Facebook Pixel Ο Τ. Νικολογιάννης γράφει για το Παναθηναϊκός-Αϊντχόφεν!
Ποδόσφαιρο
| 2014-11-07 16:54:00

Ο Τ. Νικολογιάννης γράφει για το Παναθηναϊκός-Αϊντχόφεν!

Ο Τ. Νικολογιάννης γράφει για το Παναθηναϊκός-Αϊντχόφεν!

Η διάφορα ποιότητας «έσβησε» το καλύτερο επιθετικό του παιχνίδι!

Λίγες ώρες μετά τον πρόωρο αποκλεισμό του Παναθηναϊκού από την Ευρώπη είναι ώρα να πούμε δύο πράγματα, για την παρουσία της ομάδας φέτος στο Europa League.

Κατ’αρχάς να πω, ότι τα συμπεράσματα βγαίνουν με βάση την σημερινή δυναμικότητα του Παναθηναϊκού και όχι της ομάδας, που έκανε πορείες στην Ευρώπη πιο παλιά και μέχρι το 2010(με την πρόκριση σε βάρος της Ρόμα). Το λέω αυτό, διότι αρκετοί φίλοι του Παναθηναϊκού έχουν απαιτήσεις από την σημερινή ομάδα να κάνει στην Ευρώπη, ότι έκανε στο παρελθόν. Και αυτό δεν είναι σωστό, διότι ξέρουμε ότι αυτή η ομάδα είναι δύο κλάσεις κάτω σε ποιότητα και εμπειρία , από προηγούμενες ομάδες του Παναθηναϊκού.

Ο Παναθηναϊκός αποκλείστηκε στην βραδιά, που έκανε το πιο γεμάτο επιθετικά παιχνίδι του απέναντι σε μία ομάδα ανώτερη από αυτόν. Για να το πω αλλιώς. Αν δεν ήσουν Παναθηναϊκός και το έβλεπες το ματς σαν ουδέτερος θα ευχαριστιόσουν μπάλα , από αυτό που είδες και θα είχες δει μία ομάδα που έβαλε δύο ωραία γκολ, έχασε άλλες τρεις πολύ καλές ευκαιρίες, για να πετύχει γκολ και γενικά στην επίθεση έκανε αρκετά πράγματα με βάση τον αντίπαλο, που είχε απέναντί του. Όταν επιτίθεσαι, όμως, κόντρα σε μία ομάδα σαν την Αιντχόβεν, που είναι φωτιά στις αντεπιθέσεις, κινδυνεύεις να πάθεις αυτό, που έπαθε ο Παναθηναϊκός χθες. Να δεχθείς τρία γκολ, να κινδυνεύσεις να δεχθείς άλλα τρία.

Σε αυτό, όμως, πρέπει να σημειώσω, ότι επειδή το χθεσινό ματς κρίθηκε στις λεπτομέρειες, το γεγονός, ότι στο 2-2 της Αϊντχόβεν ο σκόρερ Ντε Γιονγκ είναι ένα μέτρο οφ-σάιντ και ο βοηθός δεν το υποδεικνύει, καθορίζει την εξέλιξη του αγώνα. Αν το 2-2 δεν μέτραγε και επειδή είχε φθάσει στο 65 το παιχνίδι τότε η εξέλιξη μπορεί να ήταν διαφορετική. Με λίγα λόγια πιστεύω, ότι ο Παναθηναϊκός αν έκανε αυτό το παιχνίδι στην πρώτη αγωνιστική των ομίλων του Europa League θα είχε καλύτερη προοπτική.

Ο αποκλεισμός δεν ήρθε χθες. Ο αποκλεισμός ήρθε βασικά μετά την τραγική εμφάνιση και την ήττα από την Εστορίλ στην Πορτογαλία. Επί της ουσίας μετά από εκείνο το 2-0 ο Παναθηναϊκός έπρεπε να ανέβει ένα βουνό για να προκριθεί και δεν κατάφερε να το ανέβει. Μπορεί κάποιος να το σκεφθεί απλοϊκά και να πει. Και άλλους τρεις βαθμούς να είχε , στους 4 θα ήταν και πάλι θα ήταν δύσκολο να προκριθεί. Μα αν είχε κερδίσει την Εστορίλ ίσως και το χθεσινό παιχνίδι να το χειριζόταν διαφορετικά. Μετά το 2-2, για παράδειγμα να βολευόταν και με την ισοπαλία, να έπαιζε πιο προσεχτικά στην άμυνα και να μην έβγαινε στην επίθεση με τέτοια ορμή. Και να τελείωνε το ματς ισόπαλο. Για αυτό λέω , ότι επί της ουσίας η πρόκριση χάθηκε στην Πορτογαλία.

Από κει και πέρα σε αυτή την ευρωπαϊκή πορεία του ο Παναθηναϊκός και ποιοτικότερες ομάδες αντιμετώπισε, αλλά και λάθη του καλοκαιριού πλήρωσε. Το γεγονός, ότι ο Τριανταφυλλόπουλος παίζει δεξιά οφείλεται στο ότι η επιλογή του Μπούρμπου κρίνεται αποτυχημένη με βάση τα όσα έχει κάνει μέχρι τώρα. Θα πει κανείς ; Υπάρχει και ο Σπυρόπουλος. Γιατί δεν του δίνει ανάλογες ευκαιρίες; Αυτή είναι μία λογική άποψη, αλλά από την άλλη νομίζω ότι οι προπονητές δύσκολα δεν βάζουν στην ομάδα παίκτες, που ξεχωρίζουν στην προπόνηση.

Σε κάθε περίπτωση η γνώμη μου είναι ότι ο Παναθηναϊκός χρειάζεται δεξί μπακ και μέχρι να αποκτήσει(αν αποκτήσει ) θα πηγαίνει σε λύσεις που κόντρα σε ποιοτικότερους αντιπάλους θα έχουν πρόβλημα.
Επίσης βλέπω, ότι υπάρχει και μία αδυναμία αμυντική, όσον αφορά τις στημένες φάσεις. Και χθες δέχθηκε γκολ από στημένη φάση ο Παναθηναϊκός . Συγκεκριμένα από εκτέλεση κόρνερ. Και άλλες φορές έχει γίνει μέσα στην χρονιά. Εκεί χρειάζεται πολύ δουλειά και ένα στόπερ, πιο γρήγορο από αυτά, που διαθέτει η ομάδα τώρα.
Επίσης χθες υπήρχε και ένα θέμα στα χαφ στο ανασταλτικό κομμάτι με αποτέλεσμα οι μέσοι της Αϊντχόβεν να αλλάζουν την μπάλα με άνεση όταν είχαν κατοχή. Πιστεύω, ότι εκεί πρέπει να παίξει ο Μέντες, για να γίνει και πιο εύκολη η δημιουργία του Παναθηναϊκού από τον άξονα και όχι μόνο από τα άκρα.

Τώρα το υπέροχο γκολ του Πέτριτς, η νέα καλή εμφάνιση του Αντζαγκούν, ο τρόπος που έκανε τα γκολ και τις ευκαιρίες ο Παναθηναϊκός , αλλά και οι αποκρούσεις του Στιλ είναι τα θετικά σημεία του χθεσινού αγώνα. Σε κάθε περίπτωση ο Παναθηναϊκός πρέπει να χτίσει πάνω στην χθεσινή του εμφάνιση στο επιθετικό κομμάτι, για να μπορέσει να φέρει τα αποτελέσματα που πρέπει στην Ελλάδα, αρχής γενομένης από το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

ΥΓ: Η απαίτηση, που έχει ο κόσμος του Παναθηναϊκού από τους παίκτες είναι να αγωνίζονται συνέχεια από εδώ και πέρα με την ψυχή και το πάθος, που αγωνίστηκαν και χθες. Με το μαχαίρι στα δόντια….

ΥΓ2: Δεν βοήθησαν οι αλλαγές χθες. Και ο Δώνης και ο Μπούι και ο Μπέργκ δεν έδωσαν την παραμικρή ώθηση στην ομάδα.

Πηγή: gazzetta.gr
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags