Facebook Pixel Τα διλήμματα στο σύστημα, ο Τζιμπούρ και ο Μάκος…
| 2010-12-19 01:49:00

Τα διλήμματα στο σύστημα, ο Τζιμπούρ και ο Μάκος…

Τα διλήμματα στο σύστημα, ο Τζιμπούρ και ο Μάκος…

Σε δίλημμα βρίσκεται ο Μανόλο Χιμένεθ σχετικά με ποιο σύστημα θα παρατάξει την ΑΕΚ στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Ηρακλή.

Από την πρώτη φορά που κάθισε στον πάγκο της «Ένωσης», ο Ισπανός προπονητής έδειξε την προτίμησή του σε δύο φόρμες, το 4-2-3-1 και το 4-3-3. Αυτό είναι και το δίλλημά του για το παιχνίδι του Καυτατζογλείου. Με τη Ζενίτ έπαιξε το δεύτερο, αλλά στη Θεσσαλονίκη απ’ ότι φαίνεται θα προτιμήσει το πρώτο.

Αυτό έδειξαν οι τελευταίες προπονήσεις πριν το τελευταίο ματς του πρώτου γύρου. Ωστόσο το πρόβλημα που απασχολεί σίγουρα τον τεχνικό της ΑΕΚ είναι η απουσία του Μάκου στα ανασταλτικά χαφ. Ο διεθνής Έλληνας μέσος θα εκτίσει την ποινή του και φέτος όποτε έχει λείψει έχουν δημιουργηθεί πολλές δυσάρεστες καταστάσεις. Όχι ότι ο πρώην παίκτης του Πανιωνίου ξέρει πολλά κιλά μπάλα. Απλά αυτή την χρονιά ματώνει τη φανέλα όσο κανένας άλλος.

Έτσι στη μεσαία γραμμή θα τοποθετηθούν κατά πάσα πιθανότητα ο βαρύς Ντιόπ με παρτενέρ τον Γκέντσογλου. Η αμυντική τετράδα δεν αλλάζει (Δέλλας, Μανωλάς, Γιάχιτς, Καράμπελας), ενώ η τριάδα των μεσοεπιθετικών θα αποτελείται από τους Σκόκο (αριστερά), Μπερνς (δεξιά) και τον Λυμπερόπουλο στον άξονα.

Στην κορυφή της επίθεσης, παρά το γεγονός ότι ο Τζιμπούρ επέστρεψε στην αποστολή, δεν θα ξεκινήσει βασικός, οπότε ο Μπλάνκο θα είναι για μία ακόμα φορά η αιχμή το δόρατος στην «κιτρινόμαυρη» γραμμή κρούσης.

Πάντως, αν τελικά προτιμηθεί το 4-3-3, τότε ο Καφές θα πάρει θέση στα χαφ και ο Λυμπερόπουλος θα κάτσει στον πάγκο…

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags