Facebook Pixel "Ο Ολυμπιακός έχει υπερεκτιμημένους παίκτες"
| 2014-12-16 21:38:00

"Ο Ολυμπιακός έχει υπερεκτιμημένους παίκτες"

"Ο Ολυμπιακός έχει υπερεκτιμημένους παίκτες"

Στον Focus fm 103.6  φιλοξενήθηκε ο αντιπρόεδρος του Παναθηναϊκού, Βασίλης Κωνσταντίνου, ο οποίος αναφέρθηκε στην κόντρα του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό, στους στόχους του Παναθηναϊκού, στο πρωτάθλημα καθώς και στην απουσία του κόσμου από τα γήπεδα.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για το αν ο Παναθηναϊκός εκμεταλλεύεται την κόντρα ΠΑΟΚ-Ολυμπιακού:

Παναθηναϊκός είναι μια υγιής ομάδα που προσπαθεί για το καλύτερο. Δεν εκμεταλλεύεται την κόντρα των δύο. Κοιτάει τον δικό του δρόμο. Στις αποτυχίες έχει την δυνατότητα να διαχειριστεί τα αποτελέσματα και ο κόσμος είναι δίπλα στην ομάδα και στα καλά και στα κακά. Δεν μπαίνουμε στην διαδικασία να εισχωρήσουμε ανάμεσα σε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ. Έχει το δικό της σκεπτικό η ομάδα. Από τότε που ήρθε ο κ. Αναστασίου και απέκτησε και εμπειρία ο κ. Αλαφούζος, η ομάδα έχει άλλη φιλοσοφία."

Για τους στόχους της ομάδας:

"Είναι χαραγμένοι από την αρχή για αυτό και μπορούμε να διαχειριζόμαστε τα καλά και τα κακά αποτελέσματα. Οι δυσκολίες είναι πολλές. Η ομάδα έχει απειρία σχετικά με τα διπλά παιχνίδια, στο να συνδυάζει δηλαδή την Ευρώπη με το πρωτάθλημα. Είναι δύσκολο να πεις και να πείσεις αυτά τα παιδιά σχετικά με το τι πρέπει να κάνουνε όταν παίζουν Κυριακή και Πέμπτη. Είμαστε μέσα στους στόχους, στο πρωτάθλημα και στο κύπελλο. Η ευρωπαϊκή πορεία δεν ήταν θετική αλλά δεν το βάζουμε κάτω. Θα κυνηγήσουμε λοιπόν το πρωτάθλημα και όσο πιο ψηλά πάμε. Σε καμία περίπτωση φυσικά δεν λέμε ότι αφήνουμε το κύπελλο για να πάρουμε το πρωτάθλημα."

Για το αν η λέξη "τίτλος" ακούγεται συχνά στην ομάδα:

"Ούτε στο "Απήλιον", ούτε στη "Λεωφόρο" την λέξη πρωτάθλημα. Κάθε Κυριακή βλέπουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Ο κόσμος στο παιχνίδι με τον Πανθρακικό που κάναμε τρομερή εμφάνιση, φώναζε για πρωτάθλημα."

Για το πρωτάθλημα:

"Ο Ολυμπιακός δεν είναι άτρωτος. Το δείχνουν και τα αποτελέσματα. Ίσως έχει υπερεκτιμήσει τις δυνατότητές του. Υπάρχουν χαμένοι βαθμοί μέσα-έξω. Νομίζω ότι θα γίνει ένα συναρπαστικό πρωτάθλημα μέχρι το τέλος. Όλοι παίζουν με όλους και οποίος δείξει καλύτερο πρόσωπο και μεγαλύτερη φρεσκάδα θα μπορέσει να κατακτήσει και τον στόχο που έχει βάλει.

Το κάλο είναι ότι θεωρητικά οι μικρές ομάδες, όπως η Ξάνθη που πήγε να πέσει και φέτος είναι στην εξάδα, η Βέροια που είναι πολύ καλή έκπληξη, τα Γιάννενα που είναι πολύ ψηλά. έχουν αναβαθμισθεί και οι θεωρητικά μικρές ομάδες έχουν ανέβει. Παρουσιάζουν κάλο θέαμα και πρόσωπο και έτσι όλες οι ομάδες έχουν κάποιους στόχους. Το ότι πέφτουν τέσσερις ομάδες σημαίνει πως με 2 συνεχόμενες ήττες μπορείς από την μέση να φτάσεις στην ζώνη του υποβιβασμού. Όλοι προσπαθούν για κάτι καλύτερο".

Για τις διαφορές στα ρόστερ των τριών ομάδων:

"Όλες οι διαφορές φαίνονται στο γήπεδο. Ο Ολυμπιακός αυτή τη στιγμή έχει υπερεκτιμημένους παίκτες. Για τα οικονομικά δεδομένα της Ελλάδας το μπάτζετ του είναι εξωπραγματικό. Ο Παναθηναϊκός και ο ΠΑΟΚ όμως έχουν επενδύσει στις ακαδημίες τους. Έχουν νέα παιδιά με όνειρα και φιλοδοξίες.

Τα παιδιά αυτά δίνουν το 100% και για να φορέσουν την φανέλα της Εθνικής, ειδικά τώρα που είναι και σε μια περίοδο ανανέωσης. Δεν είναι πάντα τα λεφτά. Την ομάδα την κάνει η οικογένεια. Αν μια ομάδα είναι οικογένεια και έχει και την συμπαράσταση του κόσμου, όπως εμείς, τότε μπορεί να φέρει και τα θετικά αποτελέσματα".

Για το αν περίμενε έτσι τον βαθμολογικό πίνακα:

"Σίγουρα το να είναι ο ΠΑΟΚ πρώτος, ο Ολυμπιακός δεύτερος και ο Παναθηναϊκός στο -1 είναι κάτι που δεν το περίμενε κανένας. Το σίγουρο όμως είναι ότι και εμείς δεν περιμέναμε να υπήρχε τον Δεκέμβριο μια ομάδα που θα ήταν στο +20. Ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να έχει 6 βαθμούς ακόμα θεωρητικά με ΟΦΗ και Καλλονή και θα ήταν στη πρώτη θέση.

Αλλά ας μην μπούμε σε αυτή τη διαδικασία. Με τα "αν" δεν βγαίνουν αποτελέσματα. Ο ΠΑΟΚ εκμεταλλεύτηκε τις ευκαιρίες του, κέρδισε τον Ολυμπιακός, όπως μπορεί να κερδίσει κάθε ομάδα. Υπάρχουν τρεις διεκδικητές και μπορούν να το πάρουν και οι τρεις".

Για την διαιτησία:

"Δεν θα μπω σε αυτή τη διαδικασία. Έχουμε καλούς διαιτητές. Καλές διαιτησίες μπορούν να υπάρξουν και υπάρχουν σε ορισμένα παιχνίδια. Είναι στο χέρι των διαιτητών και της ΚΕΔ. Δεν νομίζω ότι είναι δύσκολο. Δείχνουν ότι ξέρουν και ότι μπορούν να κάνουν πολλά πράγματα".

Για την απουσία του κόσμου από τα γήπεδα:

"Ο κόσμος με αυτή την οικονομική κατάσταση δεν μπορεί να δίνει χρήματα τρεις φορές την εβδομάδα και να πηγαίνει γήπεδο. Αυτό είναι το βασικότερο. Από εκεί και πέρα πρέπει να βοηθήσει και το ίδιο το ποδόσφαιρο και να φέρει τον κόσμο στα γήπεδα. Ειδικά με όλα αυτά που έχουν βγει και όλες τις εκκρεμότητες που υπάρχουν. Οι ομάδες προσπαθούν να παρουσιάσουν κάτι καλύτερο.

Η επιστροφή θα αργήσει. Δεν είναι μόνο οι σύλλογοι αλλά και η εθνική ομάδα που έχει αρνητικά αποτελέσματα. Εμείς σαν Παναθηναϊκός έχουμε 8-10 χιλιάδες σε κάθε παιχνίδι. Δεν μπορούμε και λόγω γηπέδου να μαζέψουμε 25 χιλιάδες. Το λιγότερο μας είναι 7 χιλιάδες. Δεν αναφέρομαι στο παιχνίδι με την Εστορίλ φυσικά που οι καιρικές συνθήκες ήταν ακραίες. Και αυτοί που βρέθηκαν εκεί ήταν συγκλονιστικοί."

Για το παιχνίδι με την Ξάνθη:

"Κανένας δεν μπορεί να πει ότι δεν είναι δύσκολο παιχνίδι. Είναι μια ανεβασμένη ομάδα με καλό ηθικό και ευχέρεια στο σκοράρισμα. Εμείς ξέρουμε τι θα αντιμετωπίσουμε και θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε." 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags