Facebook Pixel Αποχώρηση-ΣΟΚ ιδιοκτήτη ΠΑΕ της Superleague!
| 2014-11-23 18:13:00

Αποχώρηση-ΣΟΚ ιδιοκτήτη ΠΑΕ της Superleague!

Αποχώρηση-ΣΟΚ ιδιοκτήτη ΠΑΕ της Superleague!

Είναι οριστικό! Μεγαλομέτοχος ομάδας της μεγάλης κατηγορίας επιβεβαίωσε τις πληροφορίες που τον ήθελαν να αφήνει την ομάδα του!
 

Ο μεγαλομέτοχος λοιπόν της ΠΑΕ Νίκη Βόλου, Ανδρέας Πάτσης, εξήγησε τους λόγους που τον ωθούν στην έξοδο, χωρίς, ωστόσο, να προσδιορίσει το πότε αυτό θα γίνει καθώς θα πρέπει πρώτα «να προστατεύσω και διασφαλίσω την περιουσία μου γύρω από την ομάδα γιατί έχω παίκτες, προπονητές, γραφείο».

Παράλληλα ξεκαθάρισε ότι η Νίκη Βόλου δεν αποτελεί "καβάντζα" για τον ίδιο εφόσον δεν προχωρήσει η αγορά της ΠΑΕ ΑΕΛ την οποία επιθυμεί, ενώ… άδειασε το μεγαλομέτοχο της ΑΕΛ, Βαγγέλη Πλεξίδα, επισημαίνοντας ότι αν και αρχικά του είπε το «πουλάω» ακολούθως δεν εμφανίστηκε στις αλλεπάλληλες κλήσεις του...

Αναλυτικά η συνέντευξή του Ανδρέα Πάτση στο Sentra 103.3:

Για τη Super League και το Διοικητικό Συμβούλιο της Δευτέρας:

«Νομίζω ότι η Super League είναι ένας εμπορικός συνεταιρισμός και πρέπει να προασπίζει τα συμφέροντα των ομάδων που συμμετέχουν. Η κατάσταση είναι ιδιαίτερα έκρυθμη και περιμένω να δω αύριο πως θα τοποθετηθούν και οι υπόλοιπες ομάδες. Ειλικρινά δεν ξέρω να σας πω τι θα γίνει αύριο. Πιστεύω ότι ο κ. Αγραφιώτης είναι ένας αξιοπρεπής άνθρωπος, εξελέγη με ομοφωνία και με πρόταση του Παναθηναϊκού.

Καταρχήν μου κάνει εντύπωση το εξής. Όταν έχεις προτείνει κάποιον άνθρωπο, τότε έχεις συμφωνήσει σε κάποια πράγματα. Εμένα με αιφνιδίασαν ορισμένα πράγματα. Ο κ. Αγραφιώτης λειτούργησε λίγο ανασταλτικά όταν η ΕΠΟ πέταξε την… καυτή πατάτα σε εμάς, για να δημιουργήσει ένα άλλοθι για αυτές τις εγκληματικές πράξεις.

Αυτά τα οποία παίχτηκαν τις τελευταίες ημέρες νομίζω ότι μας έβαλαν σε μία έκρυθμη κατάσταση στην οποία δεν θα έπρεπε να έχουμε μπει… Το επεσήμανα στον κ. Αγραφιώτη, τον πήρα τηλέφωνο και του είπα ότι έκανε λάθος. Αν θα αναβληθεί το πρωτάθλημα δεν είναι ευθύνη της Super League. Νομίζω ότι έπρεπε να μας καλέσει όλους και να βγει μία κοινή γραμμή.

Μείνει δεν μείνει το πρόβλημα είναι αλλού. Αν υπάρχει ένας κώδικας συγκεκριμένων αρχών. Κάθε ομάδα έχει τα συμφέροντα της. Πρέπει όμως να συμφωνήσει σε έναν κώδικα αρχών. Από κει και πέρα το θέμα του προσώπου είναι δευτερεύον. Δεν μπορεί να είναι ξεκάθαρο το τοπίο. Στο προηγούμενο ΔΣ ο Μαρινάκης απασφάλισε μία χειροβομβίδα. Εμπλεκόμαστε εμμέσως πλην σαφών όλες οι ομάδες και δεν θα πρέπει η Super League να αφήσει αναπάντητα αυτά τα θέματα και να καταλογίσει ευθύνες».

Για τη θέση της Νίκης Βόλου: «Το πρώτο θέμα είναι ότι θα πρέπει να αποσαφηνιστεί το θέμα των καταγγελιών, πρέπει να δοθούν απαντήσεις. Θα πρέπει επίσης να γίνει καταγγελία στο πρόσωπο του κ. Σαρρή που έβαλε δυναμίτη στα θεμέλια του ποδοσφαίρου. Αναβλήθηκε ο ορισμός των διαιτητών και γιατί θα γίνει το πρωτάθλημα την επόμενη εβδομάδα; Τι άλλαξε; Ποιος κοροϊδεύει ποιον; Παίζει ο κ. Σαρρής με τα επιχειρηματικά μας συμφέροντα; Κάνει παιχνίδι πολιτικό με συγκεκριμένους παράγοντες γιατί θέλουν να λύσουν διαφορές και βρήκαν πεδίο στο ελληνικό ποδόσφαιρο; Βρεθήκαμε όλοι εγκλωβισμένοι σε μία κατάσταση την οποία δεν μπορούμε να ακολουθήσουμε πλέον. Εγώ λέω να μην ξεκινήσει ξανά το πρωτάθλημα. Δεν έχει νόημα. Ας το τινάξουμε στον αέρα και να πάμε από την αρχή».

Για τον κ. Μελισσανίδη και για το 50-50: «Μπορεί να είναι καραμέλα, αλλά είναι το ζητούμενο. Αυτό που θα έπρεπε να είναι κανόνας, έχει φτάσει να είναι ζητούμενο. Το σύνολο της ποδοσφαιρικής Ελλάδας το αποζητά, απλά ο κ. Μελισσανίδης το εξέφρασε. Το ξέρουμε ότι δεν είμαστε 50-50».

Για τον κ. Σαρρή: «Νομίζω ότι είναι θέμα ψυχανάλυσης. Έχει τινάξει το ελληνικό πρωτάθλημα στον αέρα. Κυριολεκτικά το έχει τινάξει στον αέρα. Αυτός είναι η αιτία που βρισκόμαστε σήμερα εδώ. Η παρουσία του και μόνο είναι επικίνδυνη. Ο ίδιος όμως δεν το αντιλαμβάνεται ή δεν τον αφήνουν να το αντιληφθεί. Πρέπει να γίνει μία αλλαγή να μπουν νέοι όροι, νέοι κανόνες, νέα πρόσωπα».

Για το μοντέλο του Χιου Ντάλας: «Δεν νομίζω ότι προσέφερε κάτι στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Αντίθετα ήταν μία «αιμορραγία» γιατί δεν έγινε και τζάμπα. Σε εννιά αγωνιστικές είμαστε σε χειρότερο επίπεδο από ότι ήμασταν πέρυσι».

Για την παρουσία του στη Νίκη Βόλου, για τα χρήματα από τα τηλεοπτικά και την επιθυμία του για τη Λάρισα: «Η εύκολη κριτική είναι στο DNA μας. Όταν ήρθα στη Νίκη Βόλου ήταν στη Γ' Εθνική, στην όγδοη θέση, κινδύνευε να πέσει και την ανέβασα σε δυόμιση χρόνια δύο κατηγορίες. Μία ομάδα η οποία, ανακάλυψα τυχαία ένα έγγραφο το 2012 που ανακαλείται η άδεια της από το Υπουργείο, γιατί επί δέκα χρόνια δεν είχε ισολογισμούς, δεν είχε διοικητικά συμβούλια και οι προσφυγές έρχονταν από το 2006… Ένας άνθρωπος λοιπόν δεν μπορεί να κατηγορηθεί ότι τσέπωσε, αλλά ότι μάτωσε βλακωδώς γιατί πίστεψε σε όλο αυτό το οποίο κάνει και γιατί πίστεψε σε μία δυναμική που υποτίθεται όλο αυτό το οποίο παλεύει και αγωνίζεται. Έδωσα τεράστιες μάχες και αγώνες, κι έκανα ένα μικρό θαύμα καταφέρνοντας να την ανεβάσω στη Super League. Πίστευα ότι όλο αυτό που έκανα θα τύχαινε από την κοινωνία του Βόλου μίας μεγάλης αποδοχής. Φανταστείτε ότι τα χρέη της μόνο στο δημόσιο τα οποία είναι διακανονισμένα είναι στα 8 εκατομμύρια ευρώ. Πίστευα ότι θα είχε μια άλλη δυναμική, ώστε να μπορέσει να κάνει μια καλή πορεία και να αντέξει τις οικονομικές πιέσεις».

Για το ότι η ομάδα πέρυσι είχε δυναμική και είχε κόσμο στη Football League: «Παίρνετε την τελευταία μέρα που ήρθαν όλοι για το χειροκρότημα και τη φωτογραφία και τη γιορτή. Τα εισιτήρια που έκοβε δεν υπερέβαιναν τα 700… Μην βλέπετε μόνο την εικόνα της γιορτής. Ηταν όντως 12.000 κόσμος. Αλλά ο πραγματικός κόσμος και η δυναμική φαίνεται στους αγώνες που είναι σε εξέλιξη και στη διαδρομή. Το Πανθεσσαλικό το νοικιάζουμε. Όταν θέλεις 5.000 ευρώ για να βάλεις το κλειδί και έχεις 75 εισιτήρια, δηλαδή λιγότερα από 1500 ευρώ εγώ σαν Πάτσης που έδωσα τις εξετάσεις μου, τα δείγματα γραφής και νομίζω ότι πέτυχα σε όλα με εντιμότητα, αξιοπρέπεια, ακεραιότητα, ήθος και συνεισφορά, πρέπει να σκεφτώ και λιγάκι ποια είναι η επόμενη μέρα. Οι ομάδες ανήκουν στον λαό τους. Εμείς απλά διαχειριζόμαστε, βάζουμε πολλά χρήματα, αλλά πρέπει να εισπράττουμε κιόλας. Όχι μόνο σε επίπεδο οικονομικό αλλά και ηθικό».

Για το παιχνίδι με τη Ζάκυνθο: «Μπορεί να μην ήχησε καλά αλλά αυτή είναι η αλήθεια. Γιατί να μην μας αρέσει η αλήθεια; Δεν θεωρήσαμε ότι θα βρισκόμασταν μπροστά σε αυτό το χάλι. Υπήρχαν δεν υπήρχαν τα λεφτά το θέμα είναι η ουσία. Έχουμε δηλαδή μία ομάδα Πανθεσσαλικό, Super League και λένε πρόεδρε βάλε το χέρι στην τσέπη. Αν αυτό είναι το ποδόσφαιρο τότε δεν με ενδιαφέρει. Δεν θα γίνει εγώ ο επόμενος ύποπτος από φάκελο που θα έρθει από το εξωτερικό»…

Για το ενδιαφέρον του για την ΑΕΛ: «Γιατί να είναι κατακριτέο ότι εγώ λειτουργώ επιχειρηματικά και δεν είναι κατακριτέο για τους φιλάθλους ότι δεν έρχονται στο γήπεδο που ανέβηκε η ομάδα του μετά από 48 χρόνια; Πήρα τηλέφωνο τον κ. Πλεξίδα μπροστά σε μεγάλο παράγοντα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ο κ. Πλεξίδας μπορεί να μην το επιβεβαιώνει, όμως τον πήρα μπροστά σε άλλον. Ήταν κουμπωμένος ο Πλεξίδας, με ρώτησε αν τα λεφτά υπάρχουν και του είπα ότι υπάρχουν. Μου είπε «πουλάω». Του είπα να κάνουμε Παρασκευή – Σάββατο ένα ραντεβού να μιλήσουμε. Τον πήρα πόσες φορές τηλέφωνο και δεν απάντησε ποτέ. Νομίζω ότι θα έπρεπε για λόγους αξιοπρέπειας θα έπρεπε να μου πει ότι δεν ενδιαφέρομαι ή έχω καλύτερες λύσεις για την ΑΕΛ».

Αν είναι απωθημένο η ΑΕΛ: «Είχα επιχειρήσει για τη Λάρισα πριν από τρία χρόνια με τον κ. Πηλαδάκη δεν ευδοκίμησε. Έχει τεράστια δυναμική που μπορώ να τη στηρίξω και η ΑΕΛ αυτό που θέλω αυτό μπορεί να το υποστηρίξει. Δεν θα ξεχάσω μία κουβέντα μέσα στη Λίγκα ότι η «ΑΕΛ είναι η ομάδα που μας λείπει».

Για τη Νίκη και αν θα παραμείνει αν δεν τα βρει με την ΑΕΛ: «Εγώ τη Νίκη δεν την έχω σαν καβάντζα. Θα μπορούσα να φύγω όταν η Νίκη ήταν στη Β' Εθνική και είχε χίλια προβλήματα και να έχω κάνει την κίνηση μου. Παρέμεινα όμως στη Νίκη Βόλου, πίστεψα στον όραμα και στον κόσμο, αλλά τώρα που ήρθε η στιγμή να ρευστοποιηθεί όλο αυτό δεν υπάρχει. Έτσι πρέπει να κοιτάξω την επόμενη μέρα. Δεν είναι καβάντζα, Δεν σημαίνει ότι αν δεν πάρω την ΑΕΛ, δεν μπορεί να φύγω σε είκοσι ημέρες, σε δύο μήνες από τη Νίκη Βόλου… Δεν κάθομαι ντε και καλά και παράλληλα κοιτάω να βρω κάτι καλύτερο. Οι αποφάσεις μου είναι ειλημμένες γιατί βλέπω το έργο. Τώρα αν από δω και πέρα φύγω σε έναν μήνα, φύγω σε είκοσι μέρες από τη Νίκη, πρέπει να κοιτάξω να προστατεύσω και διασφαλίσω την περιουσία μου γύρω από την ομάδα γιατί έχω παίκτες, προπονητές, γραφείο. Δεν τους παρατάς σύξυλους και φεύγεις. Είναι απρεπές. Και δεν παύει να είναι ένα περιουσιακό στοιχείο δεν το χαρίζεις ούτε το πετάς. Θα κάνω τις κινήσεις μου και μπορεί να μην έχω ομάδα. Μπορεί και να μην ασχοληθώ με το ποδόσφαιρο».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags