Facebook Pixel Ποινική δίωξη σε Ζαγοράκη!
| 2014-12-23 22:24:00

Ποινική δίωξη σε Ζαγοράκη!

Ποινική δίωξη σε Ζαγοράκη!

Η εισαγγελία του Αρείου Πάγου διαβίβασε στο ευρωκοινοβούλιο δύο δικογραφίες. Η μια αφορά τον ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Σωτήρη Ζαργιανόπουλο που κατηγορείται για έφοδο στην ΕΡΤ 3 και η δεύτερη τον ευρωβουλευτή της ΝΔ Θ. Ζαγοράκη που κατηγορείται για απουσία χειρολαβών σε σκάλα στο γήπεδο του ΠΑΟΚ. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο καλείται να αποφανθεί για άρση της ασυλίας των δυο ευρωβουλευτών.

Η υπόθεση για την οποία διώκεται ποινικά ο Θοδωρής Ζαγοράκης αφορά την θητεία του ως προέδρου του ΠΑΟΚ και για το αδίκημα της σωματικής βλάβης από αμέλεια «παρά υποχρέου δια παραλείψεως». Κατηγορείται πως παρέλειψε αναγκαία «μέτρα εξοπλισμού εργασίας» και δεν μερίμνησε να υπάρχουν σταθερές χειρολαβές σε μεταλλική κλίμακα (σκάλα) εσωτερικού φρεατίου του γηπέδου. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο αλλοδαπός φροντιστής του γηπέδου να τραυματιστεί και να υποστεί συντριπτικό κάταγμα στο χέρι.

Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Σωτήρη Ζαργιανόπουλου (τέως μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΓΣΕΕ και της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ) διώκεται για τα αδικήματα της παράνομης βίας και της διατάραξης οικιακής ειρήνης από κοινού. Κατηγορείται ότι την 4η Μαρτίου 2010 εισήλθε παράνομα σε δημόσια υπηρεσία, και συγκεκριμένα στην ΕΡΤ-3, παραμένοντας στο κτίριο παρά τη θέληση των αρμοδίων προσώπων της ΕΡΤ-3. Κατά την παραμονή του διέκοψε την ομαλή διεξαγωγή του δελτίου ειδήσεων προκειμένου να διαβάσει ανακοίνωση-απεργιακό δελτίο του ΠΑΜΕ.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags