μεσαίους συλλόγους αυτό δεν είναι αρκετό και θέλουν περισσότερα. Θα δούμε. Στο μεταξύ, όλα έχουν παραλύσει. Δεν ακολουθούμε κάποια αθλητική πολιτική μεταξύ των συνεδριάσεων. Οι μήνες περνάνε και αυτό είναι πραγματικά πολύ λυπηρό».

Την ώρα που φημολογείται ότι αυτή η κρίση μπορεί να οδηγήσει ακόμα και σε διάσπαση των ομάδων εντός της Serie A, ο ιδιοκτήτης της Πάρμα, Τομάζο Γκιράρντι, τόνισε: «Στο τέλος νομίζω ότι οι μεγάλοι σύλλογοι της Ιταλίας μπορούν να διοργανώσουν το δικό τους ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Αυτό σημαίνει ότι οι άλλοι 15 θα κάνουν ένα ιταλικό πρωτάθλημα των φτωχών. Πραγματικά δεν έχω λόγια για να περιγράψω την κατάσταση. Αυτοί που θέλουν να καταστρέψουν το ποδόσφαιρο δεν είναι σίγουρα αυτοί που κάνουν θυσίες για να συντηρήσουν την ομάδα τους».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags