Facebook Pixel Γκάλοπ - σοκ: Βρόμικο το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα!
| 2014-12-01 14:26:00

Γκάλοπ - σοκ: Βρόμικο το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα!

Γκάλοπ - σοκ: Βρόμικο το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα!

Αποκαλυπτικά αποτελέσματα στην δημοσκόπηση της Palmos Analysis, με θέμα την κρίση στο ελληνικό ποδόσφαιρο και τις αιτίες της

Αποκαλυπτικά αποτελέσματα στην δημοσκόπηση της Palmos Analysis για το Tvxs, με θέμα την κρίση στο ελληνικό ποδόσφαιρο και τις αιτίες της. Η μεγάλη πλειοψηφία των ερωτηθέντων πιστεύει ότι το ποδόσφαιρο δεν είναι "καθαρό και δίκαιο" και ότι για την κρίση ευθύνονται βασικά οι Ποδοσφαιρικές Ανώνυμες Εταιρείες (ΠΑΕ)  και οι παράγοντες που έχουν αναμειχθεί στο χώρο "για να προωθήσουν τα επιχειρηματικά τους συμφέροντα". Άλλα εντυπωσιακά ευρήματα: η διαιτησία δεν θεωρείται σοβαρή αιτία της κρίσης ή των φαινομένων βίας και στις παραπάνω θέσεις συμφωνούν όλοι οι οπαδοί των κομμάτων, από Αεκτζήδες και Παναθηναϊκοί μέχρι Παοκτζήδες και Ολυμπιακοί.

Στην ερώτηση για τα αίτια της κρίσης, το 25% θεωρεί ότι για αυτήν ευθύνονται οι ΠΑΕ, ενώ στο κράτος(9%),την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία(6%) και στα ΜΜΕ(3%) αποδίδουν ευθύνες λιγότεροι πολίτες. Ο ρόλος της διαιτησίας είναι μηδαμινός(1%). Είναι εντυπωσιακό ότι τα ποσοστά αυτά μεγαλώνουν για τους οπαδούς, που γνωρίζουν καλύτερα τα πράγματα από τον γενικό πληθυσμό. Το ίδιο συμβαίνει σε όλες τις ερωτήσεις.

Απάντηση σοκ για το "καθαρό και δίκαιο" ποδόσφαιρο με το 75% των ερωτηθέντων να δίνει αρνητική απάντηση και μόνο το 5% θετική. Στους οπαδούς των κομμάτων τα αρνητικά ποσοστά μεγαλώνουν: 83% "δεν είναι καθαρό" για τους οπαδούς Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ και 93% για τους οπαδούς της ΑΕΚ, που εμφανίζονται περισσότεροι προβληματισμένοι και σε άλλες ερωτήσεις.

Στους ποδοσφαιρικούς συλλόγους (23%) αποδίδεται η ευθύνη και για την βία στα γήπεδα, με τους οπαδούς να βρίσκονται στην δεύτερη θέση και την κυβέρνηση και το κράτος στην τρίτη. Η διαιτησία, όπως και η αστυνομία, συγκεντρώνουν ως αιτία των φαινομένων βίας ασήμαντο ποσοστό (2%).

Συντριπτικά είναι τα αποτελέσματα στην ερώτηση για τον λόγο που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο οι πρόεδροι των ΠΑΕ. Μόνο το 1% πιστεύει ότι ασχολούνται επειδή "είναι φίλαθλοι και αγαπούν το ποδόσφαιρο". (0% για τους Αεκτζήδες) Στους οπαδούς τα "αρνητικά" ποσοστά είναι ακόμη μεγαλύτερα με αυτούς της ΑΕΚ να φτάνουν 98% αλλά και τους  Ολυμπιακούς στο 93!

Ο Ολυμπιακός έχει τους περισσότερους οπαδούς στην Ελλάδα, με  το 27% των ερωτηθέντων να απαντούν ότι δεν ασχολούνται ή υποστηρίζουν καμιά ομάδα.

Ταυτότητα της έρευνας

Πηγή: tvxs.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags