Facebook Pixel Nα αποχαιρετήσει την Ευρώπη με ψηλά το κεφάλι!
Ποδόσφαιρο
| 2014-12-10 12:50:00

Nα αποχαιρετήσει την Ευρώπη με ψηλά το κεφάλι!

Nα αποχαιρετήσει την Ευρώπη με ψηλά το κεφάλι!

Ο Παναθηναϊκός πριν κοιτάξει ξανά το πρωτάθλημα, να κλείσει με νίκη τις ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις. Γράφει ο Κώστας Βαϊμάκης.

Mπορεί ο Παναθηναϊκός να μη συνεχίζει στο Γιουρόπα, αλλά πρέπει να φροντίσει να μην κλείσει η φετινή του ευρωπαϊκή διαδρομή χωρίς έστω μια νίκη - δεν είναι μόνο τα χρήματα που θα βάλει στην τσέπη του από τους 3 βαθμούς, αλλά κυρίως το πρεστίζ του συλλόγου.

 

Δεν γίνεται ή δεν πρέπει ή δεν επιτρέπεται να τερματίσει χωρίς νίκη σ' αυτόν τον όμιλο, τελευταίος, πίσω απ' αυτή την Εστορίλ. Οπότε όση κι αν είναι η κούραση και η καταπόνηση από τα μαζεμένα παιχνίδια που έχει δώσει τον τελευταίο καιρό, όποιου είδους ροτέισον και να χρειαστεί να κάνει ο Αναστασίου προνοώντας για το ματς με τον Πανθρακικό, αυτοί που θα παίξουν, οφείλουν να ρίξουν την αυλαία για φέτος με νίκη στη Λεωφόρο.

 

 

Άλλωστε αυτό δεν έλεγαν όλοι πέρυσι (διοίκηση-προπονητής-παίκτες-οπαδοί); Να βγει η ομάδα Ευρώπη, να ζήσει αυτό που στερήθηκε την προηγούμενη χρονιά, να επανέλθει στο «φυσικό της περιβάλλον» που είναι τα ευρωπαϊκά ματς; Γι' αυτό δεν παλεύει και φέτος; Για Κύπελλο, καλό πλασάρισμα στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος, πρώτη θέση στα πλέι οφ και ξανά Ευρώπη του χρόνου; Αν παλεύει γι' αυτά, πρέπει να παλεύει όλα τα ευρωπαϊκά παιχνίδια, ακόμα και τα αδιάφορα. Ωστε να δείξει ότι δεν τα παρατάει, ότι η φετινή ευρωπαϊκή διαδρομή ήταν μια κακή παρένθεση κι ότι του χρόνου μπορεί να τα πάει πολύ καλύτερα.

 

 

Βέβαια για να τα πάει του χρόνου καλύτερα, πρέπει να τα πάει φέτος καλά στο πρωτάθλημα και μέχρι στιγμής, παρά το ελαφρώς μουδιασμένο ξεκίνημα στο πρωτάθλημα, τα πάει καλύτερα από πέρυσι. Δεν κέρδισε στην Τρίπολη, αλλά δεν έχασε κιόλας, έπεσε πάνω σε έναν πολύ καλό Αστέρα που έφτιαξε πολλές ευκαιρίες και ζόρισε πολύ την «πράσινη» άμυνα. Το πρόσημο πάντως στα τελευταία παιχνίδια είναι θετικό, ο Παναθηναϊκός έχει τέσσερις νίκες και μια ισοπαλία στα τελευταία πέντε παιχνίδια και θέλει να ξανακάνει ένα σερί από το επόμενο παιχνίδι αμέσως μετά την Εστορίλ, στη Λεωφόρο με τον Πανθρακικό. Για να δείξει πρώτα απ' όλα ότι πλέον, με όλους τους παίκτες διαθέσιμους και τον Μπεργκ υγιή, με καλή ψυχολογία και στα ψηλά πατώματα της βαθμολογίας, με τους ανταγωνιστές να δείχνουν τρωτοί και όχι ανίκητοι, μπορεί να είναι ανταγωνιστικός. Και είναι σε θέση να επαναλάβει τον δυνατό περσινό δεύτερο γύρο και να διεκδικήσει σε πρωτάθλημα και Κύπελλο ό,τι του αναλογεί.

Πηγή: sday.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags