Facebook Pixel Δικαίωση με Πέτριτς
| 2014-12-06 16:15:00

Δικαίωση με Πέτριτς

Δικαίωση με Πέτριτς

Διάβασε το σχόλιο του Αντώνη Καρπετόπουλου. 

Πριν το ταξίδι στο Αγρίνιο στον Παναθηναϊκό έλεγαν ότι για να μείνει ζωντανή η ομάδα στη διεκδίκηση του τίτλου θα έπρεπε να περάσει με νίκες από δυο πολύ δύσκολες έδρες, δηλαδή από το Αγρίνιο και την Τρίπολη. Μετά τη νίκη του επί του Παναιτωλικού μπορούμε να πούμε ότι η ομάδα έχει κάνει τη μισή δουλειά: τον περιμένει μια ακόμα σκληρή μονομαχία την Κυριακή, αυτή τη φορά με τον Αστέρα.

Ο Γιάννης Αναστασίου πήρε το ρίσκο να κρατήσει στον πάγκο τον Μπεργκ δείχνοντας εμπιστοσύνη στον Καρέλη που επέστεψε και στον πολυσυζητημένο Πέτριτς. Κράτησε μάλιστα τον Πέτριτς σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και δεν τον έβγαλε όταν στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου επιστράτευσε και τον Σουηδό για να ανοίξει την κλειστή άμυνα του γηπεδούχου.

Η επιμονή στον Κροάτη δικαίωσε τον Ελληνα τεχνικό: με δικό του γκολ, μια κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ δέκα λεπτά πριν τελειώσει ο αγώνας, ο ΠΑΟ πήρε ένα πολύτιμο τρίποντο, το οποίο δικαιούνταν με τη γενική του παρουσία. Ο Παναθηναϊκός είχε ένα πολύ καλό πρώτο τριαντάλεπτο όπου έχασε τρεις ευκαιρίες, είχε ένα δοκάρι με τον Πέτριτς στο 44', έχασε δυο μεγάλες ευκαιρίες με τον Μπούι στην επανάληψη και κινδύνεψε μόνο στις ελάχιστες περιπτώσεις που ο Μαρτίνες και ο Βιγιαφάνιες βρήκαν χώρους. Ο Χάβος, που είχε καταλάβει ότι η ομάδα του δύσκολα θα κρατούσε, προσπάθησε στο τέλος να καλύψει την άμυνά του με δυο φρέσκους κόφτες, τον Καλογέρη και τον Κόρμπο, αλλά στο τέλος ο Παναιτωλικός δυσκολευόταν να κρατήσει μπάλα και χωρίς κατοχή μπάλας η άμυνα είναι δύσκολη υπόθεση.

Το δεύτερο καλό νέο για τον ΠΑΟ είναι η μετριότατη εμφάνιση που έκανε ο Αστέρας στον Βόλο. Μολονότι κάθε ματς είναι διαφορετικό, εν τούτοις τα προηγούμενα πάντα μια υποψία για τα επόμενα τη δημιουργούν: η δική μου υποψία είναι ότι ο Αστέρας είναι λίγο κουρασμένος εξαιτίας των συνεχόμενων ματς, ενώ πληρώνει και τους τραυματισμούς παικτών όπως ο Ρόλε και ο Ουσέρο, που στο δημιουργικό κομμάτι είναι αναντικατάστατοι. Ο Βεργέτης έκανε ροτέισον στον Βόλο, πήρε ένα γκολ από τον Μπακασέτα στο 40΄που έμελλε να είναι και το καθοριστικό γκολ της νίκης, αφού το δεύτερο το πέτυχε ο Μάσα στις καθυστερήσεις, αλλά για να σταματήσει ο Αστέρας τον Παναθηναϊκό που πήρε φόρα, πρέπει την Κυριακή να κάνει πολλά περισσότερα. Αν ο ΠΑΟ παίξει όπως στο Αγρίνιο και ο Αστέρας, όπως κόντρα στη Νίκη, οι «πράσινοι» θα περάσουν από την Τρίπολη εύκολα.

Το ντέρμπι του Ηρακλείου ήταν ένα άσχημο ματς με φινάλε γεμάτο ένταση: ο ΟΦΗ έφτασε στη νίκη μετά από ένα πέναλτι που εκτέλεσε με ολύμπια ψυχραιμία ο Μιλιάζες στο 97'. Το πέναλτι που έδωσε ο Αμπάρκιολης είναι από αυτά που όσο περισσότερες φορές τα βλέπεις τόσο μεγαλύτερες αμφιβολίες έχεις: ο Λυκογιάννης κάνει ένα μαρκάρισμα στο Μερεμπασβίλι που δύσκολα μπορεί να πεις ότι προκαλεί την πτώση του Γεωργιανού.

Οι άνθρωποι του Εργοτέλη έχουν κάποια δίκια στις διαμαρτυρίες τους. Η ομάδα τους δεν έπαιξε άσχημα, κράτησε τον ΟΦΗ μακριά από την περιοχή ακόμα και στο δεύτερο ημίχρονο όταν αυτός φόρτσαρε, αλλά έδειξε ένα αδικαιολογητο πανικό στο τέλος: πριν το πέναλτι, ο ΟΦΗ έχει χάσει την πιο μεγάλη ευκαιρία του ματς όταν με κεφαλιά από κοντά ο Μερεμπασβίλι δεν κατάφερε να σκοράρει. Πάντως σε μια χρονιά που πολλά πάνε στραβά, ένα ματς χαμένο με πέναλτι στις καθυστερήσεις είναι κακό σημάδι... 

Πηγή: SportDay 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags