Facebook Pixel Α. Δημάτος: Ο παρεξηγημένος αρτίστας δεν θα είναι πια ανάμεσά σας!
| 2014-12-17 16:52:00

Α. Δημάτος: Ο παρεξηγημένος αρτίστας δεν θα είναι πια ανάμεσά σας!

Α. Δημάτος: Ο παρεξηγημένος αρτίστας δεν θα είναι πια ανάμεσά σας!

Για τον Αρσέν Βενγκέρ αλλά ακόμα και γι' αυτόν τον Ραϊμόν Ντομενέκ ο Τιερί Ανρί υπήρξε η επιτομή του ποδοσφαιριστή!

Για τον πατέρα του, Αντουάν, που τον αποκαλούσε «Τιτί» από πολύ μικρό και τον έστελνε να βλέπει τον Φραντζέσκολι όταν έπαιζε ακόμα στη Ρασίνγκ Παρί (πριν από τη μεταγραφή στη Μαρσέιγ), παρέμεινε ένα παιδί που έπρεπε να βελτιώνεται συνεχώς!

Τρία πράγματα άλλωστε δεν θα ξεχάσει ο Τιερί Ανρί σε σχέση με την ποδοσφαιρική του εξέλιξη. Το πρώτο είναι το γκολ του... συμπατριώτη του Μάριους Τρεζόν (και αυτός από τη Γουαδελούπη, όπως η αγαπημένος του πατέρας) στον ημιτελικό της Σεβίλλης, η πρώτη ποδοσφαιρική του ανάμνηση βλέποντας τον πατέρα του να λιποθυμά στο μικρό διαμέρισμα των δύο δωματίων στο οποίο μεγάλωσε στο πιο φτωχό προάστιο του Παρισιού.

Το δεύτερο η μεγάλη του λατρεία για τον Φαν Μπάστεν και η προσπάθειά του να αντιγράψει τις κινήσεις του. Και το τρίτο το ντου και το χαστούκι από τον πατέρα του στη διάρκεια αγώνα της ερασιτεχνικής Παλεζό, όταν πιτσιρικάς ακόμα πήγε να διαμαρτυρηθεί στον διαιτητή για μία απόφασή του.

«Ακόμα και γκολ να πετυχαίνεις, εσύ θα πρέπει να σκέφτεσαι τι δεν έκανες σωστά ή τι θα μπορούσες να κάνεις καλύτερα» ήταν τα λόγια του Αντουάν Ανρί στον γιο του, πριν ακόμα ζητήσει από τον Λιλιάν Τιράμ να τον έχει υπό την προστασία του όταν τον πήγε στη Μονακό, ενώ είχε περάσει και από την τοπική ομάδα των... Βερσαλλιών! «Αλλιώς θα γίνεις κι εσύ οδηγός στο μετρό, όπως ο αδερφός σου»...

Ηταν ίσως ένας από τους λόγους που ο Τιερί Ανρί σπανίως ξέσπασε για να πανηγυρίσει κάποιο από τα 411 γκολ που σημείωσε σε 917 παιχνίδια! «Σκόραρα αλλά είχα νεύρα για το γκολ που μπορεί να είχα χάσει νωρίτερα» είχε πει ο ίδιος. Είναι κι αυτός ένας από τους λόγους που δεν «δέθηκε» ποτέ με την κερκίδα ένας πραγματικός αρτίστας του ποδοσφαίρου με το καταπληκτικό πλασέ.

«Τι ψάχνουμε να βρούμε.... Στο 100ό παιχνίδι με την εθνική Γαλλίας τον έκανα αλλαγή για να αποθεωθεί και αυτός βγήκε από το γήπεδο κάτω από τα σφυρίγματα του κοινού. Αυτά μόνο στη Γαλλία μπορεί να συμβούν» ξέσπασε χθες ο Ραϊμόν Ντομενέκ σχολιάζοντας την είδηση του τέλους της μεγάλης καριέρας του Τιερί Ανρί...

«Οταν σκόραρε κόντρα στη Λιθουανία και ξεπέρασε τον Μισέλ Πλατινί στη λίστα των σκόρερ της εθνικής Γαλλίας, εκείνος ήταν ψύχραιμος. Εγώ έπιασα τον εαυτό μου να δακρύζει για έναν πραγματικά μεγάλο ποδοσφαιριστή» πρόσθεσε ο Λιλιάν Τιράμ...

Είναι -πραγματικά- να γελάει κανείς...

Και εδώ που τα λέμε δεν συμβαίνει συχνά. Οι Γάλλοι δεν εκτίμησαν ποτέ έναν ποδοσφαιριστή που είναι ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία του ποδοσφαίρου τους και που είναι ο δεύτερος σε συμμετοχές στην εθνική τους ομάδα πίσω από τον Λιλιάν Τιράμ. Ο μόνος Γάλλος ποδοσφαιριστής που έπαιξε σε τέσσερα Μουντιάλ. Ο Γάλλος ποδοσφαιριστής με τους περισσότερους τίτλους αλλά και ατομικές διακρίσεις. «Ο,τι και να μου λέτε εμένα, εγώ τον βάζω ακριβώς δίπλα σε Πλατινί και Ζιντάν» δήλωσε ο Σιλβέν Βιλτόρ, ένας από τους λίγους που τόλμησαν αυτήν τη σύγκριση όλα αυτά τα χρόνια της μεγάλης καριέρας του Τιερί Ανρί. «Ο,τι και να λέτε, για μένα είναι ένας θρύλος» επέμεινε ο Βιλτόρ.

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags