28/11/14 - 19:21

Νέο "καμπανάκι" προς την ΕΠΟ...

Νέο "καμπανάκι" προς την ΕΠΟ...
21.512views

Με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, ο Υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Ανδριανός αναφέρει ότι η οφειλή προς το δημόσιο δεν έχει εξοφληθεί πλήρως, με αποτέλεσμα σε περίπτωση που καταβληθεί η επιχορήγηση στις Ενώσεις να παρακρατηθεί από την Εφορία το 30%.

Υπενθυμίζεται ότι το θέμα των χρεών της ΕΠΟ στην εφορία που είχε ως αποτέλεσμα να μην είναι φορολογικά ενήμερη είχε καταγγελθεί από τον κ. Ανδριανό στις 10/11 και η ΕΠΟ είχε απαντησει ότι το θέμα είχε διευθετηθεί.

Ακολουθεί η επιστολή του κ. Ανδριανού στον κ. Σαρρή:

"Με την από 10/11/2014 επιστολή μου σας καλούσα να προβείτε σε άμεσες ενέργειες για την αντιμετώπιση της κωλυσιεργίας της Ομοσπονδίας να προβεί στην αναγκαία για την έκδοση φορολογικής ενημερότητας, ρύθμιση των οφειλών της ΕΠΟ σε ταμεία ασφάλισης αστυνομικών οι οποίες υπερέβαιναν τις 800.000 ευρώ, γεγονός που καθυστέρησε σημαντικά τη διαδικασία εκταμίευσης και διάθεσης των χρημάτων της κρατικής επιχορήγησης στα Σωματεία μέσω των ΕΠΣ ύψους 1.434.100 ευρώ.

Κατόπιν αυτού, παρά τις δημόσιες διαβεβαιώσεις σας ότι η Ομοσπονδία είναι πλέον σε θέση να εκταμιεύσει το ποσό της επιχορήγησης προς τα Σωματεία, με έγγραφο της Επιτρόπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού ενημερώθηκα πως το εν λόγω χρηματικό ένταλμα πληρωμής ύψους 1.434.100 ευρώ δεν δύναται να θεωρηθεί, λόγω υφιστάμενης υποχρέωσης παρακράτησης 30% του συνολικού ποσού από την ΙΒ’ ΔΟΥ για την εξυπηρέτηση χρεών της Ομοσπονδίας προς το Δημόσιο, με αποτέλεσμα η επιχορήγηση, αν εκταμιευόταν, να μην μπορεί να διατεθεί εις ολόκληρον για τον σκοπό για τον οποίο έχει εγκριθεί, ήτοι την στήριξη των Σωματείων.

Πλέον, με αποκλειστική υπαιτιότητα της Ομοσπονδίας, ο κίνδυνος να χαθεί το επιχορηγούμενο ποσό είναι παραπάνω από ορατός.

Σας καλώ προς τούτο άμεσα να με ενημερώσετε για τους ακριβείς λόγους του νέου κωλύματος, καθώς και για τις ενέργειες τις οποίες θα αναλάβετε για την τάχιστη επίλυσή του".

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Δείτε όλες τις αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο sportdog.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ